Muzeum Porsche - Zuffenhausen

Celkové hodnocení zájezdu:
3 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Německo
Ubytování: Muzeum Porsche - Zuffenhausen
Strava: Bez jídla
Doprava: Autobus

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Bez jídla
Doprava: Autobus
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: doprava autokarem / mikrobusem
technický doprovod
zobrazit 1 termín
Duben 2020
 

Popis zájezdu

Popis

Koncem ledna bylo v německém Zuffenhausenu otevřeno nové muzeum značky Porsche, umístěné přímo na náměstí Porscheplatz v těsné blízkosti sídla automobilky. Na 5600 m2 výstavních ploch se prezentuje přibližně 80 historických vozidel, které doplňuje více než 200 současných modelů, sportovních verzí nebo prototypů.

Kromě vystavených automobilů je v centru expozice situován kompletní historický archiv společnosti. Zajímavá je také možnost nahlédnout přímo na práci zdejších restaurátorů, kteří za skleněnou stěnou opravují zákaznické historické vozy Porsche. Součástí muzea jsou také konferenční místnosti, z nichž je umožněn přístup na střešní terasu. Přímo uprostřed expozice je umístěna restaurace.

Porsche očekává, že nové muzeum navštíví kolem 200 000 lidí ročně. V minulosti, kdy bylo muzeum schopné představit pouhou dvacítku exponátů, navštívilo expozici 80 000 hostů. Nyní je součástí sbírky značky Porsche celkem 400 závodních a silničních vozidel. Ty nejzajímavější z nich se budou postupně střídat v hlavní expozici nazvané "Muzeum na kolech" (Museum on Wheels).

Muzeum Porsche je otevřeno s výjimkou pondělí denně od od 9:00 do 18:00 hodin.

Stravování

bez stravy

Ubytování

bez ubytování

Program zájezdu

1. den

(so): Odjezd z Prahy-Smíchova v 4.30 hodin z parkoviště vlevo před hlavním vchodem do budovy nádraží ČD , dále Plzeň, čerpací stanice SHELL u centrálního autobusového nádraží v 05:30 hodin. Cesta Německem do Zuffenhausenu. Prohlídka unikátní nové expozice automobilů Porsche. Odjezd zpět v18:00 hod . Návrat do Prahy do 23:00 hodin.

 

→ Přejít na 1 termín dovolené Muzeum Porsche - Zuffenhausen
v cenách od 1 250 Kč