Italské poznávání a turistika na Ischii ***

Celkové hodnocení zájezdu:
3.5 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
Itálie
Strava: Snídaně
Doprava: Autobus

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Autobus
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 2 noci se snídaní v hotelu 3* (2lůžkové pokoje s příslušenstvím), 3 noci se snídaní v hotelu 3* s termálním bazénem (2lůžkové pokoje s příslušenstvím), 3x večeře, trajekt na Ischii, dopravu luxusním autobusem, průvodce
Cena nezahrnuje: Komplexní pojištění 240 Kč, pobytová taxa na Ischii – cca 1,5 EUR/den (platba na místě)
Vstupy: 50 EUR
zobrazit 1 termín
Duben 2017
zobrazit 1 termín
Září 2017
 

Popis zájezdu

Program zájezdu

1. den

Odjezd večer. Noční přejezd.

2. den

Návštěva významného města Orvieto, které bylo založeno Etrusky na obrovském tufovém skalisku nad údolím řeky Paglia a patří mezi nejzajímavější místa v Itálii. Dóm s freskovou výzdoba v Capella Nuova, Corso Cavour s věží Torre del Moro, Palazzo del Popolo, studna Pozzo di San Patrizio ze 16. století. Pohádkové středověké městečko Civita di Bagnoregio na skalním ostrohu s kamennými domky obklopenými zelení a fantaskními výhledy do kraje utvářeného sesuvy půdy. Ubytování. Nocleh.

3. den

Zastávka u benediktýnského kláštera Montecassino, který byl jedním z center středověkého umění a vzdělanosti. Klášter byl založen v roce 529 svatým Benediktem a v 11. století patřil k nejbohatším v celé Evropě. Místo hrálo také významnou roli v II. světové válce, kdy bylo opěrným bodem německé fronty. Nad klášterem ční vrchol Monte Calvario s výhledem do krajiny a pomníkem polských vojáků. Barokní královský palác Caserta (UNESCO), situovaný asi 40 kilometrů severně od Neapole. Je jedním z nejrozsáhlejších zámků Evropy a byl zřízen jako rezidenční sídlo Bourbonů za časů jejich vlády nad Královstvím Neapolským a Sicilským. Rozlehlý park se soustavou bazénů a fontán. Prohlídka jihoitalského přístavního města – Neapole, kde si prohlédnete Castel Nuovo, neapolský Pantheon, kostel Santa Chiara, volno nebo Národní archologické muzeum s jednou z nejvýznačnějších sbírek antického umění. Ubytování. Nocleh.

4. den

Prohlídka antického města Pompejí zničených v roce 79 n. l. při erupci sopky Vesuv. Jedinečně zachovalý archeologický areál bývalého významného města, které zakryla 7 metrová vrstva popela, díky níž máme téměř dokonalou představu o životě starých Římanů. Sopka Vesuv, nenáročná vycházka k samotného jícnu vulkánu, krásný výhled na celou oblast. Trajekt na termální ostrov Ischia. Ubytování. Nocleh.

5. den

Jedna z nejkrásnějších a nejmalebnějších cest na Ischii – Piano Liguori. Nádherná panoramatická trasa vedoucí i mezi vinicemi s úžasným výhledem na Neapolský záliv, na Capri, Vesuv, Neapol, ostrov Procida a Aragonský hrad. Zastávka v restauraci, kde vše od vína přes olivový olej, salámy je z domácí výroby.

6. den

Trekking k Arragonskému hradu, lesy a prameny Buceto. Krásná procházka Sentiero Baia Pelara od vesnice Panza až do malebné zátoky Pelara s jejími skalnatými plážemi. Terén se změní z lesů k otevřenému údolí a končí v zálivu.

7. den

Půldenní výlet. Výstup na Monte Epomeo (nejvyšší hora 787 m. n. m.) a lesy Falanga, kamenné domy. Podvečer odjezd.

8. den

Návrat odpoledne.

 

→ Přejít na 2 termíny dovolené Italské poznávání a turistika na Ischii ***
v cenách od 11 990 Kč do 12 790 Kč