LISABON - to nejlepší z Lisabonu

Celkové hodnocení zájezdu:
3.5 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
Portugalsko Lisabon
Strava: Bez jídla
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Bez jídla
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: Zpáteční letenku včetně tax, 4 x ubytování v hotelu *** nebo v hotelu typu IBIS v dostupnosti MHD do centru Lisabonu, průvodce, zákonné pojištění CK, DPH
Cena nezahrnuje: Dopravu MHD, cestu místní dopravou do Sintry 15 EUR, vstupy, místní taxy - 4 x snídaně hotel 1.690 Kč - Transfery z a na letiště 20 EUR - Za příplatek je možné provést rezervaci sousedících sedadel v rámci turistické třídy
zobrazit 1 termín
Říjen 2019
zobrazit 1 termín
Březen 2020
zobrazit 1 termín
Listopad 2020
 

Popis zájezdu

Popis

Odlety z Prahy Program může být přizpůsoben aktuálním podmínkám a  okolnostem na místě. Časy odletu a příletu budou upřesněny v pokynech zájezdu  před odjezdem. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a po domluvě s průvodcem  se sejít  na určeném místě srazu. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek.

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy, přílet do Lisabonu, tranfer na hotel, ubytování. Po krátkém odpočinku bude následovat první seznámení s Lisabonem pocházkou po hlavní ose historické části města:  Parque Eduardo VII. s vyhlídkou, hlavní tepna Av. Da Liberdede, kolem sochy Marquese da Plombal na náměstí Praca dos Restauradores. Uvidíte Teatro Nacional, kostel Sao Domingos, náměstí Praca da Figuerira. Úzkými uličkami starého města se dostaneme ke hradu Castelo de Sao Jorge, který stojí na nejvyšším bodě městského vrchu a nabízí excelentní výhledy na město. Poté projížďka slavnou žlutou tramvají č.28 jež vám ukáže to pravé kouzlo Lisabonu. Osobní volno k posezení a občerstvení v restauracích a barech starého města. Návrat na hotel. Nocleh.

2. den

Prohlídka Lisabonu začne na jednom z největších a nejkrásnějších náměstí Terreiro do Paco na nábřeží řeky Tejo. Nedaleko odsud je náměstí Praca do Commercio, kde stával původní královský palác zničený zemětřesením, nový palác slouží jako vládní budovy. Triumfální oblouk  Arco da Victoria je vstupní bránou do staré čtvrti Baixy. Zajímavý je také kostel Nostra Senhora da Conceicao Velha. Projdeme se po Rua Augusta– mozaikou dlážděná ulice lemovaná butiky, kavárnami, která tvoří hlavní tepnu Baixe. Své kouzlo mají i boční uličky pojmenovány podle řemesel, kudy povede procházka po nejstarší čtvrti Alfama, tvořená úzkými křivolakými uličkami s typickými domy zdobeny keramikou. Od Katedrály Sé zamíříme na náměstí Slunečních brana zastavíme se na Trhu zlodějky - Fiera da Ladra, který má stoletou tradici. Spatříme také kostel sv.Rocha či Diamantový dům, náměstí Praca Rossio -oficiálně náměstí Dona Pedra IV., které bylo v minulosti dějištěm býčích zápasů a vojenských přehlídek.  Zde osobní volno, možnost posezení nad specialitou Baclhau což je treska na místní způsob či dalšími zdejšími specialitami. V podvečer výjezd historickým výtahem - Elevador de Santa Justa nebo tradiční žlutou tramvají do čtvrti bohémů Bairro Alto, kde se nalézá torzo Karmelitského kláštera, zničeného zemětřesením. Ve čtvrti jsou k vidění domy vyzdobené typickou barevnou keramikou Azulejas. Je zde množství možností k posezení u dobrého vína a tradičního jídla. Večer návrat na hotel, osobní volno, možnost návštěvy klubů s typickou hudbou Fado, nebo večerních procházek. Nocleh.

