Bretaň - tajemná místa, přírodní krásy a megality **+

Celkové hodnocení zájezdu:
3 / 5 (1 hodnocení)

Destinace:
Francie
Strava: Bez jídla
Doprava: Autobus

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Bez jídla
Doprava: Autobus
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 5 nocí v hotelu (2-lůžkové pokoje s příslušenstvím), dopravu luxusním autobusem, průvodce
Cena nezahrnuje: Komplexní pojištění 270 Kč, 5x snídaně 780 Kč, fakultativní večeře 600 Kč
Vstupy: 70 EUR
zobrazit 1 termín
Květen 2017
zobrazit 1 termín
Červenec 2017
 

Popis zájezdu

Program zájezdu

1. den

Odjezd večer. Noční přejezd.

2. den

Návštěva Chartres (UNESCO) – gotická katedrála s krásnými vitrážemi, fascinující sochařskou výzdobou a tajemným labyrintem. Večerní opevněné středověké město Le Mans s katedrálou. Nocleh.

3. den

Středověké městečko Vitré s úzkými uličkami plnými hrázděných domů, hrad původně z 11. století, gotická katedrála. Středověké městečko Guerche de Bretagne – gotická bazilika, procházka kaštanovým lesem a megalit Kámen víl, jeden z největších dolmenů Francie (14 m dlouhý). Tajemný Broceliandský les, kde se odehrávala řada mýtických příběhů s kouzelníkem Merlinem, vílami Viviannou a Morganou. Hrad Josselin, rodové sídlo Rohanů s krásným podhradím. Přístav Vannes v Morbihanské zátoce – hrázděné domy opředené pověstmi, hradby a zahrady pod nimi. Nocleh.

4. den

Návštěva tajemných megalitických polí v Carnacu. Výlet na poloostrov Quiberon – turistika po žulových útesech a v červenci koupání v Atlantiku. Zastávka v starém městu Auray, které je významným vnitrozemským přístavem na řece Loche, renesanční kostel Saint-Gildas. Malebná vesnička Pont Aven, kterou si oblíbila řada malířů a především Paul Gauguin, který zde několikrát pobýval. Řada obrazových galerií. Nocleh.

5. den

Quimper – nádherná gotická katedrála sv. Correntina a stará městská čtvrť z hrázděných domů, proslulá tržnice, malovaná keramika, bretaňská fajáns. Přejezd na samý konec Evropy – mys Pointe-du-Raz. Úchvatné výhledy přes rozeklané útesy. Městečko Locronan s kamennými renesančními domy Vás přenese o několik století zpět. Lehká turistika v oblasti Armorického národního parku. Renesanční farní ohrady v Pleyben nebo Guimiliau, bretaňské kalvárie pocházejících z 16. století a čítající i více jak 200 postav. Přejezd do St. Brieuc, cestou výrobna čokolády s ochutnávkou. Nocleh.

6. den

Přejezd do oblasti Smaragdového pobřeží se zastávkou na jednom z nejkrásnějších mysů Cap Fréhel se širokým výhledem do okolí. Divoká skaliska, maják, nezkrocená příroda, pobřeží plné skal a vln. Výlet po útesech k pevnosti La Latte s nádhernými výhledy na La Manche. Pohádkové středověké město Dinan – věž Tour-de- Loche, bazilika Saint-Sauveur, klášter františkánů, kostel Saint-Malo, řeka Rance s jednou z největších přílivových elektráren na světě. Jedna z nejznámějších památek Francie – klášter a opatství Mont-St- Michel (UNESCO), místo kde moře přichází a odcházejí do dálek s přílivem a odlivem. Návštěva bývalého korzárského přístavu Saint-Malo s přístavem, pevností s hradbami a katedrálou.

7. den

Celodenní prohlídka Paříže v rámci bezpečnostní pauzy autobusu. Prohlídka centra s průvodcem, možnost návštěvy muzeí. Fakultativně projížďka po Seině nebo společná večeře. Večer odjezd.

8. den

Návrat kolem poledne.

 

→ Přejít na 2 termíny dovolené Bretaň - tajemná místa, přírodní krásy a megality **+
v cenách od 11 990 Kč