Bernina Express a Svatý Mořic **

Celkové hodnocení zájezdu:
3 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Švýcarsko
Strava: Polopenze
Doprava: Autobus

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Polopenze
Doprava: Autobus
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 2 noci s polopenzí v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím a TV), dopravu luxusním autobusem, cestu originál Bernina Expressem na trase Davos-Tirano, lanovku na Schatzalp, průvodce, mapu Švýcarska s informacemi
Cena nezahrnuje: komplexní pojištění
Vstupy: 32 CHF
zobrazit 1 termín
Červen 2017
zobrazit 1 termín
Září 2017
 

Popis zájezdu

Popis

POZOR: Při zakoupení zájezdu nyní jako bonus získáte ZDARMA KÁVU A ZÁKUSEK V BERNINA EXPRESSU. Jedná se o mimořádnou nabídku připravenou ve spolupráci s Rhétskou dráhou (Rhätische Bahn AG) s platností do odvolání.

NÁŠ TIP PRO RODINNOU DOVOLENOU: Využijte slevu 500,-Kč/os. u dětí do 16 let, která lze navíc kombinovat se slevou pro 3. a 4. osobu na pokoji ve výši 500,-Kč/os. Dítě do 16 let ve 3lůžkovém nebo 4lůžkovém pokoji s rodiči má tedy nárok na slevu 1.000,-Kč!!!

Program zájezdu

1. den

Odjezd ráno. Průjezd Německem a Rakouskem kolem Bodamského jezera do Švýcarska. Od Bodamského jezera proti toku Rýna až do Landquartu. Údolím Prättigau přes Klosters až do Davosu (1560 m n.m.) – nejvýše položeného švýcarského města uprostřed horských velikánů. Ubytování v hotelu Ochsen přímo v centru. Procházka Davosem k údolní stanici lanovky na Schatzalp. Výjezd lanovkou na Schatzalp (1861 m n.m.) s nádherným rozhledem na Davos, jezero a okolní hory. Možnost navštívit alpskou zahrádku s množstvím alpinek. Návrat do hotelu. Večeře. Nocleh.

2. den

Snídaně. Výjezd do průsmyku Julier (2284 m n.m.), tento průsmyk využívali již Římané. Po zastávce sjezd do údolí Engadin, kde leží světoznámé klimatické lázně Svatý Mořic. Prohlídka města s mondénními hotely a nádhernou promenádou podél jezera lemovaného horami s bílými ledovci. Výjezd pozemní lanovkou na Muottas Muragl (2453 m n.m.), z vrcholu nejkrásnější pohled na celé údolí Horního Engadinu s jezery, masiv Bernina s ledovci a samozřejmě celý Svatý Mořic. Občerstvení je možné na vyhlídkové terase horské restaurace. Po sjezdu lanovkou průjezd celým údolím Horního Engadinu po proudu Innu až do Guardy. Procházka snad nejtypičtější ještě rétorománsky hovořící obcí je jedinečným zážitkem. Staré měšťanské domy s úzkými uličkami leží na slunné terase nad údolím Innu. Po procházce výjezd do průsmyku Flüela (2383 m n.m.), kde bude opět krátká zastávka na obdivování okolních divokých hor. Z průsmyku sjezd do Davosu. Večeře. Nocleh.

3. den

Snídaně. Odchod k nedalekému nádraží. Nástup do známého Bernina Expressu – vlaku, který přes svět horských ledovců přejede do palmového ráje v Itálii. Nejvýše položenou železnici Rhétské dráhy křižující Alpy ze severu na jih je možno si plně vychutnat z klimatizovaných panoramatických vagonů s částečně prosklenou střechou. Trať přes průsmyky Albula a Bernina je mistrovským dílem stavitelského umění, na 122 kilometrech je 55 tunelů a 196 mostů. Proto se i díky propojení s okolní jedinečnou krajinou zapsala do světového dědictví UNESCO. Z Davosu (1535 m n.m.) vlak klesá a překonává viadukt Wiesen, který je s 210 metry délky a výškou téměř 90 metrů nejvyšší v celé Rhétské dráze. Dále vlak jede krajinou zelených horských luk a malebných hor. Za Filisurem začíná známá trať přes průsmyk Albula. Vlak stoupá z Bergünu do Predy – na 12,6 km překonává výšku 416 metrů díky 5 kruhovým tunelům, 2 normálním tunelům, 9 viaduktům a 2 galeriím. Hned za Predou začíná tunel Albula (1789 m n.m.) dlouhý skoro 6 km. Za tunelem (1815 m n.m.) se otevře pohled do údolí Engadin a vlak klesá do mondénního Svatého Mořice. Za Svatým Mořicem (1775 m n.m.) začne vlak opět stoupat, za okny je vidět mohutný sněhobílý masiv Berniny a na dosah ruky se plazící ledovec Morteratsch. Poté se míjí údolní stanice gondolové lanovky na Diavolezzu a přijede se do zastávky Ospizio Bernina. Pohled na vysokohorské jezero Lago Bianco pod plazícími se ledovci je nezapomenutelný zážitek. A to již vlak překoná nejvyšší bod celé cesty – průsmyk Bernina (2253 m n.m.) a začíná sjíždět serpentinami do údolí Poschiavo. Po zastávce ve stejnojmenném městečku jede vlak po břehu horské přehrady a blíží se k dalšímu vrcholu cesty, a to ke světoznámému kruhovému viaduktu u Brusia, na kterém se otočí o 360 stupňů. Závěrečný díl sjezdu do Tirana (429 m n.m.) dokoná zázrak přeměny přírody, namísto ledovců se za okny po sjezdu téměř dvou tisíc výškových metrů objeví palmy v italském Tiranu. Po procházce a výborné italské kávě a zmrzlině už bude čekat náš autobus. Autobusem přejedete zpět přes celý průsmyk Bernina, trať a po ní jedoucí vlaky uvidíte tentokrát zvenčí. Bude čas na fotografické zastávky u kruhového viaduktu Brusio, u vysokohorského jezera Lago Bianco v průsmyku Bernina a u ledovce Morteratsch. Údolím Engadinu podél toku Innu odjezd do ČR.

4. den

Návrat ráno.

 

→ Přejít na 2 termíny dovolené Bernina Express a Svatý Mořic **
v cenách od 9 490 Kč