Velký polární okruh

Celkové hodnocení zájezdu:
4 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Norsko
Strava: Bez jídla
Doprava: Autobus

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Bez jídla
Doprava: Autobus
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 8 nocí (4-5 lůžkové chatky nebo ubytovny) s možností vaření, dopravu klimatizovaným autobusem, trajekty, průvodce
Cena nezahrnuje: Komplexní pojištění 390 Kč
Vstupy: 1200 NOK, 50 SEK
zobrazit 1 termín
Červenec 2017
zobrazit 1 termín
Srpen 2017
 

Popis zájezdu

Program zájezdu

1. den

Odjezd z Prahy ve večerních hodinách. Krátkým trajektem z Německa do Dánska a novým Oresundským mostem z Kodaně do Malmö ve Švédsku.

2. den

Lund – významné kulturní středisko v jižním Švédsku s pěknou románskou katedrálou, v historii dokonce největší město Skandinávie.

3. den

Zastávka u hraničního fjordu Iddefjord. Vyhlídková jízda podél nejdelšího norského jezera Mjosa. Návštěva městečka Lillehammer – turistické a sportovní centrum, dějiště zimních olympijských her, věhlasný skanzen.

4. den

Průjezd nejdelším norským údolím Gudbrandsdalen, které je nazýváno srdcem Norska, a národním parkem Dovrefjell s vyhlídkou na jeho drsnou přírodu. Devítihodinová prohlídka trond-heimu – třetí největší město Norska s katedrálou, která je považována za nejkrásnější gotickou stavbu severní Evropy. Noční přejezd.

5. den

Souostroví Lofoty, kde strávíme 2 dny.

6. den

Souostroví Lofoty patří k nejmalebnějším místům ve Skandinávii. Rybářské vesničky jsou rozprostřené podél mořských zálivů a nad nimi se tyčí rozeklané vrcholky hor. Jsou považovány za ráj turistů, malířů a rybářů. Hlavní město Svolvaer, UNESCEM chráněný fjord Nusfjord, městečko Sund známé kovářskou výrobou, městečko Reine vyhlášené nejkrásnějším místem Norska, městečko A na nejjižnějším cípu Lofot aj.

7. den

Přejezd nově otevřenou silnicí s mnoha dlouhými tunely a trajektem zpět na pevninu s pohledy na skalnaté hory vyrůstající přímo z mořské hladiny. Dále cesta divokou krajinou Nordlandu podél nesčetných jezer a hlubokých fjordů s okouzlující scenérií majestátních hor. Přestávky na zajímavých místech. Turistika v národním parku Rago. Městečko Fauske.

8. den

Zastávka na Polárním kruhu – prohlídka návštěvního centra. Svartisen – výlet k nejznámějšímu ledovcovému splazu druhého největšího norského ledovce. Mo i Rana – město na břehu Ranafjordu, obchodní centrum oblasti. Noční přejezd.

9. den

Procházka tundrou v Dovrefjellu v okolí Dombasu. Královská cesta, kterou putovali králové na korunovaci do katedrály v Trondheimu. Ubytování.

10. den

Zlatá cesta severu – začíná jedinečným stavitelským dílem silnicí Trollstigveien s úchvatnou vyhlídkou, pokračuje přes hory k Norddalsfjordu a po jeho přeplutí trajektem dále k nejkrásnějšímu fjordu Geiranger (UNESCO), jehož strmé stěny jsou krášleny desítkami vodopádů. Cesta malebným údolím Ottadalen se zastávkou v městečku Lom s kostelíkem a dřevěnou architekturou. Nocleh.

11. den

Oslo – vzdušná a zelená metropole Norska s množstvím kulturních památek i s věhlasnými muzei. Nocleh.

12. den

Malmö – třetí největší město Švédska, jež si zachovalo řadu stavebních památek. Odjezd do Čech.

13. den

Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

 

→ Přejít na 2 termíny dovolené Velký polární okruh
v cenách od 15 390 Kč do 15 790 Kč