PETROHRAD - v ceně Ermitáž, Jantarová komnata a večeře

Celkové hodnocení zájezdu:
4 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Rusko
Strava: Polopenze
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Polopenze
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: letenku Praha – Petrohrad a zpět vč. let. tax
dopravu mikrobusem/autobusem (dle velikosti skupiny) a metrem
5x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s WC a sprchou)
5x snídaně, 3x večeře
průvodce
vstupné do Ermitáže a do Jantarové komnaty
cestovní pojištění UNIQA K7C a pojištění proti úpadku CK
Cena nezahrnuje: vízum do Ruska (v době tisku katalogu, může se změnit): 2 100 Kč
vstupné (včetně plavby po řece Něvě, noční vyjížďka k mostům) cca 4 500 RUB, tj. 65 EUR
další výše neuvedené služby
zobrazit 1 termín
Září 2019
zobrazit 1 termín
Květen 2020
zobrazit 1 termín
Červen 2020
 

Popis zájezdu

Popis

Letecký poznávací zájezd do Petrohradu se koná v době tz. bílých nocí. Světlo je dlouho do noci, život v Petrohradě nikdy nekončí....
SKVĚLÁ CENA
TERMÍNY V KVĚTNU A V ČERVNU V DOBĚ BÍLÝCH NOCÍ
5 NOCLEHŮ V CENTRU MĚSTA
VSTUPY DO JANTAROVÉ KOMNATY A ERMITÁŽE JSOU V CENĚ!
3 VEČEŘE NA HOTELU JSOU V CENĚ!
Petrohrad se rozkládá na více než 40 ostrovech při ústí Něvy do Finského zálivu. Město, založené r. 1703 carem Petrem I. Velikým, bylo až do 20. století hlavní metropolí Ruska. Nyní je živoucí čtyřmilionovou aglomerací, kam se další miliony turistů z celého světa přijíždějí nadýchat atmosféry dávné carské slávy. Po seznámení se stavebními památkami, skvělými sbírkami uměleckých předmětů v Ermitáži, malebnými zákoutími a romantickými kavárnami na nábřežích vodních kanálů snadno nabudete dojmu, že jste vstoupili do děje některého románu či divadelní hry, které tu psali známí umělci. Zajímavé je i okolí Petrohradu s řadou význačných stavebních památek jako Petrodvorce nebo Puškin.
Ubytování je zajištěno v hotelu v centru města přímo na začátku Něvského prospektu.

Program zájezdu

1. den

Dopoledne odlet z Prahy do Petrohradu (Sankt Petěrburku). Po příletu na letiště Pulkovo transfer do hotelu v centru města, včetně krátké okružní jízdy, při které prvně spatříme některá známá místa Petrohradu. Večeře je v ceně zájezdu.

2. den

 Dnes si pěšky prohlédneme významné historické památky v centru města. Mimo jiné uvidíme budovu Admirality, která svou věží dominuje městu, Alexandrův sloup – žulový monolit na Palácovém náměstí v samém středu města, sochu cara Petra Velikého (tzv. Měděný jezdec). Z nábřeží Něvy se nám naskytne výhled na několik mostů a na Vasiljevský ostrov, kde sídlí muzea a vědecké instituty. V místech, kde hlavní petrohradské třídy (například Něvský prospekt) křižují mnohé vodní kanály, se nachází stanoviště výletních lodí. Vyvolávači stojící u lodí nebo přímo na mostech nabízejí hodinové vyjížďky po kanálech a ramenech Něvy. Z výletní lodi si můžete prohlédnout paláce stojící podél kanálů i většinu známých památek (včetně Zimního paláce, katedrály sv. Izáka, Petropavlovské pevnosti nebo budovy Admirality) z neobvyklých pohledů, což je zvláště za pěkného počasí neopakovatelný zážitek. Večeře je v ceně zájezdu.

3. den

Dnes postupně navštívíme pravoslavný chrám Kristova vzkříšení, jehož interiér zdobí spousta ikon a maleb, mohutnou Kazaňskou katedrálu a katedrálu sv. Izáka, z jejíhož ochozu lze najednou přehlédnout celé město. Opravdovou perlou Petrohradu je jedno z největších muzeí na světě – proslulá obrazárna Ermitáž. Na tři miliony exponátů, mezi něž patří slavné obrazy, grafiky, rytiny, ale i sochy, ukrývá několik paláců. Největší a nejnavštěvovanější z deseti budov Ermitáže je Zimní palác. Dřívější sídlo ruských carů je úchvatným architektonickým dílem a domovem jedné z nejcennějších sbírek západoevropského umění. Vstupné je v ceně.

4. den

Dopoledne se přesuneme autobusem na předměstí města do Puškina. Prohlédneme si tamější Kateřinský palác s parkem, který býval letním carským sídlem. Zde se nachází i světoznámá Jantarová komnata, kterou si prohlédneme. Vstupné je v ceně. Po poledni přejedeme do Petrodvorce. V tomto pozoruhodném palácovém a parkovém celku z 18. a 19. století, který se rozkládá na ploše přes 800 ha, je umístěno přes 170 fontán různých velikostí. Mezi nimi je nejznámější Velká kaskáda se sochou Samsona bojujícího se lvem. Překrásný Velký palác rozděluje areál na Horní a Dolní park. K večeru návrat do hotelu. Večeře je v ceně zájezdu. Po půlnoci fakultativně vyjížďka k mostům, které se v noci zvedají, aby jimi mohly proplout velké lodě. 

5. den

Posledními hlavními místy, která si podrobně prohlédneme, jsou Petropavlovská pevnost, která je nejstarší kamennou budovou ve městě. Její součástí je katedrála sv. Petra a Pavla s pozlacenou špicí. Budete moci navštívit nedaleko kotvící křižník Aurora, jehož výstřel odstartoval bolševický převrat v Rusku. Další variantou je pak možnost prohlédnout si blízký domek Petra Velikého, v němž slavný car pobýval krátce po založení města. 6. den: Dopoledne přesun na letiště Pulkovo, odpoledne odlet do Prahy.Program jednotlivých dnů různých termínů může být upraven podle zavíracích dní či otevíracích hodin muzeí, kostelů apod.

6. den

Dopoledne přesun na letiště Pulkovo, odpoledne odlet do Prahy.Program jednotlivých dnů různých termínů může být upraven podle zavíracích dní či otevíracích hodin muzeí, kostelů apod.

 

→ Přejít na 3 termíny dovolené PETROHRAD - v ceně Ermitáž, Jantarová komnata a večeře
v cenách od 25 800 Kč do 27 500 Kč