Jordánsko - země mlékem a medem oplývající ***

Celkové hodnocení zájezdu:
3.4 / 5 (3 hodnocení)

Destinace:
Jordánsko
Strava: Polopenze
Doprava: Letecky

Termíny, ceny a rezervace zájezdu

Strava: Polopenze
Doprava: Letecky
Odlety: Praha
Cena zahrnuje: 7 nocí v hotelu 3*, 7x polopenzi, leteckou dopravu Praha-Amman-Praha, letištní taxy a palivové příplatky, všechny výlety a návštěvy dle programu (bez vstupů), všechny transfery, pobytové taxy, vízum, slovensky mluvícího průvodce
Cena nezahrnuje: vstupy (cca 140 USD), spropitné, komplexní cestovní pojištění 480 Kč
Jerash – $15
Ajloun – $5
Amman City Tour – $7
Madaba – $2
Nebo – $2
Kerak – $3
Petra – $71
Wadi Rum – 1,5 hod. Jeep Tour – $20
Bethany – $17
zobrazit 1 termín
Květen 2017
zobrazit 1 termín
Září 2017
 

Popis zájezdu

Popis

8denní pobytově-poznávací zájezd

Program zájezdu

1. den

Odlet z Prahy. Přílet do Ammanu, přivítání na letišti, transfer do hotelu v Ammanu. Ubytování, večeře, nocleh.

2. den

Snídaně. Odjezd do starověkého města Jerash, které leží asi 50 km od hl. města Ammánu a které bylo údajně založeno Alexandrem Makedonským ve 4. stol.př.n.l.. Největšího rozkvětu město dosáhlo ve 2. stol.n.l., ale r. 749 postihlo město zemětřesení a silně ho poškodilo. V komplexu budete moci obdivovat pozůstatky chrámu Artemidy a Dia s 15 sloupy, dva amfiteátry, hipodrom, komplex římských lázní, bohatě zdobenou fontánu a několik kostelů. Poté budete pokračovat na sever do malebného místa Ajloun, které patří k nejdůležitějším ekologickým a historickým místům Středního východu a leží v malebném zeleném údolí. Navštívíte známou pevnost Qal’at Ar-Rabad, která je typickým příkladem islámské architektury. Strategickou pozici zajišťuje umístění na kopci, odkud je vidět na Jordan Valley, do Sýrie, Libanonu, Izraele a Jordánska. V níže položených místech kolem hradu se pěstují olivy a chládek obstarávají piniové háje. Návrat zpět do Amánu a krátká okružní jízda městem (cca 2 hod.), během které uvidíte Archeologické muzeum, folklórní muzeum, Citadelu a Amfiteátr. Večeře a nocleh.

3. den

Snídaně. Odjezd do Madaba, města známého slavnými byzantskými a umayyadskými mozaikami. Pokračujeme na horu Mt. Nebo, odkud Mojžíš uviděl zemi zaslíbenou, kam nikdy ale nevstoupil. Naskytne se Vám odtud také úchvatný výhled na údolí Jordánu a Mrtvé Moře. Po Královské cestě se vydáme do Keraku – města s mohutnou zříceninou křižáckého hradu ze 12. století, a dále do Petry. Ubytování, večeře a nocleh.

4. den

Snídaně. Celodenní návštěva růžového skalního města Petra, jednoho ze 7 divů světa zapsaného na seznamu UNESCO. Město původně vzniklo jako pohřebiště v dokonale krytém místě, kde se setkávají tři údolí. Bylo založeno asi mezi 3. stol.př.n.l. a 1. stol. n.l. V tu dobu zde žili Nabatejci a Petra se stala hlavním městem jejich království. Všechny stavby byly vytesány do pískovce. Město dosáhlo největšího rozkvětu a významu kolem roku 62 př. n. l., kdy tu žilo kolem 30000 lidí. Petru opustili poslední obyvatelé po druhém ničivém zemětřesení v 6. stol. n. l. Údolí upadalo postupně v zapomnění. Stala se tajemstvím místních beduínů, kteří existenci skalního města pečlivě skrývali před světem. Petra je také často využívána jako kulisa v mnoha filmech. Večeře, nocleh.

5. den

Snídaně. Pokračování cesty na jih, cestou zastávka v unikátní přírodní památce Wadi Rum, spojené s legendárním hrdinou Lawrencem z Arábie. Projížďka jeepy v nádherné pouštní krajině s bizarními skalními útvary. Poté pokračování do Aqaba k Rudému moři, krátká okružní jízda. Ubytování v Aqaba, večeře a nocleh.

6. den

Snídaně. Odpočinek u Rudého moře – koupání, šnorchlování, možnost potápění. Večeře a nocleh.

7. den

Snídaně. Odjezd do Betanie (na seznamu UNESCO), místa křtu Ježíše Krista. Poté odjezd k nejnižšímu bodu naší planety – Mrtvému moři s extrémně vysokým obsahem solí a minerálů. Koupel v Mrtvém moři je opravdu velmi silným zážitkem. Ubytování, večeře a nocleh.

8. den

Snídaně. Volno. Transfer na letiště, odlet do Prahy, přílet do Prahy.

 

→ Přejít na 2 termíny dovolené Jordánsko - země mlékem a medem oplývající ***
v cenách od 29 990 Kč