Koloniální vznešenost - Nicaragua, Kostarika, Panama

Celkové hodnocení zájezdu:
4 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Kostarika
Strava: Bez jídla
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Bez jídla
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: leteckou přepravu Praha - Nicaragua - Panama City - Praha (s přestupy) vč. všech letištních poplatků
přelet Bocas del Toro - Panama City
dopravu klimatizovaným autobusem nebo minibusem
vodní taxi Almirante - Bocas de Toro
13x ubytování v kvalitních 3* a 4* hotelích se snídaní, 1x oběd
vstupy dle programu
doprovod a služby českého průvodce
služby místního průvodce dle potřeby
zákonné pojištění ve znění zákona č. 159/99 Sb
Cena nezahrnuje: Povinné příplatky: hraniční poplatky cca 40 USD
Povinné příplatky: hraniční poplatky cca 40 USD
pojištění léčebných výloh
komplexní pojištění - viz katalog str. 11
1lůžkový pokoj (14 990 Kč)
fakultivní výlety a vstupy mimo společný program cca 160 USD (výlet do NP Bocas de Torro 100 USD, Panamský kanál 25 USD)
strava mimo snídaně cca 300 USD
spropitné pro pokojské, nosiče zavazadel, řidiče
zobrazit 1 termín
Duben 2020
zobrazit 1 termín
Listopad 2020
 

Popis zájezdu

Popis

Managua • Granada • NP Masaya • Isla Ometepe • Guanacaste • La Ensenada • Rio Abangares • Santa Elena • Monteverde • Sarchí • San Jose • NP Poás • Puerto Viejo • NP Cahuita • Bocas del Toro • NP Marino Isla Bastimentos • Panama City • Panama canal • San Lorenzo • Colón • NP Chagres

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Poznámka: V případě přestupu v USA je nutné si také vyřídit povolení ke vstupu do USA (tzv. ESTA). Lze zajistit přes Internet, nutný biometrický pas, poplatek 14 USD.
Vstupy v rámci programu zájezdu, které jsou v ceně: V Nikaragui vstupné do kostela La Merced a katedrály v Granadě, výlet lodí na ostrov Ometepe, noční výlet na sopku Masaya. V Kostarice do národních parků Poás, Cahuita, přírodní rezervace Rio Abangares, Monteverde (Coricancha), muzea zlata v San José, návštěva kávových plantáží Don Juan a exkurze do fabriky vozíků (carretas) v Sarchí. V Panamě celodenní výlet lodí v Bocas del Toro, celodenní výlet lodí do národního parku Chagres a komunity Embera, vstupné na zdymadla a do muzea Miraflores a Aguas Claras, pevnosti San Lorenzo a Panama Viejo.
/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Min. počet účastníků: 12

Program zájezdu

1. den

ráno odlet z Prahy do hlavního města Nikaragui - Managua . Večer po příletu transfer do hotelu. Nocleh.

2. den

Granada - nejkrásnější město Nikaragui, koloniální perla položená na břehu jezera Nicaragua (Cocibolca) s přístupem do Karibského moře po řece San Juan. Prohlídka hlavního náměstí s katedrálou, kláštera San Francisco, kostela La Merced, z jehož zvonice jsou nejkrásnější pohledy na červené taškové střechy starého města v pozadí se sopkami Mombacho a Concepción. Dále zastávka na náměstí Xalteva, u bývalé pevnosti a skladiště střelného prachu La Polvora. Před západem slunce výlet do národního parku Masaya – výjezd až na vrchol aktivní sopky Masaya (634 m) a focení tekoucí lávy uvnitř kráteru. Nezapomenutelný zážitek. Nocleh.

3. den

celodenní výlet na ostrov Isla Ometepe , přesun do městečka San Jorge a trajekt po největším jezeře Střední Ameriky (Cocibolca) na ostrov, jehož dominantami jsou dvě sopky – stále aktivní Concepción (1.610 m) a vyhaslá Maderas (1.394 m). Během pobytu mj. návštěva rezervace Charco Verde, na druhé straně ostrova položená lávová šíje a pláž Santo Domingo a také přírodní termály Ojo de Agua. Ubytování a nocleh na ostrově.

4. den

dopoledne ještě program na ostrově Ometepe, poté návrat na pevninu a přesun do Kostariky. Odpoledne sjezd k pobřeží Pacifiku do oblasti Guanacaste , který je domovem vzácného suchého lesa. Večer pozorování nezapomenutelného západu slunce nad ostrovem Chira v zálivu Nicoya, ubytování na haciendě La Ensenada uprostřed pastvin, plantáží melounů a papáji.

