Po stopách dávných Inků

Celkové hodnocení zájezdu:
3.7 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Peru Cusco

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Peru.

Popis zájezdu

Popis

Poznávací zájezd, 9 dní, 3* hotely, snídaně, včetně všech vstupů

Skupinový zájezd, mezinárodní skupinka.
Cenu garantujeme při min. počtu 2 osob.

Program lze prodloužit podle individuálních požadavků klienta. Prosím kontaktujte naši CK.

TRASA: Lima / Cusco / Sacred Valley / Aguas Calientes / Machu Picchu / Cusco / Lima

Vydejte se po stopách Inků a objevte jedinečné stavby ukryté v panenské přírodě. Navštivte perlu Jižní Ameriky, světoznámé město Machu Picchu, které v úchvatné přírodě před stovkami let vystavěli právě Inkové. Můžete se také těšit na památky hlavního města Limy, ale i historického Cusca známého nepřeberným kulturním dědictvím.

Peru
Peru je třetí největší zemí Jižní Ameriky o rozloze 1 285 215 km2. Počet obyvatel je odhadován na 28 milionů. Hlavním městem Peru je Lima, žije zde přes 10 milionů obyvatel. Peru je multietnickým státem, kde žijí jak američtí Indiáni, tak i Evropané, Afričani a Asiati. Úředním jazykem je španělština, ale mluví se zde několika místními jazyky jako např. Quechua. Peru můžeme rozdělit na 3 geografické oblasti: Západní částí země se vine více jak 2500 km dlouhé pobřeží. Podél pobřeží vede známá rychlostní silnice „PanAmerican Highway“. Mezi Amazonkou a pobřežím se tyčí horské pásmo. Na severu horského pásma můžete vidět Cordillera Blanca s jeho 35 vrcholky pokrytými sněhem a NP Huascarán nebo můžete navštívit údolí plné vulkánů – Colca Canyon nebo Sacred Valley. Na východě země jsou rozlehlé přírodní rezervace mezi které patří např. Puerto Maldonado a Manú na jihu a Iquitos na severu země.

Machu Picchu
Nejznámější a nejvelkolepější archeologické naleziště - rozvaliny v Jižní Americe. Zbytky města, které byly nalezeny v roce 1911 se nepodobají dněšnímu stavu. Zarostlé vegetací a překryté nánosy hlíny se Machu Picchu stalo skutečný "zapomenutým velkoměstem". Bylo zde nalezeno přes 50 pohřebišť, 80% z koster jsou ale ženy. Návštěvníci uvvidí zbytky domů,několika náměstí, kostelů,... a to vše ve velkolepé scenérii okolních velehor.

Cusco
Kosmopolitní město je jedním z nejdéle osídlených měst Jižní Ameriky a po dlouhou dobu bylo také centrem Incké říše a kvetl zde obchod stejně jako umění a řemesla. V 16. Století město dobyli Španělé, jejichž krásné kostely a katedrály ve městě můžeme obdivovat dodnes. Návštěvníci by si neměli nechat ujít náměstí Plaza de Armas a historické centrum města, kde se nachází řada muzeí.

Stravování

7x snídaně a 2x oběd

Ubytování

Lima – Embajadores 3*
Cusco – Taypikala Hotel 3*
Sacred Valley – Augustos Urubamba Hotel 3*
Aguas Calientes – La Cabaňa Hotel 3*


Všechny rezervace ubytování, transferů, programů apod. provádíme předem ihned po sepsání smlouvy o zájezdu.

V případě obsazenosti hotelů bude nabídnuto ubytování stejné kategorie.

Doprava


Odlety z Prahy, Vídně nebo Budapešti (pro východní Slovensko) pravidelnou leteckou linkou.

Pro předběžné rezervace letenek prosíme o sdělení celých jmen všech cestujících. Rezervace jsou nezávazné a lze je zrušit bez storno poplatků.

CK si vyhrazuje právo na úpravu programu v závislosti na aktuálních letových časech. CK si také vyhrazuje právo na úpravu ceny letenky v závislosti na volné rezervační třídě. Letenky jsou kalkulovány v obvyklé rezervační třídě pro odlety z Prahy, Vídně nebo Budapešti. Přesný program, itinerář letu a cena letenky bude upřesněna v potvrzující nabídce v době rezervace zájezdu.


Cestujte pouze s kvalitní a prověřenou cestovní kanceláří !

Reference klientů CK Arcadia Air

Garance CK Arcadia Air

■ Tým CK Arcadia Air se zkušenostmi více než 15 let

Program zájezdu

1. den

Lima:
Odlet z Prahy, Vídně nebo Budapešti. Přílet do Limy, kde se na letišti setkáte se zástupcem naší CK, který Vás odveze do Vašeho hotelu. Nocleh v hotelu.

