Do srdce norských fjordů - letecky

Celkové hodnocení zájezdu:
3.4 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Norsko
Strava: Polopenze
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Polopenze
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 5 nocí v turistických hotelech (2lůžkové pokoje se sociálním zařízením, vč. lůžkovin), 5 snídaní, 3 večeře, leteckou přepravu Praha–Bergen, Oslo–Praha, vyhlídkovou plavbu po Geirangerfjordu, dopravu na místě dle programu, průvodce
Cena nezahrnuje: Komplexní pojištění 180 Kč
Vstupy: 500 NOK
zobrazit 1 termín
Červen 2017
zobrazit 2 termíny
Červenec 2017
 

Popis zájezdu

Popis

Program jednotlivých dnů může být pozměněn s ohledem na ubytování, návštěvu všech uvedených míst v programu garantujeme.

Pokoj na sloučení není možný.

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy odpoledne, přílet do Bergenu navečer. Prohlídku druhého největšího města Norska – Bergenu začneme procházkou po nábřeží, kterému vévodí řada hanzovních domů Bryggen (UNESCO). Zájemci pak budou mít možnost podívat se na vyhlídku Floyen, kam se lze, podobně jako na pražský Petřín, svézt pozemní lanovou dráhou. Světlo je na severu v letních měsících dlouho do noci, proto ještě večer odjedeme mimo Bergen na ubytování.

2. den

Snídaně. Dnešek již bude zcela ve znamení fjordů a ledovců. Přes nejdelší fjord světa Sognefjorden poplujeme trajektem. Pokračujeme malebnými sceneriemi norské přírody, kolem fjordů, údolími vymodelovanými ledovcem i serpentinami přes horské hřebeny. Odpoledne budeme mít čas na cca 2 – 3 hodinovou vycházku za pohledy na ledovcový splaz Briksdalsbreen, který již ustoupil vysoko nad skálu a pod sebou vytváří ledovcovou lagunu. Splaz je součástí největšího ledovce evropské pevniny Jostedalsbreen. Poté dojedeme na ubytování. Večeře a nocleh.

3. den

Snídaně. Během dneška nás čeká další atraktivní program – plavba po fjordu Geirangerfjorden (UNESCO), kolem vodopádů Sedm sester a Nápadník. Plavba je v ceně zájezdu. Pokud nám bude přát počasí, vyjedeme desítkami serpentin až na vyhlídku na hoře Dalsnibba (1 497 m n. m.), odkud jsou za dobrého počasí vidět okolní ledovcová a sněhová pole a konec fjordu Geiranger hluboko v údolí. Autobusem se vydáme i na vrchol slavné silnice Trollstigen (Trolí stezka), v jejímž okolí se nachází moderní vyhlídky a možnosti krátkých vycházek. Večeře a nocleh.

4. den

Snídaně. Dopoledne se potěšíme zastávkou u mohutných peřejí divoké řeky Otta a u sloupového kostelu v Lomu. Pak se vydáme do velkolepého údolí Gudbrandsdalen, kterým dojedeme do olympijského města Lillehammer u největšího norského jezera Mjosa. Zde budeme mít možnosti navštívit nejstarší norský skanzen Maihaugen a podívat se na vrchol skokanských můstků nad areálem, kde se konal zahajovací i závěrečný ceremoniál ZOH 1994. Poté odjedeme na ubytování. V ceně je oběd nebo večeře. Večeře a nocleh.

5. den

Snídaně. Kolem poledne dojedeme do hlavního města Norska – Osla, poklidné zelené metropole. Během prohlídky se postupně podíváme na vrcholek sportovního areálu Holmenkollen s moderním skokanským můstkem s ozdobou polární záře a vyhlídkou na Oslo a přiléhající fjord. Zajdeme si do parku Frogner. Zde je umístěno 212 soch Gustava Vigelanda, vč. symbolu města – Sinnataggen (v překl. Vztekající se chlapeček), fontánou, monolitem a dalšími sochami tohoto nejznámějšího norského sochaře. Velkým pojmem pro všechny návštěvníky Osla je poloostrov muzeí Bygdoy, na který lze doplout lodičkou. Zde našla svůj trvalý domov polární loď Fram, na které se plavili polární dobyvatelé Nansen, Amundsen a Sverdrup k severnímu a jižnímu pólu. Můžeme si prohlédnout vor Kon Tiki, papyrovou loď Ra II Thora Heyerdahla, tři vikingské lodě staré více než tisíc let anebo zajít do muzea námořní plavby. Nocleh.

6. den

Snídaně. Dále uvidíme jednu z moderních dominant města – budovu Opery, která leží přímo u fjordu. Pěší zónou Karl Johans Gate, kolem níž jsou rozesety hlavní budovy města (parlament, univerzita, Národní divadlo), dojdeme ke královskému paláci. Po poledni odjezd na letiště Gardermoen severně od Osla. Odlet do Prahy navečer.

 

→ Přejít na 3 termíny dovolené Do srdce norských fjordů - letecky
v cenách od 28 900 Kč do 29 500 Kč