Madeira ***

Celkové hodnocení zájezdu:
3.5 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
Portugalsko
Strava: Snídaně
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 7 nocí v 3* hotelu se snídaní (2-lůžkové pokoje s příslušenstvím), zpáteční letenku Praha-Funchal, letištní a bezpečnostní taxy (2500 Kč), autobusová (mikrobusová) doprava na Madeiře, průvodce, vstup do Vulkanické jeskyně
Cena nezahrnuje: Madeirský folklorní večer 860 Kč, komplexní pojištění 240 Kč
Vstupy: 60 EUR
zobrazit 1 termín
Červen 2017
zobrazit 1 termín
Září 2017
 

Popis zájezdu

Popis

3* Suite Hotel Jardins d'Ajuda
Hotel se nachází v západní části Funchalu, nedaleko Lido promenády,
v bezprostřední blízkosti nákupního centra Forum Madeira a cca 3 km od centra Funchalu.
Vybavení a služby hotelu: vstupní hala s recepcí, výtah, parkoviště, restaurace, Cocktail bar, Coffee shop, Wi-Fi připojení na recepci zdarma, kadeřnictví, konferenční sál, vnitřní a venkovní vyhřívaný bazén, sluneční terasa s lehátky a slunečníky zdarma, fitness centrum, turecká lázeň, masáže, sauna - bez poplatku. Bezplatný Shuttle Bus do Funchalu a zpět.
Vybavení pokojů: 2-lůžkové pokoje s výhledem do zahrady. Plně vybavená kuchyňka, dvě samostatná lůžka nebo manželská postel, koupelna s WC, fénem, balkon, klimatizace, TV, trezor.
Snídaně - formou bohatého bufetu
Večeře - formou bufetu

Madeirský folklorní večer
Večer se koná v klasické portugalské restauraci, kde je možné ochutnat jedno z typických madeirských jídel a zároveň se seznámit s madeirským folklórním zpěvem a tancem.
Večeře:
Předkrm – Bolo do Caco – kulatý plochý chlebík natřený česnekovým máslem.
Hlavní jídlo – Espetada - hovězí maso marinované v soli s bobkovým listem, které se připravuje na otevřeném ohni (původně na vavřínové větvi). K masu se podává Milho Frito lahodné do zlatova pražené kostky z kukuřičné mouky (známé také jako polenta), hranolky a salát.
Během večeře se podává voda, červené nebo bílé víno a káva.
Odjezd z hotelu cca v 19:00-19:30.

Program zájezdu

1. den

přílet do Funchalu. Ubytování. Nocleh.

2. den

Snídaně. Funchal - Park Santa Catarina, divadlo, katedrála, proslulá madeirská tržnice – Mercado. Návštěva nejstarších vinných sklepů s degustací vína. Odpoledne pěší procházka - Levada Vale Paraiso (náročnost lehká). Odpoledne návrat na hotel. Nocleh.

3. den

Snídaně. Návštěva městečka Camara de Lobos, městečko Winstona Churchilla. Cabo Girao - druhý nejvyšší útes do moře na světě. Sao Vicente - návštěva Vulkanické jeskyně s vulkanickým centrem. Vyhlídka s vodopádem Veo da Noive - Nevěstin závoj. Porto Moniz - přírodní koupaliště z vulkanických kamenů. Fakultativní oběd. Dle počasí možnost koupání lávovém koupališti. Návrat na hotel. Nocleh.

4. den

Snídaně. Celodenní výlet s pěší turistikou (náročnost střední). Levada Rabaçal 25 Fontes je jedna z nejkrásnějších levád na Madeiře. Levada vede přes zalesněné pásmo a naskytnou se vám překrásné výhledy. Je dlouhá 9 km a trvá cca 3,5 hodiny. Návrat na hotel. Nocleh.

5. den

Snídaně. Celodenní volno - možnost koupání v oceánu či navštívení botanických zahrad ve Funchalu. Nocleh.

6. den

Snídaně. Návštěva vesničky Camacha - manufaktura proutěného nábytku. Přejezd na druhý nejvyšší vrchol Madeiry - Pico do Areeiro (1818 m). Zastávka ve vnitrozemí v Ribeiro Frio – pstruží farma. Krátká procházka levádou - Levada Balcoes, která vyústí v srdci hor a poskytne panoramaticky výhled na hory. Možnost fakultativního obědu ve Faialu. Přejezd do městečka Santana, kde se nachází jedny z posledních typických madeirských domů ve tvaru písmene A. Zastávka na vyhlídce Ponta do Rosto – nejvýchodnější část Madeiry. Návrat na ubytování. Nocleh.

7. den

Snídaně. Výlet s pěší turistikou (náročnost lehká) - Mimózová leváda. Procházka mezi horami a údolím v oblasti Machico. Naleznete zde kontrast mezi přírodní vegetací a terasovitými políčky, na kterých farmáři pěstují zeleninu a ovoce. Uvidíte množství různých rostlin a stromů. Levada je dlouhá 12 km a trvá cca 4 hodiny. Odpoledne zastávka na koupání na písečné pláži v Machico. Návrat na hotel. Fakultativně Madeirský folklorní večer. Nocleh.

8. den

Snídaně. Odlet do ČR.

 

→ Přejít na 2 termíny dovolené Madeira ***
v cenách od 22 490 Kč do 23 490 Kč