16.12.2017

Nejlepší vánoční trhy. Již tři roky po sobě!

 

Vánoce se kvapem blíží a pokud se plánujete ještě podívat po Evropě na vánoční trhy, máme tu pro Vás tip na ty nejhezčí.

 


Již třetím rokem po sobě byly vánoční trhy v chorvatském hlavním městě Záhřebu zvoleny za nejlepší v Evropě v hlasování organizovaném agenturou Europan Best Destination.

 


Tento trh láká návštěvníky úchvatnými světelnými dekoracemi, kulturními akcemi pod vánoční oblohou a nespočet stánky s výběrem těch nejlepších pochutin a dárků. Navíc je záhřebský trh opravdu obrovský, rozložený po celém městě místo toho, aby se koncentroval jen na jedno náměstí. Díky tomu si trh můžete pohodlně vychutnat oproti jiným vánočním destinacím, kde jsou trhy většinou přelidněné na jednom místě.

 


Hlavní centra záhřebského trhu jsou na náměstích Ban Josip Jelačić a Evropském. Uchvátí Vás zde nádherně vyzdobený vánoční strom, perfektně nasvícená fontána, na náměstí Krále Tomislava si můžete zabruslit na kluzišti.

 


Trh je organizován jen na adventní čas a 24. prosince končí. Pokud chcete okusit ty nejhezčí vánoční trhy v nám trochu netradiční destinaci, do chorvatského Záhřebu se určitě vydejte.