Kuba a karibské ostrovy s pobytem na Varaderu, s českým delegátem

Celkové hodnocení zájezdu:
3 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
Kuba Isla de la Juventud
  Havana
Mexiko Cozumel
  Costa Maya
Jamajka Montego Bay
  Ocho Rios
Kajmanské o. Grand Cayman
Honduras Roatan
Belize Belize City
Ubytování: MSC Armonia
Strava: Plná penze
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Plná penze
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: zpáteční letenka Praha - Havana
transfer z letiště José Martí, Havana, do přístavu v Havaně
4 noci ubytování v all inclusive 4* hotelu Sol Sirenas na Varaderu (možnost zvolit i jiné hotely za příplatek)
prohlídka Havany s česky hovořícím průvodcem a s obědem v restauraci ve Staré Havaně
návštěva musea rumu a exteriérů pevnosti El Morro
po plavbě transfer z Havany (z přístavu) do hotelu na Varaderu
transfer z hotelu na Varaderu na letiště José Martí, Havana
asistence delegáta při odbavování na letišti
služby česky mluvícího delegáta po celou dobu pobytu na Kubě (24 hod. na telefonu, sídlí v Havaně)
ubytování na lodi vybrané kategorie
Kategorie BELLA Experience: pohodlně vybavené kajuty, velký výběr restaurací, samoobslužná restaurace otevřená 20 hodin denně, zábavní program na nejvyšší úrovni, rozlehlé paluby s bazény a prostory na slunění, moderní fitness centrum a další sportovní zařízení, možnost výběru kajut (podle dostupnosti), výběr večerního stolování v hlavní restauraci (podle dostupnosti), sbírání bodů v rámci MSC klubu.
Kategorie FANTASTICA Experience: všechny služby z kategorie BELLA, výběr z nejlepších kajut na vyšších palubách (včetně Super-rodinných kajut, pokud jsou k dispozici), flexibilita při změně jména cestujícího a data odplutí, snídaně v kajutě, kajutový servis 24 hodin denně, přednost při rezervaci večerního stolování v hlavní restauraci, 50% sleva na fitness kurzy a osobního trenéra (s podmínkou dostupnosti), kurzy vaření a jazykové kurzy pro děti a mládež.
Cena nezahrnuje: cestovní pojištění - léčebné výlohy, storno zájezdu
turistické vízum - cena 750 Kč/os. (je potřeba 2x) - lze zajistit prostřednictvím naší CK
na plavbě: nealkoholické a alkoholické nápoje (v ceně jsou pouze nápoje z nápojových automatů na horních palubách, které jsou k dispozici po celý den)
na plavbě: poplatek za služby ve výši 15 % z nákupů v barech a jídelnách, splatný ke konci plavby společně s celkovým účtem za nákupy na palubě
na plavbě: servisní poplatek 10 EUR/noc osoby od 12 let, děti od 2 do 12 let 5 EUR/noc, děti do 2 let bez poplatku
na plavbě: nadstandardní služby jako lázeňské procedury, masáže, kosmetika, kadeřnictví, praní a žehlení oděvů, telekomunikace a internet, nákupy v palubních obchodech, hry v kasinu, videohry a služby fotografa
na plavbě: fakultativní výlety na pevnině
zobrazit 1 termín
Duben 2018
 

Popis zájezdu

Popis

Poznejte Kubu dříve, než ji zcela změní masová turistika, a užijte si její neopakovatelnou atmosféru v rámci naší plavby po Karibiku!
Tento unikátní zájezd kombinující plavbu komfortní lodí s pobytem na Kubě začíná letem z Prahy do Havany, kde se první den ubytujete se palubě lodi MSC Armonia. Druhý den se vydáte na prohlídku Havany s průvodcem v českém jazyce. Během výletu navštívíte „Plaza de la Revolution“, Kolumbův hřbitov a komplex pevností "El Morro" a "La Cabana". Projdete se Starou Havanou a jejími čtyřmi slavnými náměstími - Plaza de la Catedral, Plaza de las Armas, Plaza Vieja a Plaza de San Francisco. Navštívíte museum rumu Havana Club a Palacio de Artesania. Prohlídku Havany korunuje oběd ve slavné restauraci La Bodeguita del Medio, který je zahrnut v ceně. Chvíli před půlnocí loď vyplouvá z Havany.

První zastávka na cestě lodí vás čeká v Belize City, které je důležitým středoamerickým přístavem. Ve městě můžete spatřit dvě skvělé koloniální památky, pečlivě zrestaurované a otevřené veřejnosti - Muzeum Belize, které bylo dříve městskou věznicí postavenou ve viktoriánském období a Vládní dům, dnešní muzeum a kulturní centrum. Jednou z největších přírodních atrakcí Belize je Great Blue Hole (česky Velká modrá díra). Nachází se v pobřežních vodách Belize a jedná se o vápencový závrt, který vznikl v dobách ledových. Dnes se jedná o téměř dokonalý kruhový útvar s průměrem 300 m a hloubkou 124 m. Celý je obklopen úzkým prstencem pevniny.

Roatán je největší z honduraských karibských ostrovů. Za přístavním terminálem naleznete sedačkovou lanovku k plážovému resortu Mahogany Beach. V Dixon Cove můžete spatřit rekonstruovanou starou galeonu. Naleznete zde pláže, laguny, golfové hřiště a dobrodružné parky, kde můžete chodit po visutých chodnících mezi stromy či se vozit na zip linu.

Dále vás čeká Costa Maya, malý turistický region v Mexiku. Přístavní terminál je v městečku Mahahual. Je zde vybudované kompletní zázemí pro turisty, včetně dlouhé písčité pláže s promenádou a kompletním plážovým servisem. Můžete se odsud vydat na výlety do okolí, ať už za koloniální historií či za starověkými mayskými památkami.

