Perla Indického oceánu

Celkové hodnocení zájezdu:
3 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
Srí Lanka
Strava: Polopenze
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Polopenze
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: leteckou dopravu Praha–Colombo–Praha vč. letištních a bezpečnostních poplatků a případného palivového příplatku, v optimální knihovací třídě
dopravu klimatizovaným autokarem dle programu
7 nocí v 2lůžkových pokojích v 3* hotelech během okruhu
7× polopenzi
4 noci s polopenzí v hotelu Coco Royal Beach
služby místního česky hovořícího průvodce
zákonné pojištění ve znění zákona č. 159/99 Sb
Cena nezahrnuje: Povinné příplatky: vízum na Srí Lanku - možnost vyřízení přes CK za poplatek 1190 Kč nebo vyřízení individuálně přes elektronický systém (35 USD, platba kartou). Vízum je možné vyřídit i po příletu na Srí Lanku za 40 USD. Doporučujeme vyřízení víza již před odletem z ČR
Povinné příplatky: vízum na Srí Lanku - možnost vyřízení přes CK za poplatek 1190 Kč nebo vyřízení individuálně přes elektronický systém (35 USD, platba kartou). Vízum je možné vyřídit i po příletu na Srí Lanku za 40 USD. Doporučujeme vyřízení víza již před odletem z ČR
1lůžkový pokoj během okruhu 10 990 Kč
pojištění léčebných výloh
komplexní pojištění viz katalog str. 11
prodloužení po okruhu v hotelu dle výběru na 4 noci: hotel Mermaid Hotel and Club***+ s all inclusive
4 990 Kč, hotel Tangerine Beach ***+ s polopenzí 2 990 Kč, hotel Royal Palms**** se snídaní 3 990 Kč
hotel Kogalla Village*** s polopenzí bez doplatku
zobrazit 1 termín
Říjen 2019
zobrazit 1 termín
Listopad 2019
zobrazit 1 termín
Únor 2020
zobrazit 1 termín
Říjen 2020
zobrazit 1 termín
Listopad 2020
 

Popis zájezdu

Popis

Colombo • Sigiriya • Dambulla • Anuradhapura • Polonnaruwa • Habarana • Matale • Kandy • Pinnawala • Peradeniya • Nuwara Eliya • Colombo • prodloužení v hotelu na pláži • Colombo

Upozornění: V ceně zájezdu nejsou zahrnuté vstupy.

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Poznámka: Cena nezahrnuje vstupy, doporučená částka (150-180 USD).

Min. počet účastníků: 16

Program zájezdu

1. den

dle letového řádu odlet z Prahy do Colomba (s mezipřistáním).

2. den

přílet do Colomba , po vstupní proceduře transfer do hotelu v Dambulle . Ubytování a volno na odpočinek a aklimatizaci. Večeře a nocleh.

3. den

snídaně a transfer do Sigiriye . Skalní masiv se zbytky paláce, vystavěného králem Kashyapou v 5. stol., (je zapsán na seznamu UNESCO). Po výstupu na skalní věž se vám naskytne fantastický výhled do krajiny – okolní hustou džungli i vodní nádrže, ze kterých chodí pít divocí sloni. Prohlédnete si také nádherné fresky tzv. „nebeských panen“. Cesta dále pokračuje do Dambully k prohlídce jeskynního chrámu. Ten byl vybudován na popud krále Walagambahu již v 1. stol. př. n. l. a tvoří jej pět jeskyní. Na ploše zhruba 2000 m2 spatříte více než 150 soch Buddhy (největší z nich dosahuje délky 14 m) a jedinečné nástěnné malby. Návrat do hotelu, večeře a nocleh.

4. den

snídaně a přejezd do Anuradhapury, místa zapsaného na seznamu UNESCO, s mnoha historicky a archeologicky zajímavými pozůstatky prvního hlavního města Srí Lanky. Uvidíte zde nejstarší strom (2200 let), starobylé stúpy i zbytky chrámů a rituálních lázní. Cesta pokračuje do Polonnaruwy , druhého hlavního města Srí Lanky. Bylo založeno v 10. stol. a je stejně jako Anuradhapura zapsáno na seznamu UNESCO. K vidění jsou ruiny královského paláce, impozantní sochy Buddhy vytesané do skály, jezero krále Parakrambahu a mnoho dalších zajímavých míst. Návrat do hotelu na večeři a nocleh.

5. den

po snídani následuje přejezd do Habarana, kde se zúčastníte sloního safari. Projížďka na hřbetu mírumilovného slona se stane nezapomenutelným zážitkem. Poté přejezd do Matale . Zde navštívíte zahradu s kořením, kde uvidíte pěstování a zpracování tradičních druhů koření a rostlin (např. pepře, kardamonu, kari, vanilky apod.). Přejezd do Kandy a prohlídka města včetně nejposvátnějšího místa pro buddhisty – chrámu s relikvií Buddhova zubu, městského bazaru, centra umění a řemesel a muzea drahokamů. V podvečer zažijete působivou kulturní show s představením tradičních srílanských tanců či chůze po žhavém uhlí. Večeře a nocleh v hotelu v Kandy.

6. den

snídaně a odjezd do sloního sirotčince v Pinnawale . Útulek byl založen v r. 1975, v r. 1984 se zde narodilo první slůně. Dnes je domovem více než 40 jedinců různého stáří. Transfer do Peradeniye a návštěva Královské botanické zahrady, založené v r. 1374, s více než 5000 druhy stromů a květin na ploše 60 ha. Přejezd na vysočinu krásnou horskou krajinou s romantickými čajovými plantážemi. Večeře a nocleh v oblasti Nuwara Eliye.

7. den

po snídani prohlídka Nuwara Eliyi. Celá tato oblast je díky malebné přírodní scenérii a horskému klimatu jednou z nejoblíbenějších, ale zároveň nejchladnějších částí ostrova. Je zde dodnes patrný britský vliv, projevující se na podobě krajiny i v architektuře. Město je srdcem oblasti, kde se pěstuje světoznámý cejlonský čaj. Během návštěvy zavítáte na čajové plantáže a do továrny na zpracování čaje. Přejezd do Colomba, ubytování v hotelu v blízkosti Colomba, večeře a nocleh.

8. den

po snídani prohlídka hlavního města ostrova. K vidění jsou zde buddhistické a hinduistické chrámy, mnoho budov vystavěných v době kolonizace Brity či známý bazar Pettah, kde budete mít možnost nakoupit suvenýry. Kontrastem jsou pak moderní čtvrti s vysokými mrakodrapy. Večeře a nocleh v hotelu v Colombu.

9. den

po snídani transfer do hotelu dle vašeho výběru.

10. den

individuální pobyt v hotelu na pláži.

11. den

dle letového řádu transfer na letiště do Colomba a odlet s mezipřistáním zpět do ČR.

12. den

přílet do ČR.

 

→ Přejít na 5 termínů dovolené Perla Indického oceánu
v cenách od 44 990 Kč