5. den

brzy ráno výlet lodí záplavovou oblastí mangrovových mokřadů na řece Abangares , pozorování vodního ptactva (několik druhů volavek, čápi, kolpíci, pelikáni, kormoráni, fregatky, ibisové, snovači, aj.). Přejezd krajinou s osamělými farmami mezi Kordillerami Guanacaste a Tilarán až do zapadlého městečka Santa Elena , které v 50.letech založili američtí kvakeři. Pro zájemce návštěva parku Selvatura s nejlepší Canopy Tour v Kostarice (lanové dráhy v korunách stromů, 15 lan, nejdelší měří 1 km), zavěšené mosty, zahrada až s 20 druhy motýlů, Herpetarium s plazy a obojživelníky vč. žab. Nocleh.

6. den

Monteverde , návštěva proslulé přírodní rezervace, která je domovem rozmanitých druhů savců včetně jaguára, ocelota nebo tapíra, ptáků, mj. kvesala chocholatého, motýlů, ale také přes 2500 druhů rostlin včetně epifytů, orchidejí, prastarých kapradin a lián. Procházka mlžným pralesem, pozorování a focení až 14 druhů kolibříků. Odpoledne návštěva kávových plantáží Don Juan s celým procesem zpracování až po ochutnávku čerstvě pražené kávy. Nocleh.

7. den

dopoledne návštěva městečka Sarchí , které je centrem výroby dřevěných pestře malovaných vozíků (carretas) a jiných suvenýrů, exkurze do jedné z fabrik. Odpoledne prohlídka centra San Jose - tržnice Mercado Central, katedrála, národní divadlo Teatro Nacional, návštěva Muzea zlata s představením předkolumbovských kultur Kostariky. Nocleh.

8. den

ráno návštěva národního parku Poás s jedním z největších sopečných kráterů na světě (v průměru 1,5 km, hloubka 300 metrů, výška 2708 m n.m.), ze kterého neustále stoupá dým. Poté přesun na jih okolo důležitého přístavu Puerto Limón a dále podél pobřeží Karibiku až do surfařského ráje Puerto Viejo , ale jinak ospalé vesničky s obyvateli převládajíc s afro-karibskými kořeny.

9. den

návštěva národního parku Cahuita , který je znám malebnými plážemi a velmi bohatou faunou (mj. lenochodi, mýval, nosál, aguti a několik druhů opic), koupání v Karibiku. Poté přejezd do Panamy, vodním taxi z přístavu Almirante do tropického ráje Bocas del Toro , transfer do hotelu, nocleh.

10. den

celodenní lodní výlet mezi souostrovím Bocas del Toro , jehož součástí je i národní park Marino Isla Bastimentos s unikátním ekosystémem. Pozorování delfínů, pláž s výskytem endemických červených žabiček, pozorování života na korálech těsně pod hladinou a samozřejmě návštěva panenských pláží s bílým pískem - koupání a možnost ke šnorchlování. Pozdě odpoledne návrat do hotelu, nocleh.

11. den

transfer na letiště a odlet do Panama City - hlavního města Panamy. Prohlídka Panamského průplavu včetně nejznámějšího zdymadla Miraflores a zajímavého muzea věnovaného stavbě kanálu. Nocleh.

12. den

ráno přejezd na druhou stranu oceánu, návštěva zdymadel s vyhlídkovou terasou v nové rozšířené části Aguas Claras (pohledy na největší lodě světa a jezero Gatun) a pevnosti San Lorenzo , kterou Španělé vybudovali již v roce 1596 v ústí řeky Chagres do Karibiku. Cestou zpět do Panama City ještě krátká zastávka v přístavním městě Colón (koloniální architektura v rozkladu a obyvatelstvo převážně afrického původu). Nocleh.

13. den

celodenní výlet do národního parku Chagres . Motorizovanou kánoí až do nitra deštného pralesa, který je domovem indiánského kmene Emberá . Návštěva jedné z odlehlých vesnic a seznámení se s jejich kulturou a tradicemi. Cestou také možnost pozorování ptactva, opic, lenochodů a další zvěře v panenské přírodě. Odpoledne návrat zpátky do civilizace, večer příjezd do hlavního města. Nocleh.

14. den

dopoledne odpočinek, poté prohlídka zbytků staré Panamy ( Panama Viejo ) zničené v roce 1671 britskými piráty vedenými Henry Morganem a koloniální Panamy ( Casco Viejo ) s úzkými uličkami, náměstí s barokními kostely (např. San Jose, Santo Domingo) a prezidentským palácem. Následně pak transfer přes moderní město s mrakodrapy na letiště a odlet do Evropy.

15. den

přílet do Prahy

 

→ Přejít na 2 termíny dovolené Koloniální vznešenost - Nicaragua, Kostarika, Panama
v cenách od 110 000 Kč