Bavorské královské zámky a Bodamské jezero **

Celkové hodnocení zájezdu:
3.7 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Německo
Strava: Snídaně
Doprava: Autobus

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Snídaně
Doprava: Autobus
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 3 noci se snídaní v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím), dopravu luxusním autobusem, průvodce
Cena nezahrnuje: Komplexní pojištění 150 Kč, 3x večeře 1290 Kč
Vstupy: 70 EUR
zobrazit 1 termín
Červen 2017
 

Popis zájezdu

Popis

Odjezdové místo N8 - Brno a Jihlava bez příplatku.

Program zájezdu

1. den

Odjezd ráno přes Tábor do Bavorska. Příjezd k největšímu bavorskému jezeru Chiemsee, lodí na ostrov Herreninsel. Prohlídka zámku Herrenchiemsee, německé kopie francouzského Versailles. Odjezd na ubytování v podhůří Alp. Nocleh.

2. den

Snídaně. Odjezd k benediktinskému klášteru Ettal, zastávka s možností nákupu klášterního likéru či piva. Poté návštěva neorokokového zámku Linderhof, prohlídka. V zámecké zahradě je řada romantických staveb jako Venušina jeskyně či Marocký dům. Následuje přejezd k Neuschwansteinu, nejslavnějšímu zámku krále Ludvíka Bavora. Prohlídka a krátká procházka k nedalekému vodopádu. Odjezd na ubytování u Bodamského jezera. Nocleh.

3. den

Snídaně. Prohlídka Kostnice, historického města na břehu Bodamského jezera známého odsouzením a upálením M. J. Husa. Poté návštěva poloostrova Reichenau (UNESCO), centra středověké vzdělanosti, a dále zastávka u románského kostela sv. Jiří v nedalekém Oberzellu. Přejezd do Švýcarska k mohutným Rýnským vodopádům, které lze obdivovat z několika vyhlídkových plošin. Na zpáteční cestě zastávka v malebném švýcarském městečku Schaffhausen, prohlídka. Návrat do hotelu. Nocleh.

4. den

Snídaně. Odjezd do německého Friedrichshafenu u Bodamského jezera s proslulým muzeem vzducholodí, prohlídka. Poté přesun do Uhldingenu s unikátním skanzenem pravěkých domů na kůlech. Odpoledne plavba trajektem na ostrov Mainau, známý jako „ostrov květin“. Procházka kouzelným parkem se záplavou květin, palem, citrusovníků a dalších exotických rostlin. Odjezd do ČR.

5. den

Návrat v noci / časně ráno.

 

→ Přejít na 1 termín dovolené Bavorské královské zámky a Bodamské jezero **
v cenách od 7 690 Kč