Zahrady krajů Lazio a Umbrie, Den květin ve Viterbu **

Celkové hodnocení zájezdu:
3.5 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
Itálie
Strava: Snídaně
Doprava: Autobus

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Autobus
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 3 noci se snídaní hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím), dopravu luxusním autobusem, průvodce
Cena nezahrnuje: 1 večeře 500 Kč, komplexní pojištění 180 Kč
Vstupy: 70 EUR
zobrazit 1 termín
Duben 2017
 

Popis zájezdu

Program zájezdu

1. den

Odjezd odpoledne. Noční přejezd.

2. den

Přes toskánskou krajinu do městečka Garavicchio. Návštěva Giardino dei Tarocchi – zahrada Mysterií, srovnávaná s parkem Güell A. Gaudího nebo Palais Ideal F. Chevala ve Francii, fantastické sochy od různých světových autorů ukryté v zeleni. Kouzelné město Bolsena ležící nad jezerem vulkanického původu, historické centrum, hrad, katedrála Santa Cristina. Městečko Montefiascone, ležící na kráteru vyhaslé sopky u jezera Lago di Bolsena, vévodí mu katedrála ze 17.století. Ochutnávka místního slavného vína. Ubytování. Nocleh.

3. den

Snídaně. Městečko Caprarola – renesanční venkovská vila Palazzo Farnese s freskovou výzdobou a krásnými zahradami s fontánami a sochami. Snad nejkrásnější zahrady v kraji Lazio u Villy Lante – elegantní renesanční zahrady a fontány ve vesničce Bagnaia vytvořené pro kardinála Gambaru, pozoruhodný systém rozvodu vody. Středověké městečko Tuscania s středověkými hradbami, bývalé biskupské sídlo se dvěma pozoruhodnými románskými kostely v lombardském stylu.

4. den

Snídaně. Fantastický park Sacro Bosco (Svatý les, též zvané Park příšer) v údolí pod zámkem Orsini v Bomarzu, gigantické sochy v manýristických zahradách uprostřed přírody, možná nejpozoruhodnější zahrady Itálie. Májový den ve městě Viterbu, bývalého sídla papeže, středověké město obehnané hradbami, monumentální papežský palác se síní, kde se ve 13. století scházelo konkláve. Slavnost květů v malebné středověké čtvrti San Pellegrino, krásné květinové dekorace na kašnách, balkónech, domech, nádvořích a studnách. Možnost koupání – termální a zážitkové lázně Terme dei Papi nebo individuálně večeře. Nocleh.

5. den

Snídaně. Pohádkové středověké městečko Civita di Bagnoregio na skalním ostrohu s kamennými domky obklopenými zelení a fantaskními výhledy do kraje utvářeného sesuvy půdy. Orvieto, město založené Etrusky na 300 m vysoké náhorní plošině uprostřed vinic, etruské hrobky pod starým městem, lanovka, katedrála, studna sv. Patrika, možnost návštěvy podzemí, možnost ochutnávky místních vín, fakultativně večeře. Večer odjezd.

6. den

Návrat v odpoledních hodinách.

 

→ Přejít na 1 termín dovolené Zahrady krajů Lazio a Umbrie, Den květin ve Viterbu **
v cenách od 8 690 Kč