Rakousko - Vídeň po stopách Habsburků

Celkové hodnocení zájezdu:
3 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Rakousko
Ubytování: Vídeň po stopách Habsburků

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Rakousko.

Popis zájezdu

Popis

Chcete poznat historická fakta i lechtivé legendy ze života jednoho z nejvýznamnějších panovnických rodů Evropy Habsburků? Neváhejte a zajistěte si svá místa na víkendový autobusový zájezd do hlavního města Rakouska Vídně. Díky dostatku času navštívíte i interiéry krásných zámků Schönbrunn, Hofburg a Belveder. Nadšení rozhodně budete i z Muzea císařovny Sisi. Uvidíte její garderobu, osobní předměty, tělocvičnu a dozvíte se mnoho podrobností z jejího života. Po náročnému dni si vychutnáte v cukrárně pravý čokoládový dort Sacher. Pro vaše pohodlí je zajištěna doprava zahraničním autobusem s jízdou přes den, ubytování v hotelu přímo ve Vídni a kvalifikovaný průvodce.

Program:
1. den: Odjezd z Prahy z ulice Na Florenci v brzkých ranních hodinách. Dopoledne příjezd k zámku Schönbrunn, kde významné známé osobnosti rodu Habsburků trávili většinu času. Prohlídka nádherných interiérů a rozlehlé zahrady, možnost návštěvy muzea kočárů. Přejezd k zámkům Horní a Dolní Belveder, návštěva a prohlídka zámku i francouzského parku. Procházka k chrámu sv. Karla Boromejského – prohlídka, náměstí Marie Terezie – návštěva přírodovědného muzea, ve kterém najdete mj. sbírky Štěpána Lotrinského, manžela Marie Terezie. Občerstvení v kavárně. Dále shlédnutí budov postavených na popud Franze Josefe Habsburského na Ringu – Parlament, Nová radnice, Vídeňská universita, hradní divadlo. Odjezd na ubytování ve Vídni.
2. den: Po snídani odjezd na Ring, procházka přes náměstí Marie Terezie. Procházka mnohaletým a vyhlášeným sídlem Habsburků Hofburgem – návštěva zlaté klenotnice, Muzea Sisi s císařskými apartmány a stříbrnou klenotnicí. Na náměstí Josefa II. - vstup do Augustiniánského kostela – svatebního kostela Habsburků. Odpočinek v kavárně. Hrobka rodu Habsburků – prohlídka. Procházka pěší zónou Kärtnerstrasse k chrámu sv. Štěpána - prohlídka. Dále procházkou prohlídka: Příkopy, chrám sv. Petra, vyhlášená cukrárna Demel (kde mlsaly císařovny) a farní kostel Habsburků sv. Michala. Navečer odjezd do ČR. Návrat do Prahy před půlnocí.

Ubytování:
Jedna noc v hotelu ve Vídni ve 2-3 lůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením.

Stravování:
Snídaně 1x.

Doporučujeme: Zámky Schönbrunn, Hofburg a Belveder, Muzeum Sisi, Císařské apartmány.

Pohodlná jízda autobusem přes den a hotel přímo ve Vídni.

Upozornění a doporučení : doporučená částka na vstupy cca 80 Eur

Doprava

5. Ústí nad Labem/Trutnov – PRAHA – Brno - Mikulov/Znojmo
Důležité upozornění: odjezdová místa musí být písemně objednána (a následně písemně potvrzena) na cestovní smlouvě. CK si vyhrazuje právo zajistit případný svoz do Prahy mikrobusy či automobily. V případě, že je v jednom místě odjezdu méně než 8 cestujících může cestovní kancelář změnit zajištění dopravy klientů k zájezdu na veřejnou hromadnou dopravu s nárokem na úhradu jízdenky.

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Rakousko - Vídeň po stopách Habsburků