Čínské metropole rychlovlakem ***

Celkové hodnocení zájezdu:
4 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
Čína
Strava: Polopenze
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Polopenze
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 6 nocí v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím), 6 polopnezí, leteckou přepravu Praha–Peking, Šanghaj–Praha, přejezd rychlovlakem Peking–Šanghaj, přejezd rychlodráhou v Šanghaji, dopravu na místě a vstupy dle programu, průvodce
Cena nezahrnuje: Komplexní pojištění 540 Kč, vízum do Číny 1990 Kč
zobrazit 1 termín
Duben 2017
zobrazit 1 termín
Červen 2017
zobrazit 1 termín
Srpen 2017
zobrazit 1 termín
Říjen 2017
 

Popis zájezdu

Popis

Spropitné cca 30 USD
Pokoj na sloučení není možný.

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy s přestupem do Pekingu.

2. den

Přílet do Pekingu, po cestě z letiště do hotelu fotografická zastávka u olympijského stadionu, u Ptačího hnízda a Vodní kostky. V případě dřívějšího příletu část programu v hlavním městě. Nocleh.

3. den

Výlet k Velké čínské zdi, symbolu starověké čínské civilizace, procházka po části zdi o celkové délce 6 360 km. Po obědě prohlídka Letního paláce postaveného v období dynastie Qing na břehu jezera Kunming s největší a nejlépe zachovanou císařskou zahradou v Číně. K večeři místní specialita - pekingská kachna. Nocleh.

4. den

Návštěva Chrámu nebes, místa, kde se císaři dynastie Ming a Qing modlili za dobrou úrodu. Poté prohlídka starých městských čtvrtí na tradičních rikšách - hutong. Odpoledne návštěva největšího náměstí na světě - Náměstí nebeského klidu a největšího palácového komplexu na světě, sídla čínských císařů, Zakázaného města. Fakultativně Kungfu show (cca 18 USD). Nocleh.

5. den

Individuální program. Fakultativně možnost návštěvy lamaistického kláštera Yonghe s volným časem na nákupy na trhu s hedvábím (4 hodinový výlet, cca 35 USD). Nocleh.

6. den

Transfer na železniční stanici. Čeká vás jedinečný zážitek, cesta vysokorychlostním vlakem z Pekingu do Šanghaje, na trati otevřené v červenci 2011. Velká část trasy o délce cca 1320 km vede čínským venkovem a ujedete ji za cca 5 hodin, pojedete rychlostí až cca 300 km/hod. Jedná se o světově nejdelší vysokorychlostní trať vybudovanou najednou. Bylo vybudováno 22 tunelů a 244 mostů. Po příjezdu do Šanghaje návštěva nádherných zahrad Yu, starého města a nábřeží Bund. Večerní projížďka po řece Huangpu. Nocleh.

7. den

Výlet do dobře zachovaného vodního městečka s dlouhou historií - Tongli, které leží cca 80 km od Šanghaje. Město obklopené 5 jezery, protkané sítí kanálů a řek, s mnoha kamennými mosty spojujícími různé části města. Návrat do Šanghaje, případně dokončení prohlídky města. Fakultativně možnost akrobatické show (cca 18 USD). Nocleh.

8. den

Dle letových řádů možnost individuálního volna či fakultativně návštěvy oblasti Pudong a TV vysílače Pearl Tower (cca 35 USD). Transfer na letiště vysokorychlostní dráhou Maglev (technologie vozidel vznášejících se díky odpudivým účinkům magnetického pole). Odlet s přestupem do Prahy (možnost příletu až následující den).

9. den

Přílet do Prahy.

 

→ Přejít na 4 termíny dovolené Čínské metropole rychlovlakem ***
v cenách od 39 990 Kč