Velký okruh Polskem **

Celkové hodnocení zájezdu:
3 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Polsko
Strava: Snídaně
Doprava: Autobus

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Autobus
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 4 noci se snídaní v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím), dopravu autobusem, průvodce
Cena nezahrnuje: Komplexní pojištění 210 Kč
Vstupy: 300 PLN
zobrazit 1 termín
Srpen 2017
 

Popis zájezdu

Program zájezdu

1. den

Odjezd ve večerních hodinách. Noční přejezd.

2. den

Celodenní pobyt v oblasti Baltického moře. Městečko Malbork, ležící necelých šedesát kilometrů od Gdaňsku, patří k vůbec nejvyhledávanějším turistickým atrakcím v celém Polsku především pro jeden z nejkrásnějších středověkých hradů Evropy. Základy rozsáhlého hradního komplexu (UNESCO), stojícího na břehu řeky Nogat, byly postaveny koncem 13. století. Již v roce 1309 sem bylo z italských Benátek přeneseno sídlo velmistra řádu německých rytířů. Nejkrásnější město na Baltu Gdaňsk, přístav, Královská cesta, Neptunova fontána, výstavné domy, Zlatá brána. Návštěva významného letoviska u Baltského moře Sopot, lázně zde založil v r. 1823 Napoleonův lékař Jean Haffner.

3. den

Významné přístavní město Gdyně s Oceánografickým muzeem a plovoucím muzeem – torpédoborec Błyskawica a stoletý trojstěžník Dar Pomorza. Návštěva Slowinského národního parku – tzv. polská Sahara, pohyblivé, až 40 metrů vysoké písečné duny. S ohledem na přímořská jezera se místo stalo skutečným rájem pro ptactvo. Původně malý rybářský přístav Leba, dnes významné přímořské letovisko na pobřeží Baltského moře.

4. den

Hlavní město Varmijsko-mazurského vojvodství v severním Polsku Olsztyn, muzeum lidového umění, městská brána ze 14. století, kostel sv. Jakuba. Oblast Mazurských jezer – jedna z nejoblíbenějších rekreačních oblastí v Polsku. Více než 3000 jezer ledovcového původu je ideálním prostředím pro kanoisty a jachtaře. Dojezd na nocleh.

5. den

Prohlídka Varšavy, nové „staré” město, které bylo obnoveno po zničení během 2. světové války tak úspěšně, že bylo zapsáno na seznam UNESCO, královský zámek, národní muzeum. Dojezd na nocleh.

6. den

Unikátní solný důl Wieliczka – slaná jezírka, přírodní jeskyně, technické důlní zařízení, katedrála ze soli. V dole je celkem asi 300 km chodeb sestupujících do hloubky až 327 metrů. Zbytek dne strávíme v Krakově (UNESCO) – královský hrad Wawel, katedrála, Collegium Maius, Sukiennice, Muzeum Czartoryskych (Dáma s hranostajem). Noční přejezd.

7. den

Návrat v časných ranních hodinách.

 

→ Přejít na 1 termín dovolené Velký okruh Polskem **
v cenách od 7 990 Kč