Pohodový týden - Andorra - srdce Pyrenejí - letadlo - exclusive

Celkové hodnocení zájezdu:
3.4 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Andorra
Strava: Polopenze
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Polopenze
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: letenka vč. let. tax a poplatků cca 5 800 Kč, transfery z/na letiště, 7x nocleh ve ****hotelu s polopenzí, voda a víno k večeři, welcome drink (sangría), vedoucí zájezdu, informační materiály
Cena nezahrnuje: vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
1lůžkový pokoj 4 900 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí včetně storna zájezdu 280 Kč, pojištění storna letenky (zdrav. důvody) 750 Kč
zobrazit 1 termín
Srpen 2019
 

Popis zájezdu

Stravování

polopenze.

Ubytování

ubytování ve ****horském hotelu ve 2lůžkových pokojích s polopenzí (snídaně i večeře formou bufetu), vlastní koupelnou, WC, fénem, sat. TV, trezorem a balkónem. Volný vstup do bazénu, jacuzzi a fitness centra. Večer živá muzika.

Popis

Andorra je miniaturní knížectví ležící v kotlině obklopené Pyrenejemi. Je světově známé především svými moderními lyžařskými středisky s více než 300 km sjezdovek a výhodnými nákupy v bezcelní zóně. Tato malá země může nabídnout i výborné podmínky pro vysokohorskou turistiku uprostřed nádherné nedotčené přírody. Celá oblast je mimořádně bohatá na malebně položená horská jezera orámovaná horami. Turisticky atraktivní stezky ve vysokohorských výškách nás dovedou půvabnými zelenými údolími k temně modrým jezerům, jimž dominují ostré vrcholky hor. Hluboce zaříznutými kotlinami s pastvinami s pasoucími se koňmi se vydáme podél prudkých horských říček a burácejících vodopádů po úbočích hor. Lákavé túry doplníme několika vrcholy se skvostnými panoramatickými výhledy na fantastickou přírodní scenérii ostatních hřbetů i hluboce zaříznutých údolí. Ubytování je ve ****horském hotelu ve 2lůžkových pokojích s polopenzí (snídaně i večeře formou bufetu), vlastní koupelnou, WC, fénem, sat. TV, trezorem a balkónem. Volný vstup do bazénu, jacuzzi a fitness centra. Večer živá muzika. Provází L. Rašková a R. Tomín.

Poznámka: V případě nepřízně počasí možnost změny programu nebo záměny vypsaných dnů.

Program zájezdu

1. den

odlet z Prahy do Barcelony, pokračování pronajatou dopravou na ubytování do hotelu.

2. den

celodenní turistika charakteristickým a zároveň nejznámějším andorrským údolím VALL D‘INCLES k největším jezerům JUCLAR s bohatou flórou. Cestou působivé vodopády, vyhlídky na okolní horské hřebeny.

3. den

celodenní turistika - výstup na magickou horu PIC DE CASAMANYA (2 740 m) je povinností každého turisty, který přijede do Andorry. Fantastické výhledy nejen z vrcholu, ale i během výstupu. Možnost nenáročné okružní túry.

4. den

odpočinkový den, výlet do hlavního města ANDORRA LA VELLA. Prohlídka historického středu (úzké uličky s nízkými kamennými domy, středověké kostely Sant Esteve a Sant Andreu, sídlo parlamentu z 16. stol.), možnost výhodných nákupů, případně návštěvy světově proslulých termálních lázní Caldea. Při zpáteční cestě zastávka u poutního místa, kaple patronky Andorry, zázračné Madony z Meritxellu.

5. den

celodenní turistika, fascinující okružní cesta okolo ledovcových jezer v údolí PESSONS do impozantní kotliny orámované horami dosahujícími výšky okolo 2 800 m. Možnost prodloužení trasy s výstupem na COLLADA DELA PESSONS (2 792 m).

6. den

celodenní okružní turistika v přírodním parku COMAPEDROSA okolo polozapomenutých farem, v obou směrech nádherné vyhlídky na nejvyšší pohoří Andorry COMA PEDROSA.

7. den

okružní turistika mezi vrcholky hor a jezery TRISTAINA. Uzavřená kotlina s bohatou faunou i flórou, s nejvyšším vrcholem PIC DE TRISTAINA (2 882 m) s možností prodloužení o výstup na jeden z nejbližších vrcholů.

8. den

pronajatou dopravou přímo na letiště do Barcelony, odtud letecky do Prahy.

 

→ Přejít na 1 termín dovolené Pohodový týden - Andorra - srdce Pyrenejí - letadlo - exclusive
v cenách od 27 950 Kč