Madeira - místa známá i neznámá, trekking s Janem Kubištou

Celkové hodnocení zájezdu:
4 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Portugalsko
Strava: Snídaně
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: leteckou přepravu Praha - Funchal - Praha
transfer letiště - hotel - letiště
7 nocí ve 2lůžkovém pokoji ve 3* hotelu se snídaní
dopravu autokarem a výlety/trekking dle programu
služby průvodce FIRO-tour
zákonné pojištění ve znění zákona č. 159/99 Sb
Cena nezahrnuje: fakultativní výlety a vstupy, orientační ceny: vstup do Quinta da Boa Vista 5 EUR, vstup do lávových bazénků Porto Moniz cca 2 EUR, fakultativní výlety cca 35-55 EUR, výlety na ostrov Porto Santo cca 80 EUR
1lůžkový pokoj (5 990 Kč)
7x večeře (4 490 Kč)
pojištění léčebných výloh
komplexní pojištění - viz str. 11
zobrazit 1 termín
Červen 2020
zobrazit 1 termín
Září 2020
 

Popis zájezdu

Popis

Ribeiro Frio • Porto da Cruz • Boca do Risco • Caldeirao Verde • Encumeada • Rabacas • Porto Moniz • Cabo Girao • Pico do Arieiro • Pico Ruivo • Santana • Monte • Eira do Serrado • Curral das Freiras

Doporučujeme: Doporučujeme: Netradičně sestavený program je skvělým tipem pro aktivně zaměřené klienty, neboť kombinuje typická místa ostrova Madeiry, která se "musí vidět" - se zákoutími, která nebývají součástí klasických tras zájezdů. Program těží ze zkušeností průvodce a milovníka ostrova Jana Kubišty, z jeho života na Madeiře a doprovodu celé řady předešlých, obdobně aktivně a sportovně laděných zájezdů, které jsou jeho specializací.

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Poznámka: zájezd pro aktivně zaměřené klienty - doporučené vybavení: pohodlná sportovní obuv a oblečení vhodné pro trekking v přírodě a vysokohorských podmínkách, nepromokavá bunda či pláštěnka, batoh, pokrývka hlavy, sluneční brýle, kvalitní opalovací krém s dostatečným UV filtrem, pro trekking v tunelech – baterka.

Min. počet účastníků: 15.

Program zájezdu

1. den

odlet z Prahy do Funchalu, transfer do hotelu, nocleh.

2. den

odjezd do vnitrozemí ostrova, zastávka ve vesničce Ribeiro Frio - prohlídka pstruží farmy, krátká procházka podél levády na Balcoes - vyhlídku na centrální masiv nejvyšších hor (cca 2 km, 1 hod. - obtížnost lehká). Přejezd do Porto da Cruz , nástup na trek Boca do Risco (cca 7 km, 2,5 hod. - obtížnost střední). V odpoledních hodinách zastávka na vyhlídce Ponta do Rosto na nejvýchodnějším výběžku Madeiry a koupání na jedné z mála písčitých pláží Prainha . Nocleh.

3. den

přejezd do východní části ostrova, cesta po dobrodružné levádě (jedné z nejkrásnějších) Caldeirao Verde do „Zeleného kotle" třetihorními lesy Laurissilva, se spoustou tunelů, vodopádů a krásných výhledů (cca 13 km, 5 hod. - obtížnost střední). V případě dobré fyzické zdatnosti skupiny návrat prudkým sestupem do vesničky Ilha (cca 2 km, 1,5 hod. - obtížnost vysoká), případně návrat do původního místa začátku trasy v Queimadas/Pico das Pedras. Nocleh.

4. den

odpočinkověji laděný den s kombinací poznávacího a pěšího programu. Výjezd na horské sedlo Encumeada s možností ochutnávky vyhlášeného místního alkoholického nápoje Poncha. Kratší túra po botanické levádě das Rabacas (cca 2 km, 1 hod. - obtížnost lehká). Přejezd náhorní plošinou Paul da Serra a cesta přes zapomenuté místo Fanal s magickou krajinou nejstarších vavřínů na ostrově. Zastávka na koupání v lávových bazéncích v Porto Moniz . Na zpáteční cestě zastávka na druhém nejvyšším útesu v Evropě Cabo Girao s krásnými výhledy na oceán i hlavní město Funchal. Nocleh.

5. den

individuální volno s možností fakultativních výletů (prohlídka hlavního města, návštěva botanických zahrad, výlet lodí na sousední ostrov Porto Santo nebo souostroví Desertas, výlet na pozorování delfínů a velryb, další pěší výlet s průvodcem - upřesnění v místě). Nocleh.

6. den

výjezd na východ slunce na vrchol Pico do Arieiro , hřebenová túra na nejvyšší vrchol ostrova Pico Ruivo . Nejkrásnější horská túra na ostrově vedoucí fantastickou krajinou bizarních skalních útvarů (cca 11 km, 5 hod. - obtížnost vysoká), přechod do Achada da Teixeira, následně přejezd do vesničky Santana s prohlídkou typických domků se slaměnou střechou. Na zpáteční cestě zastávka na Monte - prohlídka známého poutního kostela a možnost jízdy na proutěných saních (fakultativně za poplatek v místě). Nocleh.

7. den

odjezd na vyhlídku Eira do Serrado v centrální oblasti a sestup do legendárního městečka Curral das Freiras (cca 2,5 km, 1 hod. - obtížnost lehká). Přejezd do soukromé orchidejové zahrady Quinta da Boa Vista , možnost prohlídky rozsáhlé kolekce orchidejí v typické místní usedlosti s nádechem starých časů. Nocleh.

8. den

transfer na letiště, odlet do ČR.

 

→ Přejít na 2 termíny dovolené Madeira - místa známá i neznámá, trekking s Janem Kubištou
v cenách od 30 490 Kč