Languedoc, utajené poklady vnitrozemí, Lyon **+

Celkové hodnocení zájezdu:
3.5 / 5 (2 hodnocení)

Destinace:
Francie
Strava: Snídaně
Doprava: Autobus

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Autobus
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 4 noci se snídaní v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím), dopravu luxusním autobusem, průvodce
Cena nezahrnuje: Komplexní pojištění 210 Kč
Večeře 20–22 EUR
Vstupy: 70 EUR
zobrazit 1 termín
Květen 2017
 

Popis zájezdu

Popis

Svozy N2, N3, N4 jsou garantovány od 3 osob při přihlášení 5 měsíců před odjezdem.

Program zájezdu

1. den

Odjezd večer. Noční přejezd.

2. den

Návštěva významného kláštera Abbay de Fontfroide z 11. století, perly cisterciánské architektury. Klášter se stal ortodoxní baštou během křižácké výpravy proti albigenským, první velké středověké reformní hnutí na Západě. Odpoledne ubytování v Carcassonnu. Prohlídka pohádkového hradního komplexu (UNESCO), které patří k nejzachovalejším středověkým pevnostním městům v celé Evropě, naleznete zde na 52 věží a 3 km opevněných hradeb. Nocleh.

3. den

Snídaně. Oblast nejkrásnějších středověkých hradů. Hrad Peyrepertuse, nejvýznačnější příklad vojenské středověké architektury v Languedoku, položený vysoko nad krajinou pyrenejského podhůří. Návštěva vinných sklepů ve vesničce Cucugnan. Hrad Quéribus, který je položený vysoko na skalním ostrohu. Jedno z hlavních center katarského odporu proti křižákům. Jedinečný výhled na okolní krajinu. Nocleh.

4. den

Snídaně. Návštěva „růžového města“ Albi, které se řadí mezi přední památky Seznamu světového dědictví UNESCO. Díky své výjimečně zachovalé architektuře tvoří v Evropě jedinečný urbanistický celek utvářený od středověku až po současnost. Katedrála svaté Cecílie, největší cihlové katedrály na světě, palác Palais de la Berbie, v níž dnes sídlí Muzeum Toulouse-Lautreka. Opevněné středověké město Cordes sur Ciel, které se rozkládá na pahorku tyčícím se nad okolní krajinu. Nádherně se dochovaly gotické domy. Ubytování, nocleh.

5. den

Snídaně. Středověká malebná vesnička Conques pyšnící se nejkrásnější vesnicí Francie. Významné opatství Sainte Foy je ukryto v zalesněných kopcích nad řekou Dourdou. V klášteře naleznete zlatý poklad – relikviáře nepředstavitelné hodnoty zdobené zlatem, stříbrem a drahými kameny. Jedinečné umělecké technické dílo Viaduc de Millau – velkolepý dálniční most přes řeku Tarn. Na délku měří 2,5 km a je podepřen sedmi mohutnými betonovými pilíři, nejvyšší měří 245 m. Jedná se o druhý nejvyšší most světa. Prohlídka krásného městečka Puy en Velay, vystavěného na sopečném kráteru, kterému vévodí tři vysoké skály sopečného původu. U skály Corneille leží katedrála s maurskými prvky a nad ní se tyčí obrovská socha Notre Dame de France. Překrásná kaple svatého Michala d’Aiguilhe z 11. století, k níž vede 267 schodů. Přejezd na ubytování. Nocleh.

6. den

Snídaně. Prohlídka druhého největšího města Francie Lyonu. Poloostrov Presqu’ile s radnicí Hotel de Ville a náměstím Place des Terreaux. Muzeum krásného umění s jedinečnými sbírkami. Fakultativně večeře v některém z typických lyonských hostinců zvaných „bouchons“. Po bezpečnostní pauze odjezd do ČR.

7. den

Návrat v dopoledních hodinách.

 

→ Přejít na 1 termín dovolené Languedoc, utajené poklady vnitrozemí, Lyon **+
v cenách od 8 990 Kč