To nejkrásnější z Provence a Katalánska **+

Celkové hodnocení zájezdu:
4 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Francie
Strava: Snídaně
Doprava: Kombinovaná

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Kombinovaná
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 8 nocí se snídaní v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím), 4 večeře, dopravu luxusním autobusem, zpět letecky Gerona–Praha, letištní taxy (1300 Kč), průvodce
Cena nezahrnuje: Komplexní pojištění 270 Kč, fakultativní výlet Montserrat 490 Kč
Večeře ve Francii 20–22 EUR
Vstupy: 80 EUR
zobrazit 1 termín
Červen 2017
 

Popis zájezdu

Popis

Svozy N2, N3, N4 jsou garantovány od 2 osob při přihlášení 5 měsíců před odjezdem.

Program zájezdu

1. den

Odjezd časně ráno. Večer ubytování v oblasti Lyonu-Montelimaru. Nocleh.

2. den

Snídaně. Návštěva římského akvaduktu Pont du Gard (UNESCO), který patří mezi největší a nejzachovalejší na světě, skutečný skvost antického světa. Prohlídka Nimes, města s řadou antických pamětihodností římský amfiteátr, věž Tour Magne, Dianiným chrámem, pozůstatky galorománské svatyně a parkem Jardins de la fontáne z 18. století. Město je jedno z historicky nejbohatších měst Languedoc- Roussillonu. Prohlídka Avignonu (UNESCO) s nádherným komplexem papežského paláce, vyhlídka Rocher de Doms na Rhonu s mostem Pont Saint Bénézet. Ubytování. Nocleh.

3. den

Snídaně. Návštěva bývalého nejmocnějšího sídla této oblasti Les Baux de Provence, které bylo zničeno králem Ludvíkem XIII. v období náboženských válek. Prohlídka Arles (UNESCO), město s řadou památek – římská aréna, kostel Saint Trophime, nekropole Les Alyscamps. Přejezd přes deltu řeky Rhony-Camargues do středověké město Aigues Mortes. Rybářské městečko Le Grau du Roi. Nocleh.

4. den

Snídaně. Výlet do soutěsky řeky Hérault k mostu Pont du Diable, k významnému poutnímu místu St. Guilhem le Désert, které patří k nejkrásnějším francouzským vesničkám. Prohlídka hradního komplexu Carcassonne (UNESCO), který patří k nejzachovalejším středověkým pevnostním městům v celé Evropě, naleznete zde na 52 věží a 3 km opevněných hradeb. Ubytování. Nocleh.

5. den

Snídaně. Návštěva rozsáhlé zříceniny hradu Peyrepertuse, která se tyčí na skalnatém výběžku vysoko nad krajinou pyrenejského podhůří provincie Roussillon. Hrad byl jedním z nejnepřístupnějších hradů v celé Francii. Patří do skupiny tzv. „Katarských hradů“. Návštěva městečka Collioure, typické katalánské vesničky, jejíž dominantou je královský hrad a rybářský přístav. Collioure se přezdívá město malířů, a to díky umělcům (Chagall, Picasso, Duffy, Derain ad.), kteří sem ve 20. století přicházeli a malovali scenérie z městečka a jeho okolí. Dnes se zde nachází okolo třiceti galerií moderního umění. V charakteristických uličkách zalitých sluncem můžete kromě malířských ateliérů navštívit stánky trhovců s katalánskými produkty a zažít středomořský životní styl. Místní oblázkové a písečné pláže nabízejí možnosti ke koupání a k odpočinku. Přejezd na ubytování na Costa Bravu. Večeře. Nocleh.

6. den

Snídaně. Celodenní volno u moře. Dopoledne fakultativní výlet do Blanes, návštěva nejkrásnější botanické zahrady Costa Bravy Jardí Botanic Mar i Mutra založené roku 1928 se 7000 druhy středozemních a tropických rostlin, afrických sukulentů. Odpoledne případně fakultativní výlet lodí do Tossa de Mar, jednoho z nejkrásnějších letovisek na pobřeží Costa Brava (Villa Vieja – opevněná část Tossy – hradby z 12. a 13. století s obrannými věžemi, centrum s domy ze 14. až 17. století, kostel Sant Vincenc, Museo Municipal s díly moderního umění – Marc Chagall Večeře. Nocleh.

7. den

Snídaně. Celodenní prohlídka hlavního města Katalánska Barcelony – gotická čtvrť, katedrála, oblast přístavu, Sagrada Familia, velkolepý chrám, který je hlavní stavbou slavného architekta Antonia Gaudího. Volno s možností návštěv muzeí. Večeře. Nocleh.

8. den

Snídaně. Volno u moře nebo fakultativní výlet do pohoří Montserrat. Návštěva benediktinského kláštera, postaveného ve skalách v horském přírodním parku. Bazilika z 11. stol. uchovává sošku Černé Madony, patronky Katalánska. Vznikla zde nejstarší doložená škola církevního zpěvu v Evropě, působící dodnes. Po prohlídce kláštera návštěva vinných sklepů Codorniu, které jsou známé výrobou šampaňského tradiční metodou. Večeře. Nocleh.

9. den

Snídaně. Volno. Odlet do Prahy.

 

→ Přejít na 1 termín dovolené To nejkrásnější z Provence a Katalánska **+
v cenách od 12 390 Kč