Holandsko, květinové korzo a zahrady Kuekenhof **

Celkové hodnocení zájezdu:
4 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Nizozemí
Strava: Snídaně
Doprava: Autobus

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Autobus
Odlety: Praha
zobrazit 1 termín
Duben 2017
 

Popis zájezdu

Program zájezdu

1. den

Odjezd ve večerních hodinách.

2. den

Návštěva jednoho z nejslavnějších sýrových trhů Holandska – trh v Alkmaaru. Centrem města je náměstí Waagplein uzavřené z jedné strany úzkým grachtem a z druhé historickou budovou veřejné váhy Waaggevouw ze 14. století.  Zde se právě odehrává slavný sýrový trh. Poté návštěva rybářské vesničky Volendam na břehu IJssel­meeru mající jedinečnou atmosféru. Najdete zde malé rybářské příbytky v úzkých uličkách, na hrázi se můžete pokochat pohledem na kotvící lodě a pochutnat si na některé z místních rybích specialit. Návštěva Keukenhofu největšího květinového parku na světě. Miliony tulipánu, krokusů, hyacintů, narcisů, lilií a dalších voňavých skvostů vám předloží neopakovatelnou podívanou. Ubytování. Nocleh.

3. den

Účast na slavném květinovém korzu.Jedná se o průvod alegorických vozů z tisíců řezaných květů. Tato paráda patří k tomu nejkrásnějšímu a nejvoňavějšímu, co můžete v Holandsku spatřit a zažít. Květinové korzo začíná ráno v Noordwijku a pokračuje do Haarleemu, kde večer končí. Odpoledne krátká návštěva Haagu historického centra města. Návštěva věhlasného parku miniatur Madurodam, kde naleznete celý svět jako na dlani. V podvečer zavítáme do malebných Delft proslavených porcelánovými výrobky jako Delfská fajáns. Nocleh.

4. den

Po ránu navštívíme  pravděpodobně nejznámější nizozemský skanzen Zaanse Schans, zrekonstruovanou vesničkou z dob minulých.  Kromě typických severoholandských zelenobílých dřevěných domků zde najdete také větrné mlýny na lisování oleje, tření barev a mlýn na hořčičná semínka, další zajímavostí je muzeum a výrobna dřeváků. Přejezd do  Amsterdamu – prohlídka nejvýznamnějších pamětihodností města: náměstí Dam, Nový kostel, mincovní věž, možnost projížďky lodí po grachtech, v případě dostatku času Rijks muzeum s nejslavnějšími Rembrandtovy obrazy nebo i Van Goghovo muzeum či dům. Odjezd ve večerních hodinách po bezpečnostní pauze autobusu.

5. den

Návrat dopoledne.

 

→ Přejít na 1 termín dovolené Holandsko, květinové korzo a zahrady Kuekenhof **
v cenách od 6 390 Kč