Skotsko - velký okruh

Celkové hodnocení zájezdu:
4 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Velká Británie Skotsko

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Velká Británie.

Popis zájezdu

Doprava

Odjezdová místa: Bez příplatku: Brno, Jihlava-Pávov, Humpolec, Praha, Beroun, Plzeň, Rozvadov Příplatek 100 Kč: Olomouc, Prostějov, Vyškov Příplatek 200 Kč: Ostrava, Frýdek – Místek, Kopřivnice, Nový Jičín, Hranice, Lipník nad Bečvou, Přerov Příplatek 300 Kč: Opava, Zlín, Uherské Hradiště, Žďár n/S, Hradec Králové, Pardubice CK si vyhrazuje právo na určení nástupního místa podle počtu osob (bez příplatku min. 8 osob / příplatková místa min. 15 osob). V případě malého zájmu bude svoz proveden linkovými autokary nebo jinými spoji.

Program zájezdu

1. den

Odjezd, přes ČR, SRN, Belgii, Francii.

2. den

Časně ráno transfer přes kanál La Manche do Anglie. Londýn – projížďka autokarem kolem Toweru a City. Prohlídka oblasti Westminsteru: Westminsterský palác, sídlo britského parlamentu, slavná hodinová věž Big Ben a Westminsterské opatství (UNESCO) patří k nejkrásnějším budovám v Londýně. Dále vládní budovy ve Whitehallu, přes královský park St.James k Buckinghamském paláci, který již po tři staletí slouží jako sídlo britské královské rodiny. Poté Piccadily Circus nejznámější náměstí a dopravní uzel v srdci Londýna a Trafalgarské náměstí. Po prohlídce osobní volno. Odjezd na nocleh.

3. den

Zastávka v Yorku, starobylém anglickém městě s největší gotickou katedrálou v Anglii, křivolaké uličky s hrázděnými domy. Cesta kolem Sutton Banku (bílý kůň), přejezd do Skotska přes sedlo Carter Bar (hranice Anglie a Skotska), přes středověká opatství Jedburgh a Melrose Abbey, kdysi jedno z nejkrásnějších a nejbohatších skotských opatství, kde je uloženo srdce krále Roberta I. Bruce. Nocleh.

4. den

Cesta ke skotkým jezerům přes nejkrásnější skotské hory Grampian Mountains. Zastávka v Pitlochry s exkurzí a ochutnávkou v palírně whisky, možnost výhodných nákupů. Kolem Blair Castle, hradu vévody z Athollu, přes Inverness, které je centrem Highlands k nejznámějšímu skotskému jezeru Loch Ness. Zastávka u Nessie v Drumnadrochit. Hrad Urquhart Castle – zřícenina kdysi mocné pevnosti, která se tyčí nad vodami Lochneského jezera. Fort William – dříve pevnost, dnes turistické středisko u jezera Loch Linnhe pod nejvyšší horou Velké Británie Ben Nevis (1 344 m). Zastávka u zajímavých zdymadel na Kaledonském průplavu – Neptunovy schody. Přejezd kolem Konlochneveských vodopádů do údolí soutěsky Glen Coa – nádherné výhledy na hory a jezerní krajinu, rozlehlý močál Rannoch Moor. Nocleh.

5. den

Stirling – historické skotské město s královským hradem Stewartovců, katedrálou a hřbitovem, výhled na Wallacův památník. Falkirk Wheel unikátní systém rotačních zdymadel. Edinburgh, prohlídka jednoho z nejkrásnějších měst Evropy, metropole Skotska s rozlehlým královským hradem střežícím národní pýchu Skotů – korunovační klenoty, katedrála St. Gilles, známá ulice Royal Mile. Noční přesun do jižní Anglie.

6. den

Cambridge – prohlídka druhého nejslavnějšího anglického univezitního města, historické centrum s krásnou architekturou. Queens College, Mathematical bridge, Corpus Christi College, King's College, Gonville and Caius College. Osobní volno. Canterbury - procházka historickým centrem města známého svou katedrálou spojenou s osudem Tomase Becketa, jež je zároveň považována za centrum Anglikánské církve. Transfer přes La Manche do Calais. Ubytování.

7. den

Cesta zpět pře Belgii, SRN do ČR. Návrat do ČR.

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Skotsko - velký okruh