Okolo Mont Blancu ***

Celkové hodnocení zájezdu:
3.7 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Švýcarsko
Strava: Polopenze
Doprava: Autobus

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Polopenze
Doprava: Autobus
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 5 nocí s polopenzí v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím a TV), vstup do relaxačního centra s bazénem v hotelu, dopravu luxusním autobusem, průvodce, mapu Švýcarska s informacemi
Cena nezahrnuje: komplexní pojištění
Vstupy: 128 CHF + 15 Eur
zobrazit 1 termín
Srpen 2017
 

Popis zájezdu

Popis

NÁŠ TIP PRO RODINNOU DOVOLENOU: Využijte výhodnou slevu pro 3. a 4. osobu na pokoji ve výši 4.000,-Kč/os.!!!

Odjezdová místa Plzeň, Praha, Rokycany, Žebrák, Beroun, Brno a Jihlava bez příplatku.

Program zájezdu

1. den

Odjezd večer.

2. den

V noci průjezd Německem do Švýcarska. Prohlídka Bernu, hlavního města Švýcarska, jehož historické centrum je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Přejezd k Ženevskému jezeru, zastávka v mondénním Vevey, na promenádě u jezera populární socha Charlese Chaplina a památník Jana Palacha. Odjezd do Leysin na nádherné horské terase. Ubytování v hotelu Central Residence&Spa, v ceně ubytování je vstup do relaxačního centra s bazénem, vířivkou, saunou a párou. Před večeří vycházka na panoramatickou vyhlídku Prafandaz s vyhlídkou na Ženevské jezero. Večeře (bohatý bufet dle vlastního výběru). Nocleh.

3. den

Snídaně. Odjezd přes Les Diablerets do průsmyku Col du Pillon (1546 m n.m.). Gondolovou lanovkou na vrchol Scex Rouge (2940 m n.m.). Od vrcholové restaurace, kterou navrhl známý architekt Mario Botta, je nádherný kruhový rozhled. Hlavními dominantami jsou Mont Blanc, Matterhorn i Jungfrau. Bezpečná vycházka s minimálním převýšením po ledovci Glacier des Diablerets až ke skalní věži Quille du Diable. Návrat k lanovce a jízda zpět do průsmyku Col du Pillon. Z průsmyku sestup kolem krásného vodopádu do Les Diablerets. Procházka po horském středisku. Návrat do hotelu. Večeře (bohatý bufet dle vlastního výběru). Nocleh.

4. den

Snídaně. Odjezd do údolí Rhony a z Martigny přejezd přes průsmyky Col de la Forclaz (1526 m n.m.) a Col des Montets (1461 m n.m.) do věhlasného Chamonix pod nejvyšší horou Evropy Mont Blanc. Gondolovou lanovkou na plošinu La Flégere, která je přírodním vyhlídkovým balkonem na oblast Mont Blancu a Chamonix. Vycházka po vrstevnici do mezistanice Plan Praz, odkud zpět lanovkou do Chamonix. Prohlídka města, které je známé mezi horolezci a lyžaři. Při cestě zpět krátká zastávka u přehrady Emosson v oblasti masivu Dents du Midi. Návrat do hotelu. Večeře (bohatý bufet dle vlastního výběru). Nocleh.

5. den

Snídaně. Odjezd do luxusního Montreux. Ozubnicovou železnicí na vrcholek Rochers de Naye (2045 m n.m.), cestou vlak vystoupá ze subtropického klimatu do alpinského pásma. Z vrcholu kruhový rozhled na švýcarské a francouzské Alpy a rozlehlé Ženevské jezero. Další zajímavostí je tzv. Sviští ráj, kde žije až 14 druhů svišťů, které lze díky kamerám pozorovat přímo v norách. Po vychutnání rozhledů a občerstvení sjezd ozubnicovou železnicí do mezistanice Caux. Z mezistanice sestup do Montreux, procházka kolem mondénních hotelů a dále po promenádě podél jezera lemované palmami až k mohutnému vodnímu hradu Chillon. Návrat do hotelu. Večeře (bohatý bufet dle vlastního výběru). Nocleh.

6. den

Snídaně. Odjezd do průsmyku Col des Mosses (1445 m n.m.). Výstup k jezeru Lac Lioson a dále na Pic Chaussy (2351 m n.m.) s kruhovým rozhledem, kterému opět dominuje Mont Blanc. Kdo si netroufá na výstup, může si dát okružní vycházku po náhorní plošině s minimálním převýšením do La Lecherette. Z vrcholu sestup zpět do průsmyku. Návrat do hotelu. Večeře (bohatý bufet dle vlastního výběru). Nocleh.

7. den

Snídaně. Odchod ke kabinové lanovce a výjezd k otáčivé restauraci Kuklos s jedinečným panoramatickým pohledem od Eigeru přes Matterhorn až k Mont Blancu. Sestup k malému jezírku Lac d’Ai. Výstup do sedla pod skalní věží Tour d‘Ai, ze sedla nádherný zpětný pohled na restauraci Kuklos a výhled na Ženevské jezero. Sestup zpět k jezírku Lac d’Ai a dále do Leysin okolo jezírka Lac de Mayen pod stejnojmennou skalní věží. Cestou mimořádně zajímavé skalní útvary. Před odjezdem možnost procházky po Leysin. Odjezd do ČR.

8. den

Návrat ráno.

 

→ Přejít na 1 termín dovolené Okolo Mont Blancu ***
v cenách od 10 590 Kč