2. den

Lima:
Po snídani Vás čeká prohlídka hlavního města Peru, Limy. Prohlídku města začnete u slavného domu Casa Aliaga, který pro kapitána Jeronima di Aliaga navrhl Francisco Pizarro v roce 1535. Zajímavostí je, že stavba patří po celou dobu jedné rodině. Procházkou se vydáte na náměstí Plaza Mayor, kterému dominuje katedrála, taktéž spjatá se jménem Francisca Pizarra, který je zde i pochován. Vaše další kroky povedou do historických čtvrtí San Isidro a Miraflores. Prohlídku města zakončíte v paku lásky Parque del Amor, zasazeným mezi útesy Miraflores, kde si budete moci vychutnat okouzlující výhled na záliv. Návrat do hotelu. Nocleh, snídaně.

3. den

Lima / Cusco:
Po snídani transfer na letiště a přelet do historického města Cusco. Následuje transfer do hotelu. Zbytek dne individuální program na Vaše vlastní aktivity. Nocleh v hotelu, snídaně.

4. den

Cusco / Posvátné údolí (Sacred Valley):
Po snídani transfer z hotelu v Urumbambě do vesnice Pisac. Dnešní den se můžete těšit na dech beroucí výhled z vyhlídky Taray, kostel, ale také na vyhledávané trhy s desítkami stánků a nepřeberným množstvím místních výrobků. Po obědě se vydáte do města Ollantaytambo, jediného dosud obývaného inckého města. Na úbočí hory se nachází pevnost, obrovský archeologický komplex a vy si rozhodně nenecháte ujít prohlídku tohoto naleziště. Transfer do hotelu. Nocleh, snídaně, oběd.

5. den

Posvátné údolí (Sacred Valley) / Aguas Calientes / Machu Picchu:
Po snídani transfer na vlakové nádraží ve městě Ollantaytambo, odkud se za dvě hodiny dostanete do městečka Aguas Calientes, které je bránou k nejznámějšímu a nejvelkolepějšímu archeologickému nalezišti v Jižní Americe, Machu Picchu. Individuálně si prohlédnete pozůstatky města postaveného dávnými Inky s jeho největšími památkami, jakými jsou Chrám větru, Místnost vládců nebo Citadela rozkládající se pod horou stejného jména. Město objeveno roku 1911 je právem zařazeno mezi památkami UNESCO, dodnes fascinuje každého návštěvníka, který na toto posvátné místo zavítá. Oběd v restauraci Cafe Inkaterra ve městě Aguas Calientes. Ubytování v hotelu, nocleh, snídaně, oběd.

6. den

Machu Picchu / Cusco:
Po snídani individuální volno na vaše vlastní aktivity. Možnost znovu individuálně navštívit Machu Picchu v době, kdy zde ještě není mnoho návštěvníků a prohlédnout si některou z pamětihodností v Citadele nebo navštívit sluneční bránu Intipunku, která je poslední zastávkou před vstupem do Machu Picchu. Další možností je také hodinový výstup na horu Wayna Picchu, po jejímž zdolání se vám naskytne fascinující výhled na Chrám měsíce s důmyslným komplexem podzemních chodeb. Na závěr tohoto individuálního výletu si vychutnáte pohled na Incký most, jedinečnou kamennou budovu, která sloužila jako vstup do Citadely. V odpoledních hodinách odjezd vlakem z Aguas Calientes zpět do Ollantaytamby a dále do města Cusco. Ubytování v hotelu. Nocleh, snídaně.

7. den

Cusco:
Snídaně. Dopoledne individuální program na vaše vlastní aktivity. Odpoledne se můžete těšit na prohlídku města Cusco. Navštívíte incký posvátný chrám Coricancha, jehož nejvýznamnější stavbou se stal Chrám slunce. Stěny chrámu byly pokryté zlatem, které Inkové považovali za slzy boha Slunce. Na programu je dnes také prohlídka impozantní katedrály na náměstí Plaza de Armas a návštěva majestátní kamenné pevnosti Sacsayhuaman z 15. století. Vaše další kroky povedou k nedalekému náboženskému centru Quenqo. Dnešní den zakončíte u červené pevnosti Puka Pucara, architektonického komplexu tvořené terasami, náměstími, akvadukty, lázněmi a věžemi. Návrat do hotelu. Nocleh, snídaně.

8. den

Cusco / Lima:
Po snídani transfer na letiště a přelet do Limy k vašemu letu domů.

9. den

Přílet do Prahy, Vídně nebo Budapešti.

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Po stopách dávných Inků