Madrid - letecké víkendy

Celkové hodnocení zájezdu:
3.7 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Španělsko
Strava: Snídaně
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: leteckou přepravu Praha-Madrid-Praha
transfer letiště-hotel-letiště
ubytování ve 4* hotelu se snídaní
služby česky mluvícího delegáta
základní pojištění ve znění zákona č. 159/99 Sb
Cena nezahrnuje: pojištění léčebných výloh
komplexní pojištění - viz katalog str. 11
1lůžkový pokoj 3 noci/4 noci (3 200/4 000 Kč)
fakultativní výlety s českým průvodcem: panoramatický okruh městem 950 Kč (cca 3,5 hod.), půldenní Toledo včetně vstupu 1 600 Kč (cca 4-5 hod.), půldenní Escorial včetně vstupu 1 500 Kč (cca 4-5 hod.)
Z důvodu nutné rezervace vstupů v Escorialu, doporučujeme tento výlet rezervovat již před odletem
zobrazit 1 termín
Září 2019
zobrazit 2 termíny
Říjen 2019
zobrazit 2 termíny
Duben 2020
zobrazit 1 termín
Květen 2020
zobrazit 1 termín
Září 2020
zobrazit 1 termín
Říjen 2020
 

Popis zájezdu

Popis

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Poznámka: vstupy do památek a muzeí nejsou v ceně zájezdu, pokud není uvedeno jinak.
Zájezd je pořádán ve spolupráci s partnerskou CK Neckermann.
Výlety
a ) Panoramatický okruh Madridem 950 Kč*
Obdivujte s námi exteriéry známých madridských památek jako je Královský palác, Španělské náměstí, Puerta del Sol, Muzeum Thyssen Bornemisza, Muzeum Reina Sofia, Muzeum Prado, Botanická zahrada, náměstí Plaza Mayor, Plaza Cibeles, Plaza Colon, bulváry Gran Via, Paseo de Castellana, univerzitní Campus, býčí arénu Las Ventas, fotbalový stadion Santiago Bernabeu, Parc Retiro, Parque del Oeste, Casa de Campo. To vše za účasti česky hovořícího průvodce (minimální počet zájemců pro realizaci: 15).
b) Půldenní výlet do Toleda 1600 Kč*
Vydejte se prozkoumat Toledo, město ležící v Kastílii, přibližně 70 km jihozápadně od Madridu. Toledo se pyšní bohatou historií. Dříve bylo sídlem arcibiskupa, střediskem arabské a židovské kultury, od 16. století sídlem španělských králů. Žádný návštěvník Španělska by rozhodně neměl vynechat prohlídku tohoto překrásného města. Výlet se pořádá za účasti česky hovořícího průvodce (minimální počet zájemců pro realizaci: 20).
c) Půldenní výlet do Escorialu 1500 Kč*
Objevte s námi jeden z nejvýznamnějších královských paláců v Evropě, klášter El Escorial. Tato monumentální stavba sloužila jako královské sídlo a klášter zasvěcený sv. Vavřinci z Escorialu. Výlet zahrnuje i prohlídku interiéru včetně výkladu česky hovořícího průvodce (minimální počet zájemců pro realizaci: 20).
*Cena za osobu při rezervaci před odletem z Prahy.
Madrid
Poznejte dominanty pulzující metropole plné energie, mezi které patří královský palác Palacio Real, náměstí Plaza Mayor, pomník Miguela de Cervantesa a hrdinů jeho nejslavnějšího románu Dona Quijota a Sancho Panzy na obdélníkovém náměstí Plaza de Espaňa. Více než šest tisíc malířských děl autorů z celé Evropy můžete zhlédnout ve slavném muzeu Museo del Prado. Na býčí zápasy se vydejte do arény zvané Plaza Toros Las Ventas. A pokud budete mít ještě energii, vydejte se do víru nočního života. Madrid vypadá, jako kdyby nikdy nespal!
Madrid – srdcem města je Puerta del Sol. Křižuje se tu několik tras metra, končí tu autobusy a v jedné z přilehlých ulic jsou velké obchodní domy. A na Plaza Mayor je to odtud jen pár kroků. Na toto rozlehlé náměstí, jemuž dominuje jezdecká socha Filipa III. a které je ze všech stran obklopeno strohými třípatrovými domy s vysokým podloubím, lze vstoupit některým z osmi průchodů. Dnes se pod podloubím skrývají krámky se suvenýry a také restaurace a bary, jejichž majitelé s prvním jarním sluníčkem vytahují stolky se slunečníky a stěhují se ven za lidmi. Starý Madrid, nebo spíše ryzí Madrid, jak nazývají tuto část města jeho obyvatelé, je ohraničen ulicemi Mesón de Paredes a Mayor. Jako byste se z moderní čtyřmilionové metropole najednou přenesli do malého provinčního městečka s jeho tradičními rodinnými i společenskými rituály, původními řemesly, malými krámky, slavnostmi i hospůdkami, kde se nabízejí tytéž místní speciality jako třeba před 50 lety. Když se všemi těmi uličkami starého Madridu propletete na ulici Mayor, po chvíli narazíte na půvabné náměstí Plaza de la Villa, lemované šlechtickými paláci, jemuž dominuje barokní budova radnice. Její součástí je z jižní strany přilehlý dům kardinála Cisnerose, v němž dnes úřaduje primátor. Máte-li ještě sílu, seběhněte po ulici Bailén ke kostelu sv. Františka. K pokladům tohoto bezpochyby nejkrásnějšího madridského kostela s ohromnou kopulí patří Goyovy a Riberovy obrazy. Náměstí Oriente - jemuž vévodí klasicistní budova Královského paláce s katedrálou na jedné straně a Sabatiniho zahradami na straně druhé. Králové tu bydleli do roku 1931, dnes slouží palác jako muzeum a královská rodina občas využívá některé sály k reprezentačním účelům.
Toledo – v srdci Španělska, lemované ze tří stran meandry řeky Tajo, leží za vysokými zdánlivě neproniknutelnými hradbami. Toledo bylo důležitým městem Římanů, hlavním městem vizigótské říše, centrem rebelií proti córdobskému chalífátu během muslimské nadvlády na Pyrenejském poloostrově. Je rovněž kolébkou mudejarského slohu, což je sloh muslimských stavitelů pracujících po dokončení reconquisty pro křesťany. Usadit se zde rozhodl původem řecký malíř Domenico Theocopuli, přezdívaný El Greco. V roce 1519 bylo Toledo prohlášeno Carlosem I. hlavním městem španělského království, ale ani ne za 50 let v roce 1561 přemístil Filip II. královský dvůr definitivně do nedalekého Madridu. Jedním z důvodů se nakonec staly právě hradby, které město chránily, ale zároveň mu neumožňovaly expandovat.
El Escorial – cca 50 km západně od Madridu se nachází královské město se zámkem a klášterem sv. Vavřince (San Lorenzo), jenž založil Filip II. na památku vítězství Španělů u St. Quentinu nad Francouzi 10. srpna 1556, a které vystavěli v letech 1563–1584 Juan de Toledo a Juan de Herrera a vyzdobili přední španělští a italští umělci, zejména Claudio Coello, Cellini, Luca Giordano, Giov. Castello, Carducci a Pellegrini.

