Za bernardýny, nejvyšší horou a nejdelším ledovcem **

Celkové hodnocení zájezdu:
3 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
Švýcarsko
Strava: Polopenze
Doprava: Autobus

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Polopenze
Doprava: Autobus
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 4 noci se snídaní v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím), 3 večeře, dopravu luxusním autobusem, průvodce
Cena nezahrnuje: Vstupy: 60 CHF + 30 EUR
Komplexní pojištění 180 Kč
zobrazit 1 termín
Červenec 2017
 

Popis zájezdu

Popis

Odjezdové místo N8 - Brno a Jihlava bez příplatku.

Program zájezdu

1. den

Odjezd ráno. Průjezd Německem. Kvečeru ubytování v nejjižněji položeném alsaském městě Mulhouse, nedaleko švýcarských hranic. Procházka historickým centrem. Nocleh.

2. den

Snídaně. Přejezd do centrálního Švýcarska. Prohlídka středověkého města Fribourg (UNESCO), kde se po staletí mísí německá a francouzská kultura. Procházka historickým centrem společně s návštěvou gotické katedrály sv. Mikuláše, jejíž 74 metrů vysoká věž osazená 13 starobylými zvony nabízí nádherný výhled na celé město. Odjezd k Ženevskému jezeru lemovanému malebnými vinicemi (oblast Lavaux na seznamu UNESCO). Krátká zastávka v městečku Aigle s charakteristickým hradem uprostřed vinic. Odjezd na ubytování v hotelu Les Fontaines v průsmyku Col des Mosses. Večeře. Nocleh.

3. den

Snídaně. Průjezd kantonem Wallis - nejprve údolím řeky Rhony a následně stoupání až do průsmyku sv. Bernarda (2473 m n.m.) na hranici mezi Švýcarskem a Itálií. V samotném průsmyku mniši v minulosti vybudovali hospic jako útočiště pro poutníky a pro práci v horách vyšlechtili psí plemeno bernardýnů, tolik typické pro Švýcarsko. Cestou zpět zastávka v historickém Martigny, které se pyšní dodnes dochovaným amfiteátrem z dob římského osídlení, návštěva významné výstavní galerie Pierra Gianadda a také místního muzea bernardýnů. Návrat do hotelu. Večeře. Nocleh.

4. den

Snídaně. Odjezd do walliské vesničky Fiesch a odtud lanovkou do horského střediska Fiescheralp a následně až na Eggishorn (2869 m n.m.), odkud je nádherný výhled na nejdelší evropský ledovec Aletsch (UNESCO) a okolní čtyřtisícovky. Lanovkou zpět do údolí a poté návštěva Sionu, hlavního města kantonu Wallis. Prohlídka historického centra včetně opevněného kostela sv. Valérie tyčícího se na vrcholku nad městem. Návrat do hotelu. Večeře. Nocleh.

5. den

Snídaně. Odjezd do francouzského Chamonix pod nejvyšší horou Evropy Mont Blanc. Následuje výjezd nejvýše položenou evropskou lanovkou na Aiguille du Midi (3842 m n.m.), odkud se nabízí nádherný panoramatický výhled na Mont Blanc a okolní francouzské, švýcarské a italské Alpy. Večer odjezd do ČR.

6. den

Návrat ráno.

 

→ Přejít na 1 termín dovolené Za bernardýny, nejvyšší horou a nejdelším ledovcem **
v cenách od 10 690 Kč