Německo - Zámky Ludwiga II. Bavorského

Celkové hodnocení zájezdu:
3.4 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Německo
Ubytování: Zámky Ludwiga II. Bavorského

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Německo.

Popis zájezdu

Popis

Pojeďte si s námi do Německa prohlédnout honosné zámky stavěné pro reprezentaci Ludwiga II. Bavorského. Oblíbený autobusový víkendový zájezd do Bavorska vám umožní navštívit čtyři nejznámější zámky včetně toho nejznámějšího Neuschwanstein. Zajistili jsme i prohlídku skvostných interiérů. Sledování výjimečných zálib "pohádkového" či "šíleného" bavorského krále a jeho tragický osud zaujme všechny zvídavé cestovatele.

Program:
1. den: Odjezd z Prahy z ulice Na Florenci po půlnoci. Noční přejezd do Německa. Ráno příjezd k rozlehlému jezeru Chiemsee, které je označováno jako "Bavorské moře". Plavba lodí na ostrov Herreninsel. Procházka parkem k úchvatnému zámku Herrenschloss postaveného podle vzoru zámku ve Versailles. Prohlídka honosného interiéru zámku, luxusních komnat a dále i zahrady stavěné pro reprezentaci Ludwiga II. Bavorského. Přejezd k benediktínskému klášteru Ettal ze 14. století, prohlídka chrámu Panny Marie. Možnost zakoupení místních výborných likérů. Odjezd k jediné dokončené stavbě Ludwiga II. Bavorského zámku Linderhof. Prohlídka kouzelného zámečku, jedinečných interiérů a venkovních romantických staveb - jeskyně Grotte, chata, Maurský pavilon. Příjezd k ubytování.
2. den: Po snídani odjezd na návštěvu Ludwigova rodného zámku Hohenschwangau. Ludwig II. zde prožil dětství se svými rodiči. Nyní je to jediný zámek v soukromém vlastnictví. Prohlídka interiéru s velmi zajímavých výkladem. Dále si prohlédnete vyhlášený světoznámý pohádkový zámek Neuschwanstein - interiéry, nádherné vybavení, výhledy do krajiny, Mariánský most s vodopádem. Cesta zpět zastávka u poutního kostela ve Wies. Průjezd typickým bavorským městečkem Oberammergau, kde vás jistě zaujmou zajímavé pomalované domy s folklórní tématikou. Příjezd do Prahy v pozdních večerních hodinách.

Ubytování:
Ubytování je zajištění 1x v penzionu ve 2-3 lůžkových pokojích s vlastním sociální zařízením.

Stravování:
V ceně 1x snídaně v penzionu.

Doporučujeme: Sledování výjimečných zálib bavorského "pohádkového" či "šíleného" krále a jeho tragický osud.

Zámky včetně interirérů: Herrenschloss, Linderhof, Hohenschwangau, Neuschwanstein.

Upozornění a doporučení : doporučená částka na vstupy cca 60 Eur

Doprava

2. Trutnov - Hradec Králové - Pardubice - Kolín - PRAHA - PLZEŇ - Rozvadov
3. Ústí nad Labem - Kladno - PRAHA - Beroun - PLZEŇ - Rozvadov
Důležité upozornění: odjezdová místa musí být písemně objednána (a následně písemně potvrzena) na cestovní smlouvě. CK si vyhrazuje právo zajistit případný svoz do Prahy mikrobusy či automobily. V případě, že je v jednom místě odjezdu méně než 8 cestujících může cestovní kancelář změnit zajištění dopravy klientů k zájezdu na veřejnou hromadnou dopravu s nárokem na úhradu jízdenky.

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Německo - Zámky Ludwiga II. Bavorského