Putování po západní Kanadě

Celkové hodnocení zájezdu:
3.5 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
Kanada
Strava: Snídaně
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: leteckou přepravu Praha–Calgary, Vancouver–Praha
dopravu klimatizovaným autokarem
13 nocí v hotelech se snídaní
vstupy dle programu
služby česky hovořícího průvodce po celou dobu zájezdu
zákonné pojištění ve znění zákona č. 159/99 Sb
Cena nezahrnuje: pojištění léčebných výloh
komplexní pojištění - viz katalog str. 11
1lůžkový pokoj (23 490 Kč)
komplexní pojištění
stravování a spropitné
vstupní autorizace od Kanady ETA (250 Kč)
zobrazit 1 termín
Červen 2020
 

Popis zájezdu

Popis

Calgary • The Rockies • NP Banff • NP Jasper • Whistler • Nanaimo • Tofino • Victoria • Butchart Gardens • Vancouver

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Min. počet účastníků: 10.

Program zájezdu

1. den

odlet z Prahy. Přílet do Calgary , transfer do hotelu, ubytování a nocleh.

2. den

snídaně. Den začne prohlídkou hlavního města nejzápadnější provincie Alberta – Calgary. Odjezd z Calgary a pokračování cesty do kanadských hor The Rockies . Tento přírodní ráj nabízí pro každého něco, jak zimní, tak i letní aktivity. Při jízdě těmito mohutnými horami dorazíte do krásného NP Glacier a poté se cesta vine podél průsmyku Kicking Horse River. Následuje přejezd do NP Banff. Krátká projížďka tímto parkem, ubytování a nocleh.

3. den

snídaně. Návštěva NP Banff – prvního národního parku Kanady, který vznikl v roce 1885. Tento park nabízí úžasné pohledy na horské vrcholky a na druhé straně zase na hluboká jezera. Určitě nezapomenutelná vyhlídka je na inkoustovou modř hladiny jezera. Odpoledne volno k prohlídce města. Nocleh.

4. den

snídaně. Ráno opustíte město Banff a následuje výlet k jednomu z nejúžasnějších míst Rockies, k jezeru Louise . Poté se vydáte směrem na sever po silnici známé jako Icefields Parkway (ledová dálnice). Je to jedinečná cesta přírodou, kdy budou k vidění sněhem pokryté vrcholky hor, smaragdově zelená ledovcová jezírka Louise, Hector Bow či Peyto. U Columbia Icefield nasednete na speciální dopravní prostředek a projedete se po povrchu ledovce Anthabasca. Prohlídka NP Jasperu. Nocleh.

5. den

snídaně. Odjezd z NP Jasper po silnici Yellowhead do srdce Britské Kolumbie. Během cesty můžete obdivovat krásy nejvyššího vrcholu The ­Rockies – hory Robson. Pokračujete na jih podél řeky Thompson se zastávkou v parku Wells Gray, kde budou k vidění vodopády Helmcken. Nocleh.

6. den

snídaně. Den začne vyhlídkovou jízdou po silnici Caribou na samý okraj parku Garibaldi. Oblast Whistler je populární letní a zimní destinací, která nabízí í možnosti nákupů, restaurací, venkovních aktivit apod. Nocleh.

7. den

celodenní pobyt ve Whistleru. Možnost výletů lanovkami se zastávkami za dobrodružstvím u krásné zátoky Fitzsimmons. Mezi další aktivity patří projížďka kánoí s průvodcem. Někteří dají přednost procházce s průvodcem do okolí přes mohutné mýtní porosty West Coastu, kde se setkáte s různorodými rostlinami, zvířaty aj. Nocleh.

8. den

snídaně. Ráno se vydáte po pobřeží přes terén vyřezaný z ledovců a broušený strmými fjordy. Plavba lodí přes úžinu George na ostrov Vancouver . Příjezd do Nanaimo a cesta pokračuje přes starověké deštné lesy a parky do Tofina na západním pobřeží ostrova. Nocleh.

9. den

snídaně. Dnes navštívíte idylickou rybářskou vesnici na pobřeží Pacifiku, která je oblíbeným útočištěm umělců a dobrodruhů. Ve městě Tofino najdete malý, ale pěkný výběr restaurací, obchůdků, galerií apod. Ve městě a okolí je možné pozorovat divokou zvěř a vy se vydáte na zajímavou plavbu na lodi Zodiak k pozorování medvědů. Poplujete podél pobřeží, políčíte si na místní černé medvědy a budete pozorovat tato nádherná zvířata v akci. Tato atrakce patří opravdu mezi nezapomenutelné zážitky! Nocleh.

10. den

snídaně. Odjezd z Tofina zpátky na východní pobřeží ostrova Vancouver. Cesta po pobřeží do Victorie vede přes zvláštní přímořská města. Příjezd do Victorie – hlavního města Britské Kolumbie. Toto krásné město fascinuje svým námořním dědictvím a koloniálním stylem. Návštěva Milnerských zahrad a Woodland s různorodou flórou a mýtními porosty. Odpoledne se vydáte na prohlídku Merridalské moštárny, kde posléze ochutnáte výtečný jablečný mošt. Nocleh.

11. den

snídaně. Prohlídka Victorie, při které bude odhalena krása a šarm britského stylu a bude k vidění Provinciální parlament, krásný přístav Inner Harbour, parky a známý Empress Hotel a jiné krásy tohoto města. Fakultativně: výlet lodí, při kterém budete moci pozorovat kosatky, plejtváky, delfíny, šedé velryby, pobřežní tuleně a další mořský život během této úžasné 50–80 km dlouhé plavby. Během plavby vám bude podán výklad od kvalifikovaného biologa.

12. den

snídaně. Dopoledne navštívíte Butchart Gardens – zahrady, které v roce 1904 založily sestry Butchartovy. V členitém terénu jsou zasazeny miliony květin – begónie, hortensie, astry, růže a tisíce letniček – verben, nestařců a violek nejrůznějších barev a vůní. Poté se nalodíte na příjemnou plavbu přes region Gulfských ostrovů. Návrat do Vancouveru. Volný program ve Vancouveru. Nocleh.

13. den

snídaně. Prohlídka Vancouveru , mezi úchvatné památky tohoto města určitě patří historický Gastown, pulzující a barevný Chinatown, módní Granville Island, krásný Stanley Park a univerzita Britské Kolumbie. Během této prohlídky navštívíte také Storyeum, jednu z nejnovějších atrakcí Vancouveru, ve které je bohatá historie Britské Kolumbie oživena tvůrčím divadelním vyprávěním. Nocleh.

14. den

snídaně. Individuální program, transfer na letiště a odlet do Evropy.

15. den

přílet do Prahy.

 

→ Přejít na 1 termín dovolené Putování po západní Kanadě
v cenách od 99 990 Kč