Cesta po Španělském království

Celkové hodnocení zájezdu:
4 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Španělsko Andalusie Granada
Ubytování: Cesta po Španělském království
Strava: Polopenze
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Polopenze
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 9 ubytování
9 polopenzí
leteckou přepravu - Praha/Španělsko/Praha
transfer do/z hotelu
dopravu autokarem po Španělsku
letištní taxy a poplatky
prohlídku tradiční toledské manufaktury
služby českého průvodce
vybavení orientačními plány navštěvovaných míst
zákonné pojištění ve znění zákona č. 159/99 Sb.
Cena nezahrnuje: vstupy, místní dopravu, pobytovou taxu, fakultativní služby cca 100 EUR
zobrazit 1 termín
Září 2019
 

Popis zájezdu

Stravování

Polopenze - snídaně (v případě nutnosti balíček na cestu) a večeře.

Ubytování

Ubytování je zajištěno v okolí měst, v hotelech ve 2lůžkových pokojích s příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy. V případě včasného přihlášení do 2 měsíců před odjezdem se zájmem o doobsazení nebude účtován příplatek za 1/1 pokoj.

Popis

Zaragoza - El Escorial - Madrid - Toledo - Granada - Córdoba – Sevilla - Gibraltar - Peňíscola - Costa Brava - Gerona - Tossa de Mar - klášter Montserrat - Barcelona


Důležité upozornění: Vstup do Alhambry v Granadě nelze garantovat s ohledem na přísnou regulaci návštěv, kterou místní správa pro tuto památku zavedla. Vstup je nutno při přihlášení k zájezdu rezervovat, správní instituce Alhambry si však vyhrazuje právo potvrzení vstupu dva týdny před plánovanou návštěvou. Při nepotvrzení vstupu bude záloha vrácena.

Pro vstup na území Gibraltaru doporučujeme platný cestovní pas (cestovní pas musí být platný ještě 6 měsíců po dni vstupu na území Gibraltaru).

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy do Španělska a transfer na ubytování.

2. den

Snídaně, odjezd v ranních hodinách do Zaragozy - prohlídka města (katedrála, nám. Santa María del Pilar, mudéjarské kostely, arabský palác Aljafería, městská tržnice), odjezd do Madridu - ubytování v okolí města a večeře.

3. den

Snídaně, odjezd k prohlídce královského paláce El Escorial, návrat do Madridu, okružní projížďka, prohlídka města (Puerta del Sol, Plaza Mayor, exteriéry královského paláce, památník Cervantesův nebo možnost návštěvy galerie El Prado), návrat na ubytování, večeře. .

4. den

Snídaně, odjezd do Toleda - prohlídka města (katedrála, chrám sv. Tomáše, náměstí Zocodóver, muzeum El Greca), návštěva tradiční toledské manufaktury (ozdobné zbraně z toledské oceli, šperky), odjezd do Granady, ubytování v okolí města, večeře.

5. den

Snídaně, prohlídka Granady (katedrála, královská kaple, Albaicín), prohlídka arabského sídelního paláce Alhambra se zahradami Generalife (nutná záloha a rezervace nejpozději 1 měsíc před odletem). Volno, návrat na ubytování, večeře (fakultativní večerní možnost návštěvy představení flamenca).

6. den

Snídaně, odjezd do Córdoby - prohlídka města (mešita, exteriéry Alcázaru, Židovské město, typické „květinové“ ulice s arabskými patii), odjezd z Córdoby do Sevilly, ubytování v okolí města, večeře.

7. den

Snídaně, Sevilla - prohlídka města (katedrála, La Giralda, Zlatá věž, čtvrť Santa Cruz s typickými patii, maurský palác Alcázar - exteriéry), odjezd k prohlídce britské kolonie Gibraltar (návštěva nejjižnějšího místa evropského kontinentu), noční přejezd na pobřeží Costa Azahar.

8. den

V ranních hodinách příjezd na pobřeží Costa Azahar, Peňíscola (hrad Papa Luna, středověké městečko, možnost koupání, projížďky lodí), příjezd na pobřeží Costa Brava/Costa Maresme ve večerních hodinách, ubytování, večeře.

9. den

Snídaně, odjezd do Gerony, města s jednou z nejzachovalejších středověkých židovských čtvrtí, kouzelnými středověkými hradbami a krásnými romáskými kostely (katedrála s věží Karla Velikého, románské kostely San Pere de Galligants a Sant Nicolau, židovská čtvrť, středověké hradby). Následuje odjezd do Tossa de Mar, jednoho z nejkrásnějších letovisek na pobřeží Costa Brava (Villa Vieja – opevněná část Tossy – hradby z 12. a 13.století s obrannými věžemi, centrum s domy z 14. až 17.století, kostel Sant Vincenc). Návrat na ubytování si můžeme zpříjemnit cestou lodí (fakultativně), večeře.

10. den

Snídaně. Odjezd v ranních hodinách, prohlídka kláštera Montserrat, prohlídka Barcelony (gotická čtvrť, Las Ramblas, Kolumbův památník, Antonio Gaudí – exteriéry Sagrada Familia, La Pedrera, Casa Batlló, možnost návštěvy mořského akvária či muzea Picassa), návrat na ubytování, večeře.

11. den

Snídaně, individuální volno, dle letového řádu transfer na letiště a odlet do Prahy.

 

→ Přejít na 1 termín dovolené Cesta po Španělském království
v cenách od 28 290 Kč