Poslední zastávkou je mexický ostrov Cozumel, ráj pro potápěče, díky fantastickému podmořskému životu korálových útesů. Zdejší korálový útes je druhý největší na světě, po Velkém bariérovém útesu v Austrálii. Městu San Miguel dominuje kostel Iglesia de San Miguel Arcángel na hlavním náměstí. Pokud máte zájem dozvědět se něco o dějinách ostrova, navštivte místní Museo de la Isla. Jsou zde i k nalezení pradávná mayské naleziště a ruiny této ztracené civilizace. Je možno odsud jet na výlet na mexickou pevninu, například k mayské městské zřícenině Chichen Itza a její slavné Kukulkánově pyramidě.

Poté se loď vrací zpátky do Havany, kde se vylodíte, nasednete do klimatizovaného autobusu a přesunete se do slavného letoviska Varadero, kde se ubytujete v jednom z vybraných hotelů. Varadero je největší turistické středisko na Kubě s návštěvností více než půl milionu turistů ročně. Nabízí ideální podmínky pro vodní sporty, koupání, potápění, golf a denní i noční zábavu. Poblíž se nachází Národní Park Ciénaga de Zapata, kde mimo jiné naleznete krokodýlí farmu, indiánskou vesnici Aldea Taina a jezero pokladů Lago del Tesoro.

Výběr ubytování all inclusive na Varaderu:
Sol Sirenas 4*, v základní ceně zájezdu
Melia Varadero 5*, příplatek 5.250 Kč/os.

Díky přítomnosti českého delegáta získáte jazykové zázemí a pomoc v praktických záležitostech při pobytu na lodi. Při nalodění vám bude delegát nápomocen s úvodními formalitami a poradí s registrací lodních účtů. Pomůže vám s překladem palubních novin, které vycházejí každý den a poskytují důležité informace týkající se pobytu na lodi či v přístavech a upozorňují na možné aktivity v průběhu plavby. Při večerním stolování vám bude delegát nápomocen s překladem jídelního lístku, poradí s výběrem fakultativního výletu a v rámci svých možností zabezpečí vše potřebné k tomu, abyste na lodi strávili příjemnou dovolenou. Český delegát nabídne v průběhu plavby v určité hodiny informační schůzky a bude k zastižení na telefonu pro případ, že se vyskytnou urgentní záležitosti.

Zařaďte se mezi nadšené účastníky zájezdu, kteří s námi tuto plavbu absolvovali v dubnu 2016 a 2017! Slibujeme vám neopakovatelný lodní zájezd plný zážitků, na které vám ani nebude stačit paměťová karta ve fotoaparátu. Stačí jen včas rezervovat, neboť Kuba, jak ji známe, pomalu, ale jistě mizí z mapy. Tak neváhejte!

Výletní loď MSC Armonia hostí na svých palubách více než 2 600 cestujících, kterým slouží k zábavě a oddechu atraktivní příslušenství. Hosté si tak naplno užívají cestování a elegantní prostředí v ryze italském stylu. Dokonalou relaxaci nabízí elegantní lázeňský areál Aurea Spa.

VYBAVENÍ LODĚ:
Stravování, bary, kavárny:
restaurace s obsluhou, samoobslužná restaurace, pizzerie, 6 barů a klubů, cukrárna, kavárna.
Zábava:
divadlo, diskotéka, živá hudba k poslechu i tanci, kasino, knihovna, videohry, nákupní galerie, internet, denně animační program.
Sport, wellness:
3 bazény a opalovací lehátka, 3 vířivky, klidová opalovací zóna Top 13, posilovna, minigolf, otevřené multifunkční hřiště, shuffleboard, běžecká dráha, wellness centrum Aurea Spa s širokým výběrem lázeňských procedur, sauna, pára.
Pro děti a mládež:
kluby s atraktivním programem pro různé věkové kategorie, herna (Lego, Chicco), malý vodní park Doremi.


Konání zájezdu je podmíněné minimální účastí 10 osob.

Stravování

Bohatá plná penze sestavená z italské a mezinárodní kuchyně, speciální diety na vyžádání; v době podávání jídel voda, káva, čaj z automatů v samoobslužné restauraci.

Ubytování

Vybavení kajut: koupelna se sprchou a WC, 2 lůžka (v některých kajutách možnost 1 - 2 přistýlek), dostatek úložných prostor, satelitní TV, klimatizace, minibar, telefon, fén.
Apartmá je prostornější, váže se k němu speciální servis.

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy a přílet do Havany večer, ubytování na lodi

2. den

Havana (Kuba) prohlídka města s obědem | Připlutí: - | Odplutí: 23:55

3. den

na moři

4. den

Belize City (Belize) | Připlutí: 08:00 | Odplutí: 17:00

5. den

Roatan (Honduras) | Připlutí: 08:00 | Odplutí: 17:00

6. den

Costa Maya (Mexiko) | Připlutí: 08:00 | Odplutí: 18:00

7. den

Cozumel (Mexiko) | Připlutí: 13:00 | Odplutí: 21:00

8. den

Havana (Kuba) | Připlutí: 10:00 | Odplutí: - přejezd autobusem na Varadero a ubytování

9. den

Ubytování v 4*-5* hotelu ve Varaderu

10. den

Ubytování v 4*-5* hotelu ve Varaderu

11. den

Ubytování v 4*-5* hotelu ve Varaderu

12. den

Ubytování v 4*-5* hotelu ve Varaderu, transfer, odlet z Havany

13. den

Přílet do Prahy

 

→ Přejít na 1 termín dovolené Kuba a karibské ostrovy s pobytem na Varaderu, s českým delegátem
v cenách od 63 990 Kč