Adventní Lipsko

Celkové hodnocení zájezdu:
4 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Německo Sasko Lipsko
Ubytování: Lipsko
Strava: Bez jídla
Doprava: Autobus

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Bez jídla
Doprava: Autobus
Odlety: Praha
zobrazit 3 termíny
Prosinec 2017
 

Popis zájezdu

Popis

Popis:
Navštivte s námi jedny z největších a nejkrásnějších adventních trhů v Německu. Stejně jako před 500 lety se lipské vánoční trhy odehrávají i dnes v historických kulisách centra města. Prostřednictvím 250 originálně nazdobených stánků dostojí lipské vánoční trhy svému věhlasu.




Adventní trhy v historických kulisách města Lipska

Až 250 krásných vánočních stánků otevřeny slavnostním ceremoniálem

Prohlídka dynamického univerzitního města

Doprava autobusem, služby průvodce


Program:
Po příjezdu prohlídka města. Jedná se o dynamické univerzitní město, které je známo pobytem Johanna Sebastiana Bacha. Shlédnete kostel svatého Mikuláše, Starou radnici, památník bitvy u Lipska, kostel sv. Tomáše, Lipskou operu a hlavní nádraží - jedno z nejkrásnějších a největších nádraží v Evropě. Dále navštívíme Mädler passage – jedno z nejstarších a nejkrásnějších nákupních center. Vyniká nákladným vnitřním vybavením, jako jsou bronzové figury, rotunda se skleněnou kopulí. Proslulé lipské pasáže, průchozí dvory a nákupní domy představují nákupní ráj a jsou také místem, kde se snoubí umění a kultura v jeden architektonický klenot.
Odpoledne strávíme na trzích v ulicích a na středověkém náměstí před Starou radnicí. Jedná se o jeden z největších a nejkrásnějších vánočních trhů s asi 250 stánky. Vánoční trhy bývají zahájeny slavnostním ceremoniálem, při nichž se setkáte se Santa Clausem u zvláštního vlaku na hlavním nádraží. V centru můžete shlédnout překrásný vánoční strom a betlém. Trhy již trvají přes 500 let a první se uskutečnily v roce 1486. Zakoupit si můžete typické vánoční laskominy, ale lákadlem jsou i dobroty na náměstí u kostela sv. Mikuláše, kde můžete při svých toulkách ochutnat čerstvě rozpečené preclíky, proslulé polčnické perníčky, lipské svařené víno, meruňkový punč nebo si u zdejší dřevěné pyramidy koupit speciální vánoční bowli.Navečer odjezd zpět do ČR, přesný čas odjezdu vám na místě sdělí průvodce.



Cena zahrnuje: dopravu autobusem, služby průvodce, zákonné pojištění CK proti úpadku.




Cena nezahrnuje: cestovní pojištění, vstupy, příplatek za nástupní místo.




Změna programu vyhrazena.




Minimální počet cestujících k uskutečnění zájezdu je 40. V případě, že nebude tato minimální kapacita naplněna, zájezd se neuskuteční a my vám celou zaplacenou částku za zájezd vrátíme zpět.




Upozornění:
V případě nesplnění podmínky minimálního počtu 8 osob z daného svozového místa má CK právo na změnu nástupního místa na co nejbližší místo po základní trase zájezdu anebo zajištění náhradní dopravy ze svozového místa do základního nástupního místa (autobusem, vlakem, mikrobusem, osobním autem, atd.). Náklad na zakoupení jízdenek v takovém případě hradí cestovní kancelář


Nástupní místa a orientační časy odjezdů

Linka 1
Praha (5.00, parkoviště naproti Hl. vlak. nádraží – skleněné kopule) - bez příplatku
Kralupy nad Vltavou (05:30 z parkoviště u zimního stadionu, Mostní ulice) - bez příplatku
Roudnice nad Labem (05:55 z Karlova náměstí, od hotelu Vavřinec) - bez příplatku
Litoměřice (06:25 z Mezibraní, autobusové nádraží) - bez příplatku
Ústí nad Labem (06:55 z parkoviště u zimního stadionu - bez příplatku




Linka 2

Brno (2.00, ulice Rooseveltova, Janáčkovo divadlo) - s příplatkem 300 Kč
Velké Meziříčí (2.30, čerpací stanice Mol, směr Praha) - s příplatkem 300 Kč
Jihlava (3.00, parkoviště u Billy, třída Legionářů) - s příplatkem 300 Kč

 

→ Přejít na 3 termíny dovolené Adventní Lipsko
v cenách od 499 Kč do 599 Kč