Velký okruh Polskem

Celkové hodnocení zájezdu:
3.5 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
Polsko Malopolsko Krakov
Ubytování: Velký okruh Polskem
Strava: Snídaně
Doprava: Autobus

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Autobus
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 4 ubytování
4 snídaně
dopravu luxusním autokarem
služby českého průvodce
zákonné pojištění ve znění zákona č. 159/99 Sb.
Cena nezahrnuje: vstupy, místní dopravu, pobytové taxy, fakultativní služby cca 80 EUR
zobrazit 1 termín
Září 2019
 

Popis zájezdu

Popis

tajemné pobřeží Baltu, rušná Varšava i renesanční Krakov

Malbork – Sopoty – Gdaňsk - Sloviňský národní park – Gdyně – Toruň – Varšava – Krakov

Ubytování

Ubytování je zajištěno v hotelech ve dvoulůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Doprava

nástupní a svozová místa v ČR zdarma Praha, Brno, Tišnov Kuřim

Program zájezdu

1. den

Odjezd z ČR ve večerních hodinách.

2. den

V ranních hodinách přijedeme k středověkému hradu Malbork. Jde o největší gotickou stavbu světa a jeden z nejkrásnějších středověkých hradů Evropy. Po prohlídce zavítáme do města Sopoty , známého polského přímořského letoviska. Závěr dnešního dne věnujeme jednomu z nejstarších měst Polska - městu Gdaňsk , kterému se přezdívá „Perla Severu“. Ve večerních hodinách přijedeme na ubytování.

3. den

Snídaně. Dnešní den navštívíme jedinečnou biosférickou rezervaci Sloviňský národní park (UNESCO). Největší atrakcí parku jsou pohyblivé písečné duny, kterým se přezdívá Lebská Sahara. Poté navštívíme moderní město Gdyně - významné přístavní město s Oceánografickým a Námořním muzeem. Návrat na ubytování.

4. den

Po snídani zamíříme do rodiště astronoma Mikoláše Koperníka, do kouzelného města Toruň (UNESCO), města mohutných kostelů, bohatých měšťanských domů a úctyhodných hradeb. Město si jako jedno z mála v Polsku dokázalo zachovat středověký půvab a tajemnost. Po prohlídce odjedeme na ubytování v okolí Varšavy.

5. den

Snídaně. Dnes nás čeká prohlídka hlavního města Polska - Varšavy (UNESCO). Ve městě se nachází mnoho kulturních památek, jakou jsou Citadela, novogotická katedrála sv. Jana s náhrobkem spisovatele Henryka Sienkiewicze, Palác kultury a vědy, Barbakan a mnohé další. Chloubou celé Varšavy je pak Královský zámek. Po prohlídce města odjedeme na ubytování v okolí Krakova.

6. den

Po snídani zavítáme do města Krakov (UNESCO). Dominantou Krakova je vrch Wawel s impozantním Královským hradem. Spatříme také působivé Hlavní náměstí, Radniční věž, celou plejádu synagog, budovu Sukiennice či židovskou čtvrť Kazimierz. Poté odjedeme do ČR. Návrat do ČR v nočních hodinách.

 

→ Přejít na 1 termín dovolené Velký okruh Polskem
v cenách od 7 490 Kč