Petrohrad - město umění ***

Celkové hodnocení zájezdu:
3.4 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Rusko
Strava: Snídaně
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 4 noci v hotelu (2-lůžkové pokoje s příslušenstvím), 4 snídaně, leteckou přepravu Praha–Petrohrad–Praha, dopravu na místě dle programu, místního česky mluvícího průvodce
Cena nezahrnuje: Komplexní pojištění 150 Kč, vízum do Ruska 2290 Kč, 4 večeře 2490 Kč
zobrazit 1 termín
Únor 2017
zobrazit 1 termín
Květen 2017
zobrazit 1 termín
Červen 2017
zobrazit 1 termín
Červenec 2017
zobrazit 2 termíny
Září 2017
 

Popis zájezdu

Popis

Vstupy do Ermitáže, Kateřinského paláce s Jantarovou komnatou, paláce v Petrodvorcích, katedrály sv. Izáka a Petropavlovské pevnosti je nutné rezervovat nejpozději měsíc před odjezdem. Platba na místě v EUR (cca 90 EUR).

3-lůžkový pokoj a pokoj na sloučení není možný.

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy do Petrohradu, transfer do hotelu. Nocleh.

2. den

Snídaně. Okružní jízda Petrohradem, při které uvidíte tepnu města - Něvský prospekt a palác ve Smolném. Dále uvidíte Palácové náměstí, Letní sad a Měděného jezdce - památník zakladatele města Petra Velikého. Odpoledne prohlídka světově proslulé Ermitáže, jejíž sbírka čítá několik milionů exponátů. Kromě sbírek vyhrazených ruské kultuře patří mezi velice populární oddělení galerie západoevropského malířství, kde lze obdivovat skvostná díla od Rembranta, Rubense a dalších známých mistrů. Také budete mít možnost nahlédnout do komnat Zimního paláce s nádhernou rokokovou výzdobou čítající řadu soch v nadživotní velikosti. Nocleh.

3. den

Snídaně. Výlet do bývalého carského sídla Puškino (Carskoje Selo), jemuž dominuje monumentální Kateřinský palác - mistrovské barokní dílo v čele s pověstmi opředenou Jantarovou komnatou, která byla zničena nacisty během II. světové války a jejíž věrná kopie byla otevřena pro veřejnost v r. 2003. Odpoledne po návratu do Petrohradu návštěva Petropavlovské pevnosti, která je nejstarší dochovanou kamennou stavbou a místem posledního odpočinku Romanovců. Dále osobní volno, které můžete využít k plavbě po něvských kanálech. Nocleh.

4. den

Snídaně. Výlet do letního sídla ruských carů Petrodvorců – procházka po palácovém a parkovém komplexu z 18. a 19. století vybudovaného na ploše 800 ha carem Petrem Velikým, kde uvidíte Velký palác, palác Petra I., paláce Marli a Montplaisir a pavilon Ermitáž s více než 170 fontánami, z nichž nejznámější jsou centrální Velká kaskáda, Šachová hora, kaskády Zlatá hora, socha Samsona bojujícího se lvem, Římské fontány a fontána Slunce tvořící s parky velkolepý komplex. Odpoledne po návratu do Petrohradu volný program. Nocleh.

5. den

Snídaně. Návštěva chrámu sv. Izáka, který byl postaven na tisících kůlech a je nejkrásnějším kostelem města. Možnost výstupu na vyhlídkový ochoz, odkud je nezapomenutelný výhled na historické centrum. Individuální volno do odjezdu na letiště. Transfer na letiště a samostatně odlet do Prahy.

 

→ Přejít na 6 termínů dovolené Petrohrad - město umění ***
v cenách od 17 990 Kč do 19 990 Kč