3. den

Pokračování prohlídky západní části Lisabonu – čtvrti Belém v ústí řeky Tejo, odkud se vydávaly karavely na své objevitelské cesty. Na nábřeží se nalézá jeden ze symbolů města - vodní hrad Torre de Belém. Přes stejnojmený park se dostaneme k památníku Cabrala a Countiho v podobě dvouplošníku. Projdeme se ulicí Bartolomeu Dias. Následně uvidíte Památník zámořských objevů, budete mít možnost návštívit muzeum námořnictví  - Museum da Marinha, představující slávu portugalského námořnictví. Klášter sv.Jeronýma Vás zaujme svou velkolepostí i architekturou. Byl založen jako výraz díků za šťastnou výpravu Vasca da Gamy, který nalezl cestu do Indie po moři.  Poté kouzelné náměstí připomínající park Jardim da Praca do Imperio a Jardim Vasco da Gama. V těchto místech se nalézá centrum čtvrti Belém se svými restauracemi a pekárnami jež jsou spojeny s tradicí typických pudinkových koláčů Pastéis de Belém, které se zde pečou již více než 200 let a které budete mít možnost ochutnat. Nedaleko se nalézá  Tropický park s jezírky, Orientální zahradou s velkou branou v čínském slohu. Palacio de Belem – letní palác hraběte de Aveiras je dnes sídlo Portugalského presidenta, zahrady Jardim Alfonso de Albuquerque pojmenované podle prvního Portugalského místokrále Indie. Neomanuelský sloup nese sochu tohoto muže a jsou na něm vytesány příběhy z jeho života. Na řadu příjde Most 25.dubna který je podobný Golden Gate Bridge ze San Francisca. Je dlouhý 2 km, vede po něm i železniční trať. Za mostem se nalézá slavná socha Krista - Cristo Rei, postavená podle předlohy Cristo Redentor z Rio de Janeiro. Poté osobní volno: zájemci mohou navštívit Parque das Nacoes - bývalé centrum veké světové výstavy, kde uvidíte věž Torre Vasco da Gama s vyhlídkou na stejnojmenný slavný most Vasco de Gama, jedné z dominant Lisabonu. Navštívit zde budete moci známé vodní zahrady nebo velkolepé Oceanario de Lisboa, které patří k největším na světě. Zájemci o nákupy s příjdou na své v moderním schoping centru Vasco de Gama. Návrat na hotel, nocleh.

4. den

Fakultativní výlet místní dopravou do asi 30 km vzdálené historické Sintry. Sintra bývala královské letní sídlo a patří k nejnavštěvovanějším místům Portugalska. Na zalesněných úbočích zdejších kopců zde stojí staré paláce a panské domy. Město ja na seznamu světového dědictví UNESCO.V rámci svého osobního volna v Sintře a na doporučení průvodce budete moci navštívit některé z památek. Přímo v centru města stojí působivý Palácio Nacional de Sintra řečený Paço Real tedy Královský palác. Od 14. století sloužil jako letní sídlo portugalských králů a vyznačuje se nádherným vnitřním zařízením, k němuž patří i jedna z nejstarších a nejcennějších sbírek azulejos v celém Portugalsku. Na dalším kopci stojí ve výšce 450 m nad mořem Palácio da Pena, extravagantní palác z roku 1840, jehož architektura je bizarní směsicí gotiky, renesance, manuelského slohu a maurských prvků. Byl postaven  pro královnu Marii II. jejím bláznivě zamilovaným manželem Ferdinandem. Další možností jak strávit čas v Sintře je možnost  navštívit starý hrad Castelo dos Mouros z 8. století. Výhled z hradu je však úžasný. Později odpoledne návrat vlakem do Lisabonu. Osobní volno v hlavním městě Portugalska. Nocleh.

5. den

Osobní volno dle časových dispozic před odletem, možnost návštěvy některého z muzeí, projížďky lodí po řece Tejo, jež vám nabídne pohled na město z jiného úhlu než jste jej při pěších procházkách mohli zažít. Transfer na letiště, odlet zpět do ČR.

 

→ Přejít na 3 termíny dovolené LISABON - to nejlepší z Lisabonu
v cenách od 15 590 Kč do 15 990 Kč