Smaragdový ostrov Irsko **

Celkové hodnocení zájezdu:
3.5 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
Irsko
Strava: Snídaně
Doprava: Autobus

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Autobus
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 6 nocí se snídaní v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím), 2 noci na trajektu (2lůžkové kajuty s příslušenstvím), dopravu luxusním autobusem, průvodce
Cena nezahrnuje: komplexní pojištění 330 Kč, jednolůžkový pokoj 5000 Kč
Vstupy: 40 EUR
zobrazit 1 termín
Srpen 2017
 

Popis zájezdu

Popis

Zájezd ve spolupráci s partnerskou CK.

Program zájezdu

1. den

Odjezd z ČR ve večerních hodinách.

2. den

Tranzit přes Německo do Francie. V odpoledních hodinách příjezd do Normandie, večer nalodění na trajekt v přístavu Cherbourg, ubytování v kajutách, noční trajekt do Irska.

3. den

Dopoledne vylodění v přístavu Rosslare. Přejezd do národního parku Wicklow Mountains, prohlídka pozůstatků klášterního komplexu Glendalough, jednoho z nejvýznamnějších raně křesťanských irských klášterů, který vyniká svojí nádhernou polohou v hustě zalesněném údolí se dvěma jezery. Ubytování, nocleh.

4. den

Snídaně. Odjezd do centra Dublinu, okružní jízda a prohlídka nejvýznamnějších památek irského hlavního města – Tri¬nity College, katedrála sv. Patrika, Molly Mallone, O’Conell Street. Doporučujeme návštěvu pivovaru Guinness, která je zakončena v baru s pintou lahodného černého piva a s vyhlídkou na Dublin. Odpoledne volno k návštěvě proslulých irských hospůdek s tradiční hudbou v proslavené čtvrti Temple Bar. Ubytování, nocleh.

5. den

Snídaně. Cestou na západ Irska návštěva raně křesťanského centra Irska – nádherný klášterní areál a bývalé královské město Clonmacnois, ležící na břehu největší irské řeky Shannon (slavné zdobné keltské kříže). Cestou zastávka v palírně Tullamore Dew, spojená s ochutnávkou pravé irské whiskey. Na závěr dne prohlídka Galway – kulturní metropole Irska na západním pobřeží, středisko gaelské kultury a jazyka. Ubytování, nocleh.

6. den

Snídaně. Okruh nádhernou příro¬dou NP Connemara s horami, slatinami, vřesovišti a lesy. V případě příznivého po¬časí nenáročná turistika s překrásnými výhledy na členité pobřeží západního Irska. Návštěva panství Kylemore Abbey s upra¬venou viktoriánskou zahradou a nádhernou polohou na břehu jezera. Ubytování, nocleh.

7. den

Snídaně. Odjezd do NP Burren, s rozlehlou náhorní plošinou ze šedého vápence a břidlice. Zastávka ve vesničce Kilfenora s keltskými kříži a hluboce zakořeněnou tradiční lidovou hudbou. Následuje návštěva známých útesů Cliffs of Moher, které vystupují do výše více než 200 m nad Atlantikem. Ubytování, nocleh.

8. den

Snídaně. Okružní jízda známým Ring of Kerry, s přírodními scenériemi v jedné z nejkrásnějších a nejodlehlejších oblastí celé západní Evropy (vřesem pokryté hory, divoké subtropické rostlinstvo a pří¬bojem rozedrané útesy). Cestou zpět projížďka půvabnou krajinou Killarnského národního parku s nejvyšší horou Irska Carantuohill a okouzlujícími horskými jezery. V případě příznivého počasí možnost procházky po zahradách šlechtického sídla Muckross House. Ubytování, nocleh.

9. den

Snídaně. Přejezd do Rosslare, odpoledne nalodění do trajektu, nocleh v kajutách na lodi.

10. den

Dopoledne vylodění ve Francii, přejezd přes Francii a Německo.

11. den

Návrat v dopoledních hodinách.

 

→ Přejít na 1 termín dovolené Smaragdový ostrov Irsko **
v cenách od 20 690 Kč