Rumunsko - za perlami Transylvánie, Bukurešť ***

Celkové hodnocení zájezdu:
3.5 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
Rumunsko
Strava: Snídaně
Doprava: Autobus

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Autobus
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 5 nocí se snídaní v hotelu 3* (2lůžkové pokoje s příslušenstvím), dopravu autobusem, průvodce
Cena nezahrnuje: 4 večeře 1400 Kč, komplexní pojištění 210 Kč
Vstupy: 50 EUR/cca 210 RON
zobrazit 1 termín
Červen 2017
 

Popis zájezdu

Popis

Nástupy na trase Plzeň–Praha–Brno v termínu od 20.6. jsou bez příplatku.

Program zájezdu

1. den

V brzkých ranních hodinách odjezd přes Slovensko a Maďarsko. Prohlídka města Arad, které bylo založeno již v 11. století a bylo transylvánskou pevností. K dominantám města patří ortodoxní katedrála Narození sv. Jana Křtitele a katolická katedrála sv. Antonína z Padovy. Pokud nám zbude čas, vydáme se na procházku parky na březích řeky Mureš a podíváme se i k dalším pamětihodnostem tohoto města, v němž se mísí gotická, barokní, neoklasicistní i secesní architektura, nocleh.

2. den

Snídaně. Cesta za objevováním pokladů oblasti Sedmihradska (Transylvánie), které je nejen územím podivných zámků knížete Drákuly, ale také územím, na kterém se nacházejí zajímavá saská města, selské pevnosti a typické rumunské a maďarské vesnice. Návštěva města Sibiu, které je považováno za nejdůležitější město Sedmihradska. Při procházce centrem budeme obdivovat mohutné opevnění s věžemi (z původních 39 se dochovalo 9) a tři půvabná náměstí v historickém centru – Piata Mare, Piata Mica, Piata Huet. Zastavíme se u budovy Staré radnice, Brukenthalova barokního paláce, navštívíme evangelický farní kostel z 16. století, v jehož kryptě je uloženo tělo Drákulova syna – Mircey Zlého. Ortodoxní katedrála, která je zmenšeninou Agia Sofia v Istanbulu. Ze Sibiu budeme pokračovat do Brašova a poté do krásného prostředí rumunských Karpat, do horského letoviska Predeal. Ubytování. Nocleh.

3. den

Snídaně. Návštěva jednoho z nejkrásnějších a nejluxusnějších zámků na světě, zámek Peleš, který se nacházející v letovisku Sinaia. Ve 160 pokojích a sálech najdeme vzácný nábytek, obrazy a zbraně, řezby ze dřeva a ze slonoviny, orientální koberce a gobelíny. Zámek je jedním z nejlépe zachovaných v Evropě a zároveň jedním z nejvýznamnějších rumunských muzeí s cennými sbírkami. Nahlédneme také k zámečku Pelišor – „Malý Peleš“, který se nachází jen pár kroků opodál. Poté pojedeme na návštěvu jednoho z Drákulových hradů – Bran, kde prý nocoval sám kníže Vlad Tepes (Drákula), a který se stal populární zejména díky knize „Hrabě Drákula“ od Brama Stokera. Přes horské lyžařské středisko Poiana Brašov přijedeme do největšího města Sedmihradska, Brašova, které je také nazýváno „rumunský Salzburg“. Prohlédneme si historické jádro města, kterému vévodí budovy Staré radnice a Černý kostel, brána Poarta Schei i nejužší ulička v Rumunsku Strada Sforii. Nocleh.

4. den

Snídaně. Horské středisko Busteni, odkud vyjedeme lanovkou do pohoří Bucegi. Od horní stanice lanovky u chaty Cabana Babele (2.200 m) to budeme mít jen kousíček k pozoruhodnému skalnímu útvaru známému jako Babelská sfinga, od níž se nám naskytne nádherný výhled do okolí. Od Babelské sfingy budou moci zájemci také podniknout kratší túry, nebo jen tak vnímat krásy kolem. Odpoledne sjedeme lanovkou zpět do Busteni a odjedeme do letoviska Sinaia, zde navštívíme klášter a vychutnáme půvaby nejluxusnějšího horského střediska Rumunska, které se nazývá „Perlou Karpat“. Nocleh.

5. den

Snídaně. Celodenní výlet do rumunského hlavního města Bukurešť, které získalo v minulosti přídomek „Paříž východu“. Během okružní jízdy se seznámíme s nejdůležitějšími pamětihodnostmi. Pojedeme bulvárem Kiseleva a třídou Calea Victoriei, uvidíme Vítězný oblouk, Královský palác, náměstí Revoluce, překrásné Atheneum i druhou největší budovu na světě – Palác Parlamentu vybudovaný za vlády Ceaušesca. Projdeme se také zachovalými uličkami ve staré obchodní čtvrti, kde budeme mít i čas vychutnat starobylou atmosféru tohoto velkoměsta ve svém volném čase. Cestou zpět se ještě zastavíme ve Skanzenu rumunské vesnice. Nocleh.

6. den

Snídaně. Návštěva „perly Sedmihradska“ – města Sighisoara (UNESCO), které je jedním z největších a dodnes obydlených středověkých hradů. Celé město bylo obehnáno hradbami, z nichž se zachovalo devět obranných věží. Doménou města je věž s velkým orlojem s pohybujícími se figurkami, která se tyčí při hlavním vjezdu do pevnosti. Nalezneme zde také dům, kde se prý narodil kníže Vlad Tepes, který už po několik století straší po světě pod maskou Drákuly. Odpoledne odjezd do ČR.

7. den

Návrat v ranních hodinách.

 

→ Přejít na 1 termín dovolené Rumunsko - za perlami Transylvánie, Bukurešť ***
v cenách od 8 990 Kč