Min. počet účastníků: 15.

Program zájezdu

1. den

: přílet do Madridu, transfer do hotelu. Individuální program nebo možnost fakultativního panoramatického okruhu Madridem s českým průvodcem (exteriéry, královský palác, Španělské náměstí, Puerta del Sol, Muzeum Thyssen Bornemisza, Muzeum Reina Sofia, Muzeum Prado, Botanická zahrada, nám. Plaza Mayor, Plaza Cibeles, Plaza Colon, bulváry Gran Via, Paseo de Castellana, univerzitní Campus, býčí aréna Las Ventas, fotbalový stadion Santiago Bernabeu, Parc Retiro, Parque del Oeste, Casa de Campo…). Večer informační schůzka s průvodcem v hotelu .

2. den

po snídani informační schůzka v lobby hotelu. Dopoledne individuální program nebo m ožnost půldenního fakultativního výletu do Toleda s českým průvodcem (dříve sídlo arcibiskupa, středisko arabské a židovské kultury, od 16. stol. sídlo španělských králů, dějiště prudkých bojů mezi republikány a frankisty). Odpoledne individuální program nebo možnost procházky historickým centrem Madridu se zaměřením na památky a zajímavosti španělské kuchyně s českým průvodcem (v ceně zájezdu). Během procházky si prohlédneme Královský palác, katedrálu, nejznámější náměstí Španělska Puerta del Sol a Plaza Mayor. Nevynecháme zlatý trojúhelník madridského umění či park Buen Retiro. Večer možnost zajištění večeře.

3. den

po snídani informační schůzka v lobby hotelu. Individuální program nebo možnost půldenního fakultativního výletu do Escorialu s českým průvodcem (jeden z nejvýznamnějších královských paláců v Evropě, monumentální stavba, která sloužila jako královské sídlo a klášter). Odpoledne individuální program v Madridu.

4. den

po snídani check out a uložení zavazadel dle pokynů průvodce. Individuální volno, transfer na letiště a odlet do Prahy.

 

→ Přejít na 8 termínů dovolené Madrid - letecké víkendy
v cenách od 13 890 Kč do 15 990 Kč