Finsko 55+, Barevná Paleta

Celkové hodnocení zájezdu:
3 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Finsko
Strava: Polopenze
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Polopenze
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: letenku Praha – Helsinky a zpět vč. let. tax
dopravu autobusem
4x ubytování v turistických hotelech (2lůžkové pokoje s WC a sprchou)
4x snídaně
4x večeře
průvodce
cestovní pojištění UNIQA K7C včetně storna a pojištění proti úpadku CK
Cena nezahrnuje: vstupné cca 40 EUR, další výše neuvedené služby
zobrazit 1 termín
Září 2019
 

Popis zájezdu

Popis

Časný podzim je snad nejkrásnějším obdobím, kdy lze jezernatou oblast Finska navštívit. Smíšené lesy hrají všemi barvami a jejich odrazy v klidných hladinách nekonečných vodních ploch jsou opravdovým potěšením nejen pro oko fotografů. V kombinaci s návštěvou hlavního města Helsinek a historického Porvoo ochutnáte to nejlepší, co jižní Finsko nabízí, a to v plném komfortu leteckého zájezdu s ubytováním v hotelech s polopenzí. Ponoříte se po pravé finské sauně do osvěžujících vod jezera Saimaa?
Letecký zájezd s ubytováním v hotelech a s polopenzí .

Program zájezdu

3. den

Dopoledne zajedeme do nedaleké osady Kerimäki, kde nelze přehlédnout dominantní stavbu kostela s kapacitou 3 000 sedadel. Je to pravděpodobně největší dřevěný kostel na světě. V prohlídce této nádherné jezernaté oblasti, která dala Finsku přívlastek „země tisíců jezer“, budeme pokračovat vycházkou po mohutném eskeru Punkaharju, který je součástí stejnojmenné přírodní rezervace. V odpoledních hodinách navštívíme nejkrásnější finský hrad Olavinlinna. V podvečer možnost využití hotelové sauny a bazénu nebo procházka na ostrůvku Sulosaari. Návrat na ubytování. Večeře.

4. den

Po snídani dojedeme po „Královské cestě“ do druhého nejstaršího města Finska Porvoo. Toto krásné město bylo založeno v roce 1346, ale už i dříve bylo významným obchodním centrem. Při procházce historickým jádrem města zde mimo jiné uvidíme středověkou katedrálu, kde bylo Finsko v roce 1809 prohlášeno autonomním velkovévodstvím v rámci ruské říše, nebo starou radnici. Poté nás již čeká hlavní město Finska Helsinki. Prohlédneme si pravoslavný kostel - katedrálu Uspenski a pak se vydáme k památníku nejslavnějšího finského skladatele - Sibeliovu monumentu. Navštívíme také pozoruhodný moderní kostel Skalní chrám – Temppeliaukio kirkko (vstup dovnitř nelze garantovat, často zde probíhá mnoho neveřejných akcí). Ubytování v hotelu a večeře.5. den: Prohlídku Helsinek zahájíme procházkou po centru města na Senátní náměstí - Senaatintori s katedrálou Tuomiokirkko. Pokračovat budeme na tržnici Kauppatori u přístavu. Lodí pak doplujeme na souostroví a obrannou námořní pevnost Suomenlinna (UNESCO), která byla pro svůj význam v 18. století nazývána Gibraltarem severu. Odpoledne přesun na letiště a odlet do Prahy. 

5. den

Prohlídku Helsinek zahájíme procházkou po centru města na Senátní náměstí - Senaatintori s katedrálou Tuomiokirkko. Pokračovat budeme na tržnici Kauppatori u přístavu. Lodí pak doplujeme na souostroví a obrannou námořní pevnost Suomenlinna (UNESCO), která byla pro svůj význam v 18. století nazývána Gibraltarem severu. Odpoledne přesun na letiště a odlet do Prahy. 

 

→ Přejít na 1 termín dovolené Finsko 55+, Barevná Paleta
v cenách od 21 500 Kč