Sedm divů Islandu - 4x nocleh

Celkové hodnocení zájezdu:
3.7 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Island
Strava: Snídaně
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 4 noci v chatách (2lůžkové pokoje vč. ložního prádla), 4 snídaně, leteckou přepravu Berlín–Keflavík–Berlín, autobusovou dopravu na/z letiště v Německu, dopravu na místě dle programu, průvodce
Cena nezahrnuje: Komplexní pojištění 180 Kč
Vstupy: 70 EUR
zobrazit 2 termíny
Květen 2017
 

Popis zájezdu

Popis

Pokoj na sloučení není možný.

Program zájezdu

1. den

Odjezd z Prahy na letiště do Berlína a odlet do Keflavíku. Po příletu transfer do hotelu a nocleh.

2. den

Snídaně. Vypravíme do kopců v pohádkově barevné geotermální oblasti u městečka Hverager?i. Možnost koupání v teplé říčce. Nocleh.

3. den

Snídaně. Dnes nás čeká vrchol našeho islandského putování, tzv. zlatý trojúhelník. Nejdříve navštívíme sídlo biskupství v osadě Skálholt a pak již pojedeme do oblasti Geysiru s aktivním gejzírem Strokkur, který každých pět minut vyvrhuje vřelou vodu až do výše 20 metrů. Uvidíme i impozantní vodopád Gullfoss na řece Hvítá, kde voda padá ve dvou stupních do hloubky 32 metrů. Odpoledne se zastavíme v národním parku ?ingvellir. V této oblasti se rozestupuje evropská a americká litosférická deska a byl zde v 10. století založen nejstarší parlament světa – Al?ing. Kolem geotermální elektrárny Nesjavellir se vrátíme na místo ubytování. Nocleh.

4. den

Snídaně. Cestou po jižním pobřeží zahlédneme v dáli zasněžený vrcholek sopky Hekla a uskutečníme krátkou vycházku podél kaskády vodopádů na řece Skógá poblíž monumentálního šedesátimetrového vodopádu Skógafoss. Na nejjižnějším mysu Islandu Dyrhólaey budeme obdivovat skalní bránu a u městečka Vík vstoupíme na černou sopečnou pláž s čedičovou jeskyní. Na zpáteční cestě se zastavíme u splazu ledovce Sólheimajökull a pod světoznámou sopkou Eyjafjallajökull se projdeme u vodopádu Seljalandsfoss, kde se dá vstoupit za jeho vodní stěnu. V soutěsce uvidíme další vodopád Gljúfrafoss. Nocleh.

5. den

Snídaně. Dopoledne budeme mít možnost se zúčastnit plavby za pozorováním velryb. Odpoledne je na programu prohlídka hlavního města Islandu Reykjavíku. Uvidíme radnici, parlament, moderní kostel Hallgrímskirkja a vodojem Perlan. Dovolená na Islandu skončí večerním koupáním v unikátních termálních lázních Modrá laguna. Transfer na letiště a odlet do Německa kolem půlnoci.

6. den

Ráno přílet a transfer do ČR.

 

→ Přejít na 2 termíny dovolené Sedm divů Islandu - 4x nocleh
v cenách od 30 900 Kč