Rakousko - Vídeň o víkendu

Celkové hodnocení zájezdu:
4 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Rakousko
Ubytování: Vídeň o víkendu

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Případně si můžete vybrat z nabídky podobných zájezdů: zájezdy Rakousko.

Popis zájezdu

Popis

Víkendový autokarový do Vídně s návštěvou zámků Schönbrunn, Hofburg a Belveder., Hunderwasserhaus, Sisi muzeum a chrám sv. Štěpána.

1.den: Odjezd z Prahy z ulice Na Florenci v brzkých ranních hodinách. Dopoledne návštěva Hundertwasserhaus - dům s architekturou 20. stol., krátká prohlídka. Odjezd k zámeckému areálu s rozsáhlým parkem Schönbrunnu. Prohlídka zámku, kde známé osobnosti rodu Habsburků trávily většinu času. V areálu se také nachází nejstarší zoologická zahrada na světě či muzeum kočárů. Odjezd k zámkům Horní a Dolní Belveder, procházka francouzským parkem a prohlídka zámku. Přejezd k Muzeums Quartier Wien - možnost návštěvy Leopoldova muzea a Muzea moderního umění - individuální volno. Návštěva muzea motýlů v parku Hofburgu se sochami významných kulturních osobností - W. A. Mozart, J. W. Goethe. Posezení v kavárně. Odjezd na ubytování.
2. den: Po snídani odjezd na Ring. procházka k náměstí M. Terezie, kde začne program: Hofburg - klenotnice, Císařské apartmány - návštěva Sisi muzea, stříbrná klenotnice. Náměstí Josefa II. - vstup do Vídeňské bibliotéky nebo sálu Španělské jezdecké školy. Hrobka rodu Habsburků - prohlídka. Odpočinek v kavárně. Procházka po Kärtnerstrasse k chrámu sv. Štěpána, Příkopy, chrám Sv. Petra. Navečer odjezd do ČR. Návrat do Prahy před půlnocí.

Doporučujeme: Možnost návštěvy nejen zámků, ale i galerií

Hundertwasserhaus, Hofburg - Císařské apartmány, klenotnice, Sisi muzeum, Schönbrunn, Muzea

Upozornění a doporučení : doporučená částka na vstupy cca 70 Eur

Doprava

5. Ústí nad Labem/Trutnov – PRAHA – Brno - Mikulov/Znojmo
Důležité upozornění: odjezdová místa musí být písemně objednána (a následně písemně potvrzena) na cestovní smlouvě. CK si vyhrazuje právo zajistit případný svoz do Prahy mikrobusy či automobily. V případě, že je v jednom místě odjezdu méně než 8 cestujících může cestovní kancelář změnit zajištění dopravy klientů k zájezdu na veřejnou hromadnou dopravu s nárokem na úhradu jízdenky.

 

→ Přejít na 0 termínů dovolené Rakousko - Vídeň o víkendu