Chile a Antarktida

Celkové hodnocení zájezdu:
4 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Chile
Strava: Bez jídla
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Bez jídla
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: leteckou přepravu Praha - Buenos Aires -Praha s přestupy vč. všch letištních poplatků
2x přelet (Buenos Aires – Ushuaia a zpět)
dopravu najatým autobusem a lodí dle programu
transfery
2x ubytování v kvalitních hotelech 3*kategorie se snídaní
9x ubytování ve dvoulůžkové kajutě s 2 kulatými okénky na lodi s plnou penzí, svačiny, káva a čaj
plavby na zodiaku a výlety na pevninu
přírodovědné přednášky a aktivity na palubě během plavby
zapůjčení gumové obuvi a sněžnic
všechny vstupy dle programu a přístavní poplatky během celé plavby
služby českého průvodce po celou dobu zájezdu
zákonné pojištění ve znění zákona č.159/99 Sb
Cena nezahrnuje: pojištění léčebných výloh
komplexní pojištění - viz katalog str. 11
příplatek za jednolůžkový pokoj a kajutu (119 990 Kč) nebo příplatek za jednolůžkový pokoj v hotelu (3 990 Kč) v tomto případě je garantováno doobsazení kajuty
jiné než uvedené vstupy a výlety
jiné než uvedené stravování
kapesné na stravu a pití - doporučená částka 100 -150 USD
Ushuaia - muzeum bývalé věznice a námořnictva
Antarktida - kempování na pevnině
představení tanga v Buenos Aires
zobrazit 1 termín
Prosinec 2020
 

Popis zájezdu

Popis

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Poznámka: Trasa plavby je pouze orientační. Program se může lišit v závislosti na místních podmínkách: ledu, počasí a divoké zvěři. Vedoucí expedice na palubě určí konečnou trasu. Flexibilita je pro expedice prvořadá.
Loď m/v Hondius je téměř nová, byla vyrobena v roce 2019. Kategorie: Polar Class 6 (ekv. 1A-Super).
Délka lodi: 107,6 m / šířka: 17,6 m / ponor: 5,3 m / celkový pohon: 4200 kW / rychlost: 15 uzlů.
Kapacita: 170 lůžek/ 80 kabin, personál a posádka: 72
V každé kajutě je sprcha a WC, TV, sofa, stůl a židle, skříň, vysoušeč na vlasy, telefon a Wi-Fi (za poplatek).

Min. počet účastníků: 8

Program zájezdu

1. den

odpoledne odlet z Prahy do Buenos Aires .

2. den

ráno přílet do Buenos Aires , přestup a následně přelet až na konec světa… do města Ushuaia . Právě odtud z jižního cípu Ohňové země vyplouvá nejvíce expedic na Antarktidu. Odpoledne odpočinek, fakultativně možnost návštěvy některého z muzeí, např. bývalé věznice, námořnictva nebo původních indiánských kultur.

3. den

individuální volno, odpoledne nalodění v Ushuaia a plavba po kanálu Beagle mezi zasněženými vrcholky hor, při které lze zblízka pozorovat kolonie tučňáků magellanských, albatrosy, rybáky, kormorány, lvouny a také jeden z nejjižnějších majáků světa – Les Eclaireu s .

4. den

během následujících dvou dnů plavba přes Drakeův průliv , kdy můžete prožít některé ze stejných zážitků, s nimiž se setkávali velcí polární badatelé, kteří tyto regiony poprvé zmapovali: chladný slaný vítr, burácející moře, možná dokonce i vodní tříšť chrlící velryby. Po přechodu antarktické konvergence - přirozené hranice Antarktidy, která vzniká v místech, kde se střetávají severně proudící studené vody s teplejšími sub-antarktickými moři - jste v zóně, která překypuje živinami z hlubokých vod. Zde se nejen že mění mořský život, ale také ptáků. Pozorovat lze až čtyři druhy albatrosů (stěhovavý, šedohlavý, černobrvý, světlohřbetý), čtyři druhy buřňáků (jižní, černobílý, modravý, antarktický) nebo také buřňáčky Wilsonovy.

5. den

poplujeme k hornatým a sněhem pokrytým břehům Antarktidy, mezi plovoucími ledovcovými krami. Nejprve proplujeme kolem zasněžených ostrovů Melchior kanálem Schollaert a následně mezi ostrovy Brabant a Anvers.Tato plavba nás zavede do úžasné krajiny v jednom z nejdrsnějších prostředí na Zemi. Velkým lákadlem Antarktidy jsou tučňáci a během naší plavby jich lze pozorovat celkem až 7 druhů.

7. den

– největší atrakcí ostrova jsou kolonie hnízdících tučňáků oslích a také tuleňů Weddellových a krabožravých, které se vyskytují poblíž.

8. den

– impozantní krajina obřích ledovců a nekonečných zasněžených plání. Neko Harbour nabízí příležitosti pro plavbu zodiakem a přistání na místech, které nabízí výhledy na nejbližší okolní alpské vrcholy.

9. den

– v těchto rozlehlých, ledem pokrytých vodách, je velká šance, že při plavbě na zodiaku spatříte velryby keporkaky a plejtváky malé.

10. den

– pokud to led dovolí, můžete se plavit kanálem Lemaire a při tom hledat tučňáky kroužkový a kormorány modrooký. Také zde je celkem pravděpodobné, že se setkáte s keporkaky a plejtváky, stejně jako s tuleni leopardími.

11. den

– při plavbě po kanálu Neumayer můžete navštívit na ostrově Goudier bývalou britskou výzkumnou stanici, nyní muzeum a pošta. Kolem Jougla Pointu, kde hnízdí tučňáci oslí a kormoráni modrooký, lze použít při procházce za vhodných podmínek i sněžnice. Jsou zde také skvělé možnosti pro plavbu na kajaku a kempování (obě fakultativně za příplatek).

12. den

– Wilhelmina Bay & Guvernoren - skvělé místo k pozorování keporkaků. Můžete se také vydat na plavbu zodiakem ke strašidelnému vraku velrybářské lodi Guvernoren, které se zde vznítilo v roce 1915. Kolem ostrovů Melchior, uprostřed zamrzlé krajiny obklopené ledovci, se můžete setkat s ještě větším množství velryb nebo s tuleni leopardími a krabožravými.

13. den

plavba zpět Drakeovým průlivem , na jehož konci nás čeká mys Horn . Během plavby lze navštívit odborné přednášky (např. o přírodě, historii objevování Antarktidy nebo vědeckých polárních programech. Opět možnost pozorování hejn albatrosů, buřňáků nebo jiných vzácných druhů. Na lodi je k dispozici knihovna s publikacemi o fauně Antarktidy a také podrobné mapy.

14. den

ráno návrat do Ushuaia , po snídani vylodění a následně transfer na letiště. Odlet do hlavního města Argentiny - Buenos Aires , transfer do hotelu v centru města. Odpoledne prohlídka města (např. náměstí Plaza de Mayo s vládní budovou Casa Rosada a metropolitní katedrálou, 140 metrů široká Avenida 9 de Julio s Obeliskem, Colón - nejslavnější budova opery Jižní Ameriky, La Boca - pestrobarevná čtvrť umělců, dříve imigrantů, a nakonec exkluzivní čtvrť La Recoleta se známým hřbitovem). Večer fakultativně představení tanga s večeří.

15. den

ráno individuální volno v Buenos Aires , poté transfer na letiště a odpoledne odlet do Evropy.

16. den

přílet do Prahy

 

→ Přejít na 1 termín dovolené Chile a Antarktida
v cenách od 299 990 Kč