Vídeň po stopách Habsburků a secese

Celkové hodnocení zájezdu:
3.7 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Rakousko Vídeň
Ubytování: Vídeň po stopách Habsburků a secese
Strava: Snídaně
Doprava: Autobus

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Autobus
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 1 ubytování
1 snídani
dopravu luxusním autokarem
služby českého průvodce
zákonné pojištění ve znění zákona č. 159/99 Sb.
Cena nezahrnuje: fakultativní služby, místní dopravu, pobytová taxa, vstupy do objektů muzeí a na výstavy cca 80 EUR
zobrazit 1 termín
Září 2019
 

Popis zájezdu

Popis

Vídeň, dřívější císařská metropole a stále centrum kultury plné života, se zámky Habsburků a paláci vznešených rodů, ale i moderními budovami, s řadou významných muzeí a krásnými zahradami a parky. Vydejte se po stopách slavného rodu Habsburků. Poznejte kouzlo starého mocnářství, vídeňského valčíku a secesních kaváren i tvář moderního velkoměsta. V květnu dva habsburské zámky Laxenburg a Schönbrunn a překrásné zahrady, rakouském „městě růží“ Baden.

Stravování

Kontinentální snídaně.

Ubytování

ubytování je zajištěno na okraji Vídně, v hotelu ve dvoulůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Doprava

Nástupní místo Praha.

Program zájezdu

1. den

V ranních hodinách odjezd z Prahy do Vídně , prohlídka města: chrám sv. Štěpána, náměstí Marie Terezie, přírodovědné muzeum, mj. sbírky Františka Štěpána Lotrinského, manžela Marie Terezie, kavárna, budovy postavené Františkem Josefem na Ringu, Parlament, Nová radnice, Vídeňská universita, kavárna Sacher, Hofburg, habsburské sídlo, Muzeum Sissi s císařskými apartmány a stříbrnou komorou, návštěva Schatzkammer (Zlaté klenotnice), augustiniánský svatební kostel Habsburků, kavárna Sacher, možnost oběda (třeba vídeňský řízek), hrobka rodu Habsburků, Kärtnerstrasse, chrámu sv. Štěpána, Příkopy, chrám sv. Petra, cukrárna Demel, kde císařovny mlsaly, farní kostel Habsburků sv. Michala. Odjezd na ubytování.

2. den

Vídeň , zámky Horní a Dolní Belveder, prohlídka i s francouzským parkem, zámek Schönbrunn, velký okruh včetně zahrady, na závěr zastávka na okraji Vídně u pěkného parku Lainzer Tiergarten s vilou Hermes císařovny Alžběty. Odjezd do ČR, návrat do Prahy před půlnocí.

 

→ Přejít na 1 termín dovolené Vídeň po stopách Habsburků a secese
v cenách od 3 390 Kč