Grand tour Tureckem

Celkové hodnocení zájezdu:
4 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Turecko
Strava: Polopenze
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Polopenze
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: leteckou dopravu Praha/Brno/Ostrava–Antalya–Praha/Brno/Ostrava
dopravu klimatizovaným autokarem
11 (resp. 14) nocí ve 2lůžkovém pokoji ve 3* hotelech
11 (resp. 14) polopenzí
služby průvodce FIRO-tour
služby místního průvodce
zákonné pojištění ve znění zákona 159/99 Sb
Cena nezahrnuje: pojištění léčebných výloh
komplexní pojištění - viz katalog str. 11
1lůžkový pokoj (11 nocí 9 990 Kč, 14 nocí 12 990 Kč)
vstupy (cca 125 EUR)
dobrovolné bakšišné
zobrazit 1 termín
Srpen 2019
zobrazit 1 termín
Říjen 2019
zobrazit 1 termín
Květen 2020
zobrazit 1 termín
Srpen 2020
zobrazit 1 termín
Říjen 2020
 

Popis zájezdu

Popis

Antalya • Konya • Kappadokia • Zelve • Avanos • Hattusas • Ankara • Istanbul • Bursa • Trója • Pergamon • Efes • Pamukkale • Hierapolis

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Poznámka: v termínech na 14 nocí je v ceně zahrnuto prodloužení v 3* hotelu s polopenzí, může se jednat i o městský hotel. V případě zájmu o prodloužení v hotelu dle vašeho výběru příplatek na vyžádání.
Některé termíny mohou být realizovány na pravidelné lince s přestupem v Istanbulu.
Odlety z Brna a Ostravy jen ve vybraných termínech na 11 nocí v srpnu.

Min. počet účastníků: 30.

Program zájezdu

1. den

odlet z ČR do turecké Antalye , transfer do hotelu, večeře a nocleh.

2. den

snídaně a následně přejezd přes pohoří Taurus do někdejšího hlavního města seldžucké říše Konye , města vystavěného na dně vyschlého jezera, kde navštívíte klášter dervišů a mauzoleum Mevlany, zakladatele řádu tančících dervišů, a mešitu Selimiye. Po stopách Hedvábné cesty příjezd do noclehárny pro velbloudí karavany Sultanhani Kervansaray ze 13. století. Po prohlídce odjezd do Kappadokie na večeři a nocleh.

3. den

po snídani návštěva podzemního města Kaymakli , nejhlubšího podzemního města v Turecku, které je až 60 m hluboko vykopané v lávové tufě. Prohlídka vesnice Uchisar , návštěva manufaktury na výrobu suvenýrů z onyxu. V údolí Göreme , tzv. muzeu pod širým nebem, navštívíte klášterní komplexy a kostely z 11. století s nádherně zachovalými freskami. Následuje návštěva údolí Pasabag , kde můžete během procházky obdivovat skalní komíny a další neuvěřitelné skalní útvary, které vytvořila příroda. Projížďka Avanosem , městem hrnčířů, návštěva keramické dílny. Večeře a nocleh v Kappadokii. Fakultativně možnost folklórního večera Turecká noc, kde mimo jiné uvidíte i ukázku dervišského obřadu sema. Další možností je fakultativní let horkovzdušným balonem nad magickou krajinou Kappadokie.

4. den

po snídani odjezd do Hattusas , bývalého hlavního města Chetitské říše. Dále návštěva nejposvátnějšího místa Chetitské říše – skalní svatyně Yazilikaya s reliéfy chetitských bohů a králů. Odpoledne odjezd do Ankary na večeři a nocleh.

5. den

po snídani přejezd na Citadelu s prohlídkou starých tureckých domů a výhledem na město. Následuje prohlídka světoznámého Muzea anatolských civilizací s největší sbírkou chetitského umění, reliéfů a hliněných tabulek s klínovým i hieroglyfickým chetitským písmem. Přejezd z Ankary do Istanbulu na večeři a nocleh. V případě časových možností návštěva Grand Bazaru.

6. den

po snídani pěší prohlídka starého Istanbulu , návštěva Modré mešity, chrámu Hagia Sophia, Hippodromu se třemi obelisky – egyptským, Theodosiovým a hadím. Návštěva palácového komplexu Topkapi. Odpoledne prohlídka Velkého a Egyptského bazaru a Nové mešity – Yeni Camii. Fakultativně možnost plavby po Bosporu . Návrat na večeři do hotelu.

7. den

snídaně a následný přejezd zpět do Asie přes Bosporskou úžinu. V Gebze nalodění na trajekt do Yalovy . Pokračování do Bursy . V Burse prohlídka Velké mešity, Zelené mešity, Zeleného mauzolea a dle časových možností návštěva bazaru s hedvábím. V podvečer volno, večeře a nocleh.

8. den

po snídani přejezd do Tróji . Návštěva starobylé Tróji s archeologickým komplexem a Trojským koněm. Odjezd na večeři a nocleh.

9. den

po snídani prohlídka Pergamonu , kde navštívíte nádherný Trajánův chrám, nejstrmější divadlo antického světa s nádherným výhledem a zbytky druhé největší knihovny antického světa. Dále navštívíte antické lázeňské centrum Aesclepion s tunelem zdraví a řadou zařízení pro lázeňské procedury. Pokračování do Efesu , hlavního města provincie Asia a nyní nejzachovalejšího antického města v Asii. Zde uvidíte vše, co bylo důležité pro život antického města – promenády, lázně, Celsovu knihovnu, divadlo, agoru i obytné domy vyzdobené mozaikami. Dále navštívíte baziliku, která byla postavena v 6. století nad hrobem apoštola Jana. Jedná se o jedno z nejdůležitějších poutních míst křesťanského světa. Odsud také uvidíte místo, kde stával jeden z divů světa - Artemidin chrám. Návštěva manufaktury na výrobu kožených oděvů s možností nákupu. Odjezd na večeři a ubytování.

10. den

snídaně, přejezd přes Denizli do Pamukkale , kde uvidíte sněhobílé vápencové útesy a jezírka s tyrkysově modrou léčivou vodou. Dále navštívíte antické lázeňské město Hierapolis , kde byla k léčení využívána termální léčivá voda z Pamukkale a kde vše sloužilo k pohodlí lázeňských hostů. Večeře a nocleh v okolí Pamukkale.

11. den

po snídani zastávka ve výrobně koberců, kde máte možnost spatřit samotný počátek spřádání vláken hedvábí nebo vlny přes jejich barvení a tkaní až po finální hotové výrobky. Přejezd do Antalye , okružní jízda městem s možností nákupů, večeře a nocleh v Antalyi nebo Kemeru .

12. den

dle letového řádu transfer na letiště v Antalyi a odlet zpět do ČR.

13. den

individuální volno ve 3* hotelu s polopenzí v oblasti Antalye (za příplatek možnost pobytu v hotelu dle vlastního výběru s all inclusive na Turecké riviéře).

14. den

dle letového řádu transfer na letiště v Antalyi a odlet zpět do ČR.

 

→ Přejít na 5 termínů dovolené Grand tour Tureckem
v cenách od 30 990 Kč do 33 990 Kč