Vietnam, Kambodža - Pohoda na nefritovém ostrově Phu Quoc s kambodžským skvostem Angkor Wat

Celkové hodnocení zájezdu:
3 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
Kambodža
Strava: Polopenze
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Polopenze
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: zpáteční letenku Praha – Ho Chi Minh, vnitrostátní letenku Ho Chi Minh – Phu Qouc,letenku Ho Chi Minh – Siem Reap a zpěv č.let. tax a poplatků cca 20 000 Kč, 7 x ***hotel na Phu Quoc, 4 x *** hotel v Kambodži, 11 x polopenzi, loď po jezeře Tonle Sap, všechny výlety v programu (kromě fakultativních), transfery
Cena nezahrnuje: vstupy do objektů, víza, a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
1lůžkový pokoj 7.000,- Kč, pojištění výloh v zahraničí vč.storna zájezdu do 30 000 Kč za 770 Kč, pojištění storna letenky (zdrav. důvody) 950 Kč, vietnamské vízum 700 Kč, víza do Kambodži 1 100 Kč
zobrazit 1 termín
Listopad 2019
zobrazit 1 termín
Leden 2020
zobrazit 1 termín
Únor 2020
zobrazit 1 termín
Listopad 2020
 

Popis zájezdu

Popis

Tato novinka roku 2019 vás seznámí s kouzelným a jedinečných ostrovem Phu Quoc u břehů jižního Vietnamu a chrámovým komplexem světového významu – Angor v Kambodži. Ostrov se nachází se v Thajském zálivu jen pár kilometrů od Kamodži i Vietnamu. Phu Quoc je největším ostrovem země s rozlohou 574 km2 a může se pochlubit řadou krásných pláží. Phu Quoc National Park, je domovem stovek druhů rostlin, z nichž desítky jsou uvedeny ve vietnamských a světových červených knihách ohrožených druhů. Park je součástí biosférické rezervace Kien Giang, která byla v roce 2006 uznána za světovou biosférickou rezervaci UNESCO. Na ostrově kromě lenošení na bílých pláží poznáme výrobu světoznámé rybí omáčky, zastavíme se na pepřových plantážích (údajně se jedná o nejlepší pepř na světě), či na jednoduché farmě perel, a mnoho dalšího. Budeme ubytováni v místním typickém hotelu v blízkosti pláže v útulných pokojích s vlastním sociálním zařízením, klimatizací, ledničkou, konvicí…. V hotelové zahradě je i pěkný bazén. Na konci zájezdu nás čeká přelet do jednoho ze skvostů celé Asie do Angkoru, kde poznáte nenapodobitelné a nejúžasnější zážitky z největší náboženské stavby světa Ankor Watu či přírodou pohlcený chrám Ta Phorm. Vše zakončíme plavbou lodí u plovoucích vesnic na jezeře Tonlé Sap. Ubytování jsme v blízkosti Angkoru v hotelu s bazénem a pokoji se vším potřebným zázemím (soc.zařízení, klimatizace…) Během pobytu jsou všechny základní výlety již v ceně, a jak je u této kategorie zájezdů již samozřejmostí i polopenze.

Program zájezdu

1. den

odlet z Prahy.

2. den

přílet do Ho Chi Minh, přelet na ostrov PHU QUOC, transfer na ubytování, volno u moře, večeře.

3. den

snídaně, volno u moře, koupání, lenošení na pláži, výlet na kolech či pronájem skútru, s kterým se nejlépe pozná okolí, večeře, nocleh.

4. den

snídaně, odjedeme na prohlídku jižní části ostrova. Nejdříve ochutnáme originální víno SIM v místní "továrně" na víno, potom se stavíme na perlové farmě a zbyde ještě chvilku i na prohlídku pepřové plantáže. Během tohoto výletu ještě navštívíme "KOKOSOVÉ VĚZENÍ", které je nechvalně proslulé během vietnamské války. Při zpáteční cestě se stavíme překrásné pláži SAO BEACH, kde strávíme odpolední chvilky na jedné z nejkrásnějších pláží Vietnamu. Večeře.

5. den

snídaně, přesuneme se na prohlídku budhistického chrámu HU QUOC PAGODA, který patří mezi nejúžasnější chrámy "smaragdového" ostrova. Cestou zpět se zastavíme v typické rybářské vesnici, kde můžeme zakoupit suvenýry a odpoledne odjezd do DUONG DONG, kde se podíváme na noční trh a zároveň zde i povečeříme. Příjezd na ubytování.

6. den

snídaně, celodenní výlet na sever ostrova, kde se nejdříve zastavíme na prohlídce továrny na světoznámou rybí omáčku, dále navštívíme i chrám NGUYEN TRUNG TRUC, který je oázou klidu a meditace. Přes národní park přejedeme až do zálivu GANH DAU, odkud je to jen kousek přes moře do Kambodži. Den zakončíme na vyhlídce RACH VEM. Přejezd naším busem zpět na hotel. Večeře.

7. den

snídaně, odjezd na celodenní výlet se šnorchlováním a rybolovem. Pronajatým busem do přístavu THAI, kde přestoupíme na naši loď a během cesty na malý ostrov zažijeme i trochu rybolovu. Uvidíme krásné druhy korálů i ryb. Navštívíme 3 ostrovy, kde budete moci si užít šnorchlování či koupání. Oběd bude podáván na palubě lodi. Po návratu na "náš" ostrov zpět na hotel, večeře.

8. den

snídaně volno u moře fakultativně možnost zajištění kurzu vaření, kde poznáme rozmanitou škálu místních jídel včetně jejich příprav a odvezete si i neuvěřitelný chuťový zážitek. Večeře.

9. den

snídaně přelet zpět do Ho Chi Minh, přelet do KAMBODŽI – SIEM REAP, ubytování, večeře.

10. den

snídaně, poté vyrážíme k největší a nejvýznamnější kulturní památky jihovýchodní Asie ANGKOR, která je pod záštitou UNESCA. Jedná se o velmi rozsáhlý komplex sčítající více jak 1000 památek. Postupně navštívíme chrámy – např. "lesní chrám" PREAH KHAN z doby vládce Džajavarmana VII., zastavíme se u umělé obrovské nádrže SRA SRANG, u kterého stojí i jedinečný buddhistický mnišský komplex BANTEAY KDEJ. Přejezd na hotel, večeře.

11. den

snídaně, opět odjezd do chrámového komplexu a hned na začátku poznáme jednu z ikon Angkoru, buddhistický klášter TA PROHM, který sloužil 12.000 mnichů. Snad povinností každého návštěvníka je chrám ANKOR WAT, který je absolutně fantastický a tady strávíme skoro celý den a budeme obdivovat nádheru rozsáhlého komplexu. Přejezd na hotel, večeře.

12. den

snídaně, odjezd k jezeru TONLE SAP, které je velmi bohaté na ryb. Přestoupíme na místní loďky, proplouváme plovoucími vesnicemi, zastavíme u typického plovoucího domu, kde se chovají krokodýli, a za chvilku už poznáme i proč – nabízejí vše možné z krokodýlí kůže. Opět zpět na hotel, večeře.

13. den

snídaně, odjezd na letiště SIEM REAP, přelet do ČR

14. den

přílet do ČR

 

→ Přejít na 4 termíny dovolené Vietnam, Kambodža - Pohoda na nefritovém ostrově Phu Quoc s kambodžským skvostem Angkor Wat
v cenách od 47 990 Kč do 48 990 Kč