To nejlepší z Norska

Celkové hodnocení zájezdu:
4 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Norsko
Strava: Bez jídla
Doprava: Autobus

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Bez jídla
Doprava: Autobus
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 3x ubytování v YH – ubytovna, horská chata, bungalow, dopravu moderním klimatizovaným autokarem, trajekty, průvodce, zákonné pojištění CK, DPH
Cena nezahrnuje: vstupy a místní taxy, povlečení, 3x snídaně: 1290 Kč
zobrazit 1 termín
Červenec 2020
zobrazit 1 termín
Srpen 2020
 

Popis zájezdu

Doprava

Odjezdová místa: Bez příplatku: Brno, Jihlava-Pávov, Humpolec, Praha, Ústí nad Labem, Příplatek  100 Kč: Olomouc, Prostějov, Vyškov Příplatek  200 Kč: Ostrava, Frýdek – Místek, Kopřivnice, Nový Jičín, Hranice, Lipník nad Bečvou, Přerov Příplatek  300 Kč: Opava, Zlín, Uherské Hradiště, Žďár n/S, Hradec Králové, Pardubice, Teplice CK si vyhrazuje právo na určení nástupního místa podle počtu osob (bez příplatku min. 8 osob / příplatková místa min. 15 osob). V případě malého zájmu bude svoz proveden linkovými autokary nebo jinými spoji.

Program zájezdu

1. den

Odjezd, cesta přes Německo, večer trajekt do Švédska.

2. den

Vylodění v Trelleborgu, přejezd do Norska. Olympijská města u největšího norského jezera Mjosa: Hamar – zastávka u zajímavé olympijské haly. Lillehammer – město, olympijská hala a skokanské můstky. Odpoledne zastávka v Ringebu u jednoho ze 27 chráněných sloupových kostelíků v Norsku, skvostu lidové architektury. Cesta krajem Dovrefjell, přes Dombas. Nocleh.

3. den

Jízda hlubokým a úzkým údolím Romsdalen vytvořeným řekou Rauma, úzkou soutěskou s kolmými skalními stěnami. Pod Trolí stěnou (1 100 m vysoká), výjezd věhlasnou Trolí cestou, která vede 11 serpentinami a překonává výškový rozdíl 800 m do horského sedla s nádherným výhledem na okolní hory a do údolí. Zastávky na zajímavých místech, u peřejí, serpentin a vodopádů. Pak horská Orlí cesta nad nejznámější norský fjord Geirangerfjord. Zde možnost fakultativní plavby lodí po jednom z nejatraktivnějších míst v Norsku se známými vodopády Sedm sester, Nápadník, Závoj. Tento výlet patří k nezapomenutelným zážitkům. Výjezd nekonečnými serpentinami na horu Dalsnibba (1 496 m), odkud je jedinečná vyhlídka na okolní ledovce, na Geirangerfjord a panoramatický rozhled na hory středního Norska. Nocleh.

4. den

Procházka k ledovcovému splazu Nigardsbre. Průjezd horami, serpentinami a údolími k Sognefjordu, nejdelšímu a nejhlubšímu norskému fjordu, plavba trajektem. Krajem hor, fjordů do oblasti Hallingdallu. Nocleh.

5. den

Oslo – prohlídka hlavního města Norska: poloostrov Bygdoy s možností návštěvy muzea Nansenovy a Amundsenovy polární lodi Fram, muzea vikingských lodí drakkarů, muzea voru Kon-Tiki legendárního badatele Heyerdhala, příp. skanzen Folkemuseum s více než 150 budovami ze všech koutů Norska. Volno k procházce po Frognerově parku se sochařskou výzdobou nejslavnějšího norského sochaře Gustava Vigelanda, jehož sochy znázorňují lidské emoce. Poté procházka centrem města: hlavní třída Carl-Johans Gate lemovaná honosnými neoklasicisními budovami, královský palác Slottet, Národní divadlo, Univerzita, Národní galerie a parlament, radnice, hrad Akerhus... Výjezd na Hollmenkollen – lyžařský areál se skokanskými můstky a krásným výhledem na město. Odjezd do Švédska.

6. den

Ráno trajekt, cesta Německem. Návrat do ČR.

 

→ Přejít na 2 termíny dovolené To nejlepší z Norska
v cenách od 9 786 Kč do 9 952 Kč