Čarokrásné pobřeží a rozmanitá historie Portugalska

Celkové hodnocení zájezdu:
3.5 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
Portugalsko
Strava: Polopenze
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Polopenze
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: leteckou přepravu Praha-Faro-Praha
transfer letiště-hotel-letiště
dopravu autokarem během programu zájezdu
7 nocí s polopenzí ve 3* hotelu na Algarve
prohlídky dle programu bez vstupů
ochutnávka vína v Quinta dos Vales
ochutnávka 1 dortíku Pastel de Belém
vstup na zámek Silves
vstup do katedrály ve Faru
služby česky mluvícího průvodce FIRO-tour
základní pojištění ve znění zákona č. 159/99 Sb
Cena nezahrnuje: 1lůžkový pokoj (5 990 Kč)
vstupy do památek
pojištění léčebných výloh
komplexní pojištění viz katalog str. 11
Výlet na lodičkách na Ria Formosa 15 EUR, výlet na lodičkách v Lagos do jeskyní 15 EUR, oběd kuře piri-piri v Monchique 13 EUR
Ceny jsou orientační, mohou se mírně lišit
zobrazit 1 termín
Září 2019
zobrazit 1 termín
Červen 2020
zobrazit 1 termín
Září 2020
 

Popis zájezdu

Popis

Algarve • Lisabon • Faro • Tavira • Olhao • Sevilla • Silves • Monchique • Foia • Lagos • Ponta da Piedade • Quinta dos Vales • Cabo de Sao Vicente • Algarve

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Poznámka: vstupy do objektů a památek při prohlídkách nejsou součástí ceny. Doporučujeme počítat s částkou cca 60 EUR na vstupy.
Některé termíny mohou být realizovány na pravidelné lince s přestupem.

Min. počet účastníků: 25.

Program zájezdu

1. den

odlet z Prahy do Fara , transfer do 3* hotelu na pobřeží Algarve , večeře, nocleh.

2. den

snídaně, zorientování se v okolí hotelu, úvodní schůzka, představení programu, možnost koupání v Atlantském oceánu, večeře.

3. den

po snídani odjezd do Lisabonu, příjezd po slavném červeném mostě s názvem 25. dubna přes řeku Tejo do čtvrti Belém, která je proslulá díky zaoceánským plavbám Vasco da Gamy. Možnost návštěvy kostela a kláštera sv. Jeronýma. Návštěva nejznámější lisabonské cukrárny s ochutnávkou dortíku Pastel de Belém (v ceně), který je tak slavný, že se v celém Portugalsku pečou jeho napodobeniny. Dále přejezd k Belémské věži - nejfotografovanější památce Lisabonu a Památníku Objevitelů. Panoramatická projížďka přes slavná lisabonská náměstí. Pěší procházka po náměstí Rossio přes dolní město Baixa. Možnost obědu v tradiční portugalské restauraci. Možnost projížďky nevyzpytatelnou historickou tramvají do čtvrti Alfama či lanovkou Gloria na jednu z nejkrásnějších lisabonských vyhlídek, volno. Návrat do hotelu, večeře, nocleh.

4. den

po snídani celodenní výlet do měst Faro, Olhao a Tavira . Ve Faru uvidíme historické centrum opevněné zčásti starověkými hradbami, vstoupíte do něj obloukem Arco da Vila a vydáte se ke krásné katedrále Sé vybudované na místě původní mešity, ze které je nádherná vyhlídka na přírodní park Ria Formosa . Přesun do původního rybářského městečka Olhao , kde se pořádají tradiční portugalské trhy. Fakultativě možnost výletu na lodičkách lagunou kolem písečných dun do přírodního parku Ria Formosa. Odpoledne se vydáme do tradičního města Tavira , typického algarvskou architekturou a kvetoucími buganvíliemi. Ve městečku navštívíme kostel Misericordia a zříceninu maurského hradu, odkud je pohádková vyhlídka na město. Návrat do hotelu, večeře, nocleh.

5. den

po snídani celodenní výlet do Sevilly , hlavního města španělské Andalusie . Možnost návštěvy největší gotické katedrály na světě, kde odpočívá sám Kryštof Kolumbus, věž La Giralda, Zlatá věž, původní židovská čtvrť Santa Cruz, královský palác Real Alcázar, který je krásnou ukázkou mudéjarské architektury. Návštěva Španělského náměstí - pavilonu světové ibero-americké výstavy z roku 1929. V podvečerních hodinách návrat do hotelu, večeře, nocleh.

6. den

po snídani celodenní výlet do Silves a Monchique. Středověké město Silves je známé svým maurským hradem s „červenými hradbami“, které zde původně vybudovali Římané, za vlády Arabů město vzkvétalo a stalo se hlavním střediskem jejich říše Al-Gharb. Castelo de Silves (v ceně) je postavený z červeného pískovce, je odtud okouzlující výhled na město a krajinu. Monchique je lázeňské algarvské pohoří s množstvím eukalyptů, korkových dubů a pomerančovníků. Cesta na nejvyšší horu Foia (902 m) je lemovaná panoramatickými restauracemi s místní specialitou kuře piri-piri - možnost fakultativního oběda. Návrat na hotel. Večeře, nocleh.

7. den

po snídani celodenní výlet do měst Lagos a Cabo de Sao Vicente . Lagos, přímořské město spojené s první fází zámořských objevů, leží v jednom z největších zálivů ­Algarve . Ve městě je moderní přístav, kostel sv. Antonína, náměstí Jindřicha Mořeplavce. Možnost fakultativní projížďky na lodičkách podél překrásných skalních útvarů a do jeskyní. Dále navštívíme nejjihozápadnější cíp kontinentální Evropy, Cabo de Sao Vicente (65 m vysoké útesy), tzv. konec světa . Po cestě nazpátek návštěva algarvských vinic Quinta dos Vales s degustací bílého, růžového a červeného vína. Návrat do hotelu, večeře, nocleh.

8. den

po snídani dle letového řádu transfer na letiště a odlet do Prahy.

 

→ Přejít na 3 termíny dovolené Čarokrásné pobřeží a rozmanitá historie Portugalska
v cenách od 30 990 Kč