Čínská mozaika

Celkové hodnocení zájezdu:
4 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Čína
Strava: Plná penze
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Plná penze
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 8 nocí v hotelu (2-lůžkové pokoje s příslušenstvím), 8 plných penzí, leteckou přepravu Praha–Peking, Šanghaj–Praha, přejezd vlakem Peking–Xi´an s ubytováním ve 4-lůžkovém kupé, přejezd vlakem Xi`an–Luoyang, Zhengzhou–Suzhou, dopravu na místě a vstupy dle programu, průvodce
Cena nezahrnuje: Komplexní pojištění 720 Kč, vízum do Číny 1990 Kč
zobrazit 1 termín
Březen 2017
zobrazit 1 termín
Květen 2017
zobrazit 1 termín
Červenec 2017
zobrazit 1 termín
Září 2017
zobrazit 1 termín
Říjen 2017
 

Popis zájezdu

Popis

Spropitné cca 30 USD.
Pokoj na sloučení není možný.

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy s přestupem do Pekingu.

2. den

Přílet do Pekingu, po cestě do hotelu zastávka u olympijského stadionu známého jako Ptačí hnízdo. V případě dřívějšího příletu část programu v hlavním městě. Typická večeře na uvítanou - pekingská kachna. Nocleh.

3. den

Výlet k Velké čínské zdi, procházka po stavbě zařazené do novodobých divů světa, cestou návštěva jadeitové dílny. Odpoledne návštěva areálu Letního paláce s největší císařskou zahradou v Číně. Návrat na nocleh. Fakultativně možnost představení Pekingské opery (není nutné společenské oblečení).

4. den

Návštěva největšího náměstí na světě - náměstí Nebeského klidu, prohlídka císařského komplexu Zakázaného města a Chrámu nebes. Dle časových možností návštěva místního trhu. Po večeři transfer na nádraží a přejezd vlakem do Xi`anu. Nocleh ve vlaku ve 4-lůžkovém kupé.

5. den

Po příjezdu do historického města Xi`an transfer do hotelu na snídani, poté výlet do Lingtongu s prohlídkou proslulé Hliněné armády - cca 6000 terakotových figur válečníků v životní velikosti více než 2000 let starých, objevených v roce 1974. Po obědě přejezd zpátky do Xi´anu a návštěva starých městských hradeb. K večeři místní specialita "ravioli hotpot". Nocleh.

6. den

Celodenní prohlídka Xi`anu s návštěvou pagody Divoké husy a Velké mešity, procházka po muslimské čtvrti. Transfer na nádraží a přejezd odpoledne vysokorychlostním vlakem (až 300 km/h) do Luoyangu, historického císařského sídla. Transfer do hotelu, nocleh.

7. den

Návštěva komplexu jeskyní Longmen (Dračí skály) - jedny z nejslavnějších starověkých sochařských nalezišť v Číně. Poté výlet do kláštera Shaolin, který se proslavil výukou zenbuddhismu i jako vynikající škola bojových umění, podle legendy se zde zrodilo umění kung-fu. Nocleh.

8. den

Transfer na nádraží a odjezd rychlovlakem do Suzhou (cca 5 hodin), starobylého města známého především svými nádhernými vodními zahradami, přezdívaného "Benátky Orientu". Po příjezdu návštěva zahrady Master of Net, procházka podél kanálu na starém městě. Nocleh.

9. den

Pokračování v prohlídce Suzhou - návštěva zahrady Lingering a továrny na zpracování hedvábí. Po cestě do Šanghaje návštěva "Vodního města" Tongli, kde 49 kamenných mostů různých stylů spojuje 7 ostrovů tvořených 15 řekami a 5 jezery. Krátká projížďka po kanále. Příjezd do Šanghaje. Nocleh.

10. den

Celodenní prohlídka Šanghaje, dopoledne jeho staré části, zahrady Yuyuan s krásnými pavilony a bonsajemi, chrámu Jadeitového Buddhy a nábřeží Bund. Odpoledne prohlídka moderních částí města, oblasti Pudong a návštěva TV vysílače Oriental Pearl Tower, s 468 m výšky do roku 2007 nejvyšší budovy v Číně. Večer akrobatická show. Nocleh.

11. den

Dle letových časů individuální volno, transfer na letiště a odlet s přestupem do Prahy.

12. den

Přílet do Prahy.

 

→ Přejít na 5 termínů dovolené Čínská mozaika
v cenách od 56 990 Kč do 57 990 Kč