Hrady, zámky a zahrady polského Slezska

Celkové hodnocení zájezdu:
3.7 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Polsko Slezsko
Strava: Snídaně
Doprava: Autobus

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Autobus
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: dopravu autobusem, 1x hotel se snídaní, průvodce, povinné pojištění CK proti úpadku
Cena nezahrnuje: komplexní pojištění, pobytovou taxu, veškeré vstupné (110 Zl)
650 CZK - jednolůžkový pokoj
90 CZK - komplexní pojištění
zobrazit 1 termín
Září 2019
 

Popis zájezdu

Stravování

snídaně formou bufetu se podávají v hotelu
Orientační ceny v Polsku: balená voda 1,5l 3 zł, chléb 2 zł, káva 7 zł , pivo v restauraci od 5 zł, jídlo v restauraci od 20 zł, mléčný bar (rychlé občerstvení) 5–10 zł, obložená bageta 7 zł, 0,5 vodky 20 zł (vhodný dárek), pohlednice 2,5 zł, WC 1 zł.

Ubytování

1x hotel, 2 lůžkové pokoje s příslušenstvím

Doprava

klimatizovaným autobusem s možností občerstvení (teplé i studené nápoje za Kč) a DVD
Upozornění: odjezdy a svozy z uvedených míst se uskuteční, pokud se sejde dostatečný počet zájemců. Trasy odjezdů se mohou změnit v závislosti na aktuální dopravní situaci.

Popis

Chcete se podívat do sídel bývalých šlechtických rodů Dolního Slezska často spojených s naší historií a to i do takových, kam se individuální turista nedostane? Čeká Vás Jelonia Góra, historická perla polských Krkonoš, uchazeč o zapsání do seznamu UNESCO. Vybrali jsme pro Vás ty nejkrásnější hrady, zámky, vily a zahrady po stopách šlechtických rodů Küsterů a Hohenzollernů.

Pojištění: zájezd zahrnuje povinné pojištění cestovní kanceláře ve smyslu zákona 159/99 sb.
Cena zájezdu nezahrnuje léčebné pojištění. CK GEOPS nabízí svým zákazníkům komplexní pojištění za příplatek. Jedná se o komplexní pojištění pojišťovny UNIQA, které zahrnuje balíček služeb obsahující: úrazové pojištění, pojištění storna, pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění léčebných výloh v zahraničí a pojištění zavazadel.
Číslo poj. smlouvy: 1360500328 tarif K5; kontakt na Europ Assistance: +420 296 333696
• pojištění léčebných výloh v zahraničí pojišťuje vzniklé náklady na léky, ošetření a hospitalizaci až do výše 5.000.000 Kč a pojištění asistenčních služeb do výše 5.000.000 Kč
• pojištění stornopoplatků souvisejících se zrušením cesty ze zdravotních důvodů: plnění maximálně do výše 80 % ze stornopoplatku, nejvýše však 15.000 Kč
• úrazové poj.: plnění za trvalé následky úrazu (max. 300.000 Kč), úmrtí (max. 150.000 Kč)
• poj. odpovědnosti za škodu při cestě do zahraničí: škoda na zdraví a věci 1.000.000 Kč
• pojištění zavazadel (při překonání překážky) do výše 10.000 Kč

Program zájezdu

1. den

1.den: odjezd v 6 h ráno z Prahy (HK, Li a po trase), cesta do Polska, JAGNIĄTKÓW, obec založená českými protestanty, kde pobýval i Karl May, prohlídka interiérů vily německého držitele Nobelovy ceny Gerharta Hauptmanna (Willa Jagniątków), PAKOSZÓW , barokní zámek s parkem z roku 1725 patřící rodu Gottfriedł, procházka k malebnému 13 m vysokému - vodopádu Szklarki , na jezeře Lešnia, založený Přemyslovcem Václavem I. a spojen se jménem Karla IV., (interiéry), hotel v historickém městě JELENIA GORA , perle Polských Krkonoš, individuální procházka městem, možnost večeře

2. den

2.den: SIEDLĘCIN, obytná knížecí věž s unikátním cyklem fresek z 14. století o králi Artuši a jeho rytířích, ŁOMNICA , prohlídka interiérů barokního zámku a parku rodu von Küsterů, WOJANÓW , nádhernýklasicistní palác pruské královské rodiny (interiéry), obklopený romantickým parkem, KARPNIKI, hrad z 15. století, který patřil královskému rodu Hohenzollernů, návrat do Prahy do 23 h CK si vyhrazuje právo úpravy programu podle počasí a aktuálních otvíracích dob objektů.

 

→ Přejít na 1 termín dovolené Hrady, zámky a zahrady polského Slezska
v cenách od 2 890 Kč