Německo - Cibulový festival ve Weimaru a Chemnitz

Celkové hodnocení zájezdu:
4 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Německo
Ubytování: Cibulový festival ve Weimaru a Chemnitz

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Německo.

Popis zájezdu

Popis

1. den: Odjezd z Prahy z ulice Na Florenci v brzkých ranních hodinách. Přejezd do Weimaru, do města, které je plné slavné kulturní epochy – výmarského klasicismu, období osvícenecké, dvorské a přece zároveň i měšťanské kultury kolem roku 1800. Weimar byl zařazen na seznam světového kulturního dědictví UNESCO . Ve své době zde účinkovaly Goetha a Schillera na vévodském dvoře. Prohlídka města: Goethův-Schillerův památník, Nové Museum Weimar, městský hrad, ruská ortodoxní kaple, kostel sv. Petra a Pavla, Goethův dům, Wittums palác. A především Cibulový festival. Během tohoto festivalu najdete cibuli naprosto ve všech pokrmech od polévek, hlavních hochů až po dorty. Návštěva legendárního cibulového trhu. Na kterém lze koupit nejrůznější pochutiny či dekorace z cibule. Odjezd na ubytování.
2. den: Návštěva saského města Zwickau, procházka městem mariánský dóm, pozdně gotický, halový, uvnitř křídlový oltář od M. Wolgemuta; náměstí s výraznou radnicí a štítovými domy, muzeum se sbírkami středověkého umění či muzeum automobilů se slavnými trabanty. Přejezd do Chemnitzu, Prohlídka města: čtvrť Kassberg, historická budova staré radnice s historickým portálem z 15. století, Roter Turm - věž z přelomu 12. a 13. století, jež byla součástí městských hradeb, Opera, Hrad Rabenstein, nejmenší hrad v Sasku.
Návrat do prahy v cca 21:00 hod

Doporučujeme: Cibulový festival ve Výmaru ve městě Goetha a Schillera

Chemnitz - opera, hrad Rabestein, Roter Turm, Zwickau

Upozornění a doporučení : doporučená částka na vstupy cca 40 Eur

Doprava

Důležité upozornění: odjezdová místa musí být písemně objednána (a následně písemně potvrzena) na cestovní smlouvě. CK si vyhrazuje právo zajistit případný svoz do Prahy mikrobusy či automobily. V případě, že je v jednom místě odjezdu méně než 8 cestujících může cestovní kancelář změnit zajištění dopravy klientů k zájezdu na veřejnou hromadnou dopravu s nárokem na úhradu jízdenky.

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Německo - Cibulový festival ve Weimaru a Chemnitz