To nejlepší z Dubaje + ABÚ DHABÍ (letecky z Prahy)

Celkové hodnocení zájezdu:
3 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Arabské emiráty Abú Dhabí Abú Dhabí
Strava: Snídaně
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: letenka Praha - Dubaj - Praha se všemi poplatky
kabinové zavazadlo a odbavované dle pravidel pro přepravu zavazadel viz níže
transfer letiště - hotel – letiště
4x ubytování v Dubaji v hotelu ve 2lůžkových pokojích s vlastním soc. zařízením
4x snídani
pobytovou taxu
průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)
Cena nezahrnuje: vstupné na místě a fakultativní výlet do Abú Dhabí
bakšišné
cestovní pojištění
Příplatek za jednolůžkový pokoj: 7 000 Kč
zobrazit 1 termín
Březen 2024
zobrazit 2 termíny
Duben 2024
zobrazit 1 termín
Květen 2024
zobrazit 2 termíny
Říjen 2024
zobrazit 1 termín
Listopad 2024
zobrazit 2 termíny
Prosinec 2024
zobrazit 1 termín
Leden 2025
zobrazit 3 termíny
Únor 2025
zobrazit 1 termín
Březen 2025
 

Popis zájezdu

Stravování

Snídaně v hotelu formou bufetu.

Ubytování

Hotel v dosahu místního MHD.
Možnost občerstvení a nákupů v okolí hotelu.

Popis

Výjimečný poznávací zájezd s průvodcem, během kterého se seznámíte s tím nejlepším z Dubaje. Uvidíte několik světových „nej“ – nejluxusnější hotel Burj Al Arab, nejvyšší budovu Burj Khalifa, největší uměle vytvořený poloostrov Palm Jumeirah… Navíc navštívíte i hlavní město Abú Dhabí! Zhlédněte s námi všechno, co člověk dokáže vytvořit a vsaďte na Dubaj!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg a rozměrech 160 cm, tj. součtu jeho délky, šířky a hloubky (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Burj Khalifa – vyhlídka ze 124. a 125. patra

Dospělý 1750.00 Kč
Dítě 1400.00 Kč

Fakultativní výlet Abú Dhabí

Dospělý 1860.00 Kč
Dítě 1670.00 Kč
Senior 1670.00 Kč

Burj Khalifa – vyhlídka ze 148. patra (+ 124. a 125. patra)

Dospělý 4000.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa B Svět (100 Kč / den / osoba)
Slavia D - Travel High 2.0 + STORNO (174 Kč / den / osoba)
Slavia E - Travel OVERSEAS 2.0 + STORNO (250 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy v dopoledních hodinách, přílet do Dubaje, objednaným autobusem transfer na hotel, ubytování.

2. den

Dopoledne budeme obdivovat moderní díla arabských architektů, odpoledne bude patřit nejen nákupům a vyhlídce z budovy Burj Khalifa. Místním metrem se přesuneme do ultramoderní obytné dubajské čtvrti   Dubai Marina, kde budeme obdivovat díla, která je schopen vytvořit člověk. Uvidíte moderní výškové budovy v místech, kde  bývala ještě před 60 lety poušť . Dále se projedeme tramvají , která byla v Dubaji zprovozněna v listopadu 2014. Odpoledne návštěva nákupního centra Dubai Mall , největšího nákupního střediska ve Spojených arabských emirátech. Najdete zde přes 1 200 obchodů, několik kin, obří akvárium, bruslařský stadion atd. Symbolem této čtvrti je nejvyšší budova na světě - Burj Khalifa, která měří 828 metrů a má 163 pater. Fakultativně mohou zájemci vyjet na vyhlídkovou plošinu ve 124. patře nebo dokonce ve 148. patře. Celý den zakončíme podvečerní podívanou na Dubai Fountain, která je dlouhá přes 250 metrů. Jedná se o jedinečnou show, kdy voda stříká až do výšky 150 metrů a osvětluje ji několik tisíc reflektorů. Návrat na hotel společně s průvodcem nebo později individuálně.

3. den

Během dnešního dne uvidíte samá nej - nejluxusnější hotel Burj Al Arab i další skvosty města. Ráno přejezd objednaným autobusem k jednomu ze symbolů Dubaje - uměle vytvořené palmě  Palm Jumeirah. Na její konec dojedete jednokolejovým vláčkem a uvidíte zde luxusní hotel Atlantis, v němž se nachází aquapark.  Poté přejezd ke druhému největšímu nákupnímu centru Dubaje   Mall of the Emirates, kde se nachází místní rarita - krytá lyžařská sjezdovka , na které si můžete zalyžovat i vy. Osobní volno k nákupům a obědu. Poté přejezd po hlavní tříde Jumeirah Road k dalšímu dubajskému symbolu - nejluxusnějšímu hotelu na světě  Burj Al Arab. Procházka po krytém souku (tržišti), odkud jsou na hotel nádherné výhledy a fotostop na veřejné pláži vedle hotelu. Budete mít možnost navštívit i nově otevřenou promenádu Jumeirah Promenade, v případě zájmu je možné se zde i vykoupat. Při cestě zpět na hotel zastávka u  mešity  Jumeirah Mosque, která byla jako  první v Dubaji zpřístupněna nemuslimům . V podvečer individuální program, např. lze absolvovat zážitkovou jízdu jeepem v písečných dunách pouště.

4. den

Dnes nás čeká celodenní fakultativní výlet do Abú Dhabí. Popřípadě individuální program v Dubaji. Celodenní fakultativní výlet s průvodcem do  hlavního města Spojených arabských emirátů Abú Dhabí: uvidíte zde největší mešitu islámského světa -  mešitu šejka Zayeda , která je jednou z mála mešit v celých Emirátech, které jsou volně přístupné pro cizince. Dle možností zhlédnete část závodní dráhy pro Formuli 1 a pro zájemce možnost návštěvy "zábavního parku" Ferrari World (vstupné 250 AED), který je největším krytým zábavním parkem na světě a dokonce je zde umístěna i nejrychlejší horská dráha na světě Ferrari Rossa. Uvidíte i palác šejka (prezidenta SAE) Khalify bin Zayeda .  Nebo individuální program v Dubaji.

5. den

Poslední den bude věnovaný historické části Dubaje a typickým místním trhům. V dopoledních hodinách objednaným autobusem přejezd do "historické" části města - do čtvrti Bastakyia   a k Dubai Creeku, kde uvidíme  domy původních obyvatel  s větracími komíny a  divan vládnoucí rodiny Maktoumů . Bude možnost navštívit i místní muzeum vybudované v bývalé obranné věži, které se věnuje původnímu životu i obrovskému rozmachu Dubaje. Poté nastoupíme na typický dopravní prostředek do Creeku -  dřevěné lodičky  a necháme se přepravit na typická arabská tržiště -  souky . Navštívit můžeme  Gold Souk  (trh se zlatem),  Spice Souk  (s kořením) apod. V odpoledních hodinách transfer na letiště.  Odlet do Prahy , přílet do České republiky v nočních hodinách.

 

→ Přejít na 11 termínů dovolené To nejlepší z Dubaje + ABÚ DHABÍ (letecky z Prahy)
v cenách od 35 990 Kč do 45 